Миколаївська селищна рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

СТРАТЕГІЯ ЦИФРОВОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ: ОДЕЩИНА ВЗЯЛА УЧАСТЬ У ФОРУМІ CDTO, ОРГАНІЗОВАНОМУ МІНЦИФРИ

Дата: 29.03.2023 15:45
Кількість переглядів: 197

Начальник управління цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Одеської ОВА Станіслав Ніколайчук  взяв участь у заході CDTO, організованому Мінцифри і Віце-прем’єр-міністром Михайлом Федоровим .   

CDTO — заступник в органах державної влади, який працює над упровадженням цифровізації. CDTО у міністерствах визначають стратегії цифрової трансформації, впроваджують цифрові технології, розробляють та впроваджують інформаційні системи, керують проєктами. CDTО областей відповідають за розвиток базової інфраструктури, впровадження електронних послуг, втілення галузевих цифрових проєктів та спрощення управління за допомогою дашбордів, оцифрування реєстрів, впровадження е-документообігу тощо. 

Упродовж двох днів цифрові заступники міністрів і керівників обласних адміністрацій (яких називають CDTO — Chief digital transformation officer) розповідали про втілені за 2022 рік ініціативи із цифровізації, обговорювали плани та способи реалізації корисних для громадян цифрових проєктів.  

Під час заходу обговорили: роль відкритих даних, інструменти впровадження послуг, розвиток державних електронних реєстрів, електронний документообіг.

Відбулася дискусія між CDTO щодо залучення фінансування для цифрових проєктів від міжнародних партнерів. Команда Мінцифри презентувала пріоритети проєктів на 2023 рік і заручилась підтримкою CDTO.

Учасники з різних міністерств обговорили створення нових спільних цифрових проєктів і можливість їх пілотування в регіонах. 

Під час повномасштабної війни CDTO впроваджують цифрові рішення, які допомагають українцям скористатися державними сервісами онлайн — без черг та зайвих паперів. 

Віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час виступу розповів про стратегії цифровізації на 2023 рік, що потрібно втілити, консолідувавши зусилля. Він зауважив, що кожен CDTO є ефективним інноватором та може суттєво впливати на цифровізацію держави загалом. 

«Важлива роль для пришвидшення цифрової трансформації країни лежить на CDTO. Саме завдяки роботі CDTO ми пронизуємо цифровізацією кожну сферу життя держави, впроваджуємо цифрові проєкти на рівні регіонів, запускаємо нові послуги в Дії. Це ефективні менеджери, які також займаються впровадженням інновацій та оптимізацією процесів за допомогою цифрових інструментів у різних органах влади. Зараз працює 17 CDTO в Міністерствах, 21 CDTO в центральних органах влади та 16 CDTO в обласних військових адміністраціях. Наша ціль — CDTO у всіх органах державної влади та цифрові лідери у всіх територіальних громадах», — сказав Михайло Федоров.

У межах форуму було презентовано результати дослідження Індексу цифрової трансформації регіонів України. За результатами 2022 року Індекс становить 0.651 з 1 можливого. Діяльність регіональних CDTO була сфокусована на 8 напрямах, що відображають пріоритети держави у сфері цифровізації. Також СDTO взяли участь в обговоренні того, як стати не просто проєктними менеджерами своїх відомств, а частиною архітектури змін загалом.

«Цифрова трансформація регіонів — важливий складник нашої роботи в Міністерстві цифрової трансформації. Ми співпрацюємо з представниками різних гілок влади, оскільки хочемо, щоб проєкти Мінцифри впроваджували на місцях. Ми запроваджуємо міжгалузеві проєкти, які мають на меті розв’язання проблем, що стоять перед нашим населенням. Цифрова трансформація на рівні регіонів має великий вплив на розвиток країни загалом, тому ми докладаємо зусиль для її ефективного впровадження в усіх регіонах України», — зазначила Валерія Іонан, заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції.

Постійний представник Програми розвитку ООН в Україні Яко Сільє зауважив, що ПРООН є довготривалим і надійним партнером Уряду України в розвитку державного управління в країні та систематично підтримує його в ініціативах, спрямованих на підвищення компетенцій українських державних службовців усіх рівнів та гілок влади. 

«Налагоджена взаємодія між державними органами різних рівнів є одним зі складників успішної реалізації національних програм. Форум для CDTO, організований за стратегічної підтримки Японії та Швеції, — це можливість посилити таку співпрацю у всій вертикалі виконавчої влади з питань цифровізації. Відтак це внесок у те, що проєкти із цифрової трансформації будуть успішно реалізовуватися в усій країні», — сказав Яко Сільє.

Захід організувало Міністерство цифрової трансформації України спільно з Програмою розвитку ООН в Україні за фінансової підтримки урядів Японії та Швеції у межах Проєкту підтримки Дія.

img 0012
CDTO
img 0029
CDTO
img 0037
CDTO
img 0216
CDTO

Джерело:https://oda.od.gov.ua/strategiya-czyfrovoyi-transformacziyi-odeshhyna-vzyala-uchast-u-forumi-cdto-organizovanomu-minczyfry/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь