Миколаївська селищна рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

При голові селищної ради проведено нараду зі старостами сіл з важливих питань життєдіяльності громади

Дата: 16.06.2021 13:33
Кількість переглядів: 328

15 червня відбулася чергова нарада з старостами сіл Миколаївської селищної ради.  Її провів голова Миколаївської селищної ради (ТГ) В.Л. Купченко. Участь у нараді взяли:  заступник селищного голови О.І. Ізбаш секретар, селищної ради Г.В. Козаченко, керівники та спеціалісти відділів Миколаївської селищної ради.

Фото без опису

Про стан забезпечення бюджетних установ коштами на оплату за житлово-комунальні послуги до кінця 2021 року. Порядок проведення тендерних закупівель в 2021 році інформував начальник фінансового відділу селищної ради В.О. Дяченко.

Фото без опису

Голова  селищної ради (ТГ) В.Л. Купченко акцентував увагу на раціональному використанні електроенергії, води в установах та закладах селищної ради, на своєчасному поданні тендерних пропозицій і відповідному укладанні угод.

Фото без опису

Віктор Леонідович доручив старостам сіл, керівникам структурних підрозділів селищної ради тримати дане питання на особистому контролі та встановити ліміти споживання, щоб контролювати їх.    

Старостам  також слідкувати за  дотриманням графіка автоматичного включення та відключення вуличного освітлення. Про визначення місць створення полігонів твердих побутових відходів інформувала начальник відділу земельних відносин, екології та використання природних ресурсів селищної ради Л.О. Горковець. -Відповідно до пункту 2 ст. 92 Земельного кодексу України права постійного користування земельною ділянкою із земель державної та комунальної власності набувають: підприємства, установи та організації, що належать до державної та комунальної власності. Шляхом вирішення питання щодо передачі земельної ділянки під розміщення сміттєзвалища в постійне користування являється створення органом місцевого самоврядування комунального підприємства з наступною передачею йому земельної ділянки у порядку визначеному Земельним кодексом України. Враховуючи те, що на території Миколаївської селищної ради є Комунальне підприємство «Миколаївське»,  йому буде передано земельні ділянки під розміщення сміттєзвалища в постійне користування для розташування місця знешкодження та утилізації відходів (під сміттєзвалище).  Полігони (ТПВ) сміттєзвалищ розміщують:

1) на землях несільськогосподарського призначення, непридатних для сільського господарства, погіршеної якості, не зайнятих зеленими насадженнями (особливо лісами 1-ї групи);2) на ділянках, де є можливість вжиття заходів і впровадження інженерних рішень, що виключають забруднення навколишнього природного середовища, розвиток небезпечних геологічних процесів чи інших негативних процесів і явищ;3) на ділянках, прилеглих до міських територій, якщо вони не включені в житлову забудову відповідно до генерального плану розвитку селища на найближчі 25 років, а також під перспективну забудову;4) на ділянках, що характеризуються природною захищеністю підземних вод від забруднення;5) за межами зон можливого впливу на водозабори, поверхневі води, заповідники, курорти тощо;6) з урахуванням рози вітрів відносно житлової забудови, зон відпочинку й інших місць масового перебування населення за межами санітарно-захисної зони;7) за межами населених пунктів;8) на відстані, не менше: 0,5 км від житлової та громадської забудови (санітарно-захисна зона); 0,2 км від сільськогосподарських угідь і від автомобільних та залізничних шляхів загальної мережі. 0,050 км від межі лісу і лісопосадок, не призначених для використання з метою рекреації. Відстані від зазначених вище об'єктів можуть коригуватися за даними моделювання чи розрахунків впливу полігона ТПВ на навколишнє середовище, з обов'язковим погодженням з місцевими органами екологічного контролю та установами державної санітарно-епідеміологічної служби. Враховуючи вищезазначене,  на території Миколаївської селищної ради планується надати у постійне користування КП «Миколаївське» для розташування місця знешкодження та утилізації відходів (під сміттєзвалище) наступні земельні ділянки: біля селища Миколаївка – орієнтовною площею 2,0 га; біля села Новопетрівка – орієнтовною площею 1,11 га; біля села Гвоздівка – орієнтовною площею 0,96 га; біля села Переселенці – орієнтовною площею 0,70 га; біля села Антонюки – орієнтовною площею 0,56 га;біля села Романівка – орієнтовною площею 0,55 га; біля села Амбарів – орієнтовною площею 0,72 га; біля села Олексіївка – орієнтовною площею 0,63 га; біля села Василівка – орієнтовною площею 0,57 га; біля села Комарашеве – орієнтовною площею 0,14 га.; біля села Ульяновка – орієнтовною площею 0,24 га, - зазначила Л.О. Горковець. Голова селищної ради В.Л.Купченко доручив продовжити роботу з визначення розташування місця знешкодження та утилізації відходів (під сміттєзвалище) біля інших населених пунктів Миколаївської селищної ради. Наступним розглянули Правила благоустрою населених пунктів Миколаївської  селищної ради. Щодо Правил благоустрою населених пунктів Миколаївської  селищної ради, В.Л. Купченко доручив старостам та керівникам структурних підрозділів селищної ради довести до відома жителів громади дані правила та провести більш широку роз`яснювальну кампанію  серед населення громади з даного питання.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь