Миколаївська селищна рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Голова Березівської районної державної адміністрації В.В. Лабуш взяв участь у черговій робочій нараді зі старостами сіл Миколаївської громади: обговорено ряд важливих питань

Дата: 02.06.2021 10:05
Кількість переглядів: 398

1 червня відбулася чергова робоча нарада зі старостами сіл Миколаївської громади, яку провів голова Миколаївської селищної ради (ТГ) В.Л. Купченко.

Фото без опису

Участь у ній взяли: голова Березівської районної державної адміністрації В.В. Лабуш, заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради О.І. Ізбаш, директор КП «Миколаївське» С.В. Півненко, керівники та спеціалісти відділів Миколаївської селищної ради.

Фото без опису

Про внесення змін до Закону України « Про місцеве самоврядування в Україні» внесені ЗУ «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері надання житлово-комунальних послуг» від 03 грудня 2020 року за №1060, інформував начальник відділу правового забезпечення діяльності селищної ради, запобігання та виявлення корупції Є.О. Молчанов (співдоповідачі: начальник відділу соціально-економічного  розвитку, комунальної власності, житлово-комунального господарства, архітектури, транспорту та благоустрою селищної ради М.І.Чирнилюк та начальник відділу земельних відносин,екології та використання природних ресурсів селищної ради Л.О. Горковець). Зокрема Євгеній Олександрович довів до відома учасників наради, що Законом удосконалено норми і положення чинного законодавства у сфері надання житлово-комунальних послуг, а також врегульовано питання перехідного періоду, що виникають у зв’язку із введенням в дію Закону України «Про житлово-комунальні послуги» та необхідністю прийняття співвласниками усіх багатоквартирних будинків (незалежно від обраної ними форми управління багатоквартирним будинком) рішень про моделі організації договірних відносин з виконавцями комунальних послуг (крім послуг з постачання та розподілу електричної енергії та природного газу) та детально розповів які зміни внесено до ЗУ «Про місцеве самоврядування».

Фото без опису

- Пунктом 8 Розділу ІІ « Прикінцевих та перехідних положень» закону органи державної влади та місцевого самоврядування зобов`язали до 31 грудня 2021 року забезпечити формування земельних ділянок шляхом визначення меж земельних ділянок державної чи комунальної власності, на яких розташовані багатоквартирні будинки, а також належні до них будівлі, споруди та прибудинкові території, за проектами землеустрою щодо впорядкування територій населених пунктів, проектами землеустрою щодо впорядкування території для містобудівних потреб,- підкреслив Є.О. Молчанов. За результатами розгляду даного питання голова селищної ради (ТГ) надав відповідні доручення.

Фото без опису

Про проведення заходів з протидії торгівлі людьми на території Миколаївської селищної ради інформувала керівник відділення соціальної роботи ЦНСП А.О. Войченко. В.Л. Купченко доручив фахівцям відділення продовжувати роботу в даному напрямку. Виступив голова Березівської районної державної адміністрації. В.В. Лабуш. Віталій Васильович акцентував увагу на питаннях: бюджету розвитку громади, розмірі ставки земельного податку, легалізації зайнятості населення та середньому рівні заробітної плати, щодо участі громади у співфінансуванні проектів соціально-економічного розвитку, створення служби у справах дітей селищної ради - як юридичної особи, роботи навчальних закладів селищної ради, ремонту доріг. Головний лікар КНП «Миколаївська лікарня» В.І. Кирик порушила питання щодо фінансування пакетів медичних послуг вторинної медичної допомоги - функціонування відділення  (стаціонарних ліжок). В.В. Лабуш  зазначив, що сприятиме з даного питання у межах своєї компетенції. По завершенню наради В.В. Лабуш поспілкувався з спеціалістами відділу грошових виплат та компенсацій  Березівського УСЗН. Фото без опису

Також голова Березівської районної державної адміністрації В.В. Лабуш разом з головою Миколаївської селищної ради (ТГ) В.Л. Купченком відвідали комунальний заклад "Миколаївська спеціальна школа Одеської обласної ради " поспілкувалися з його директором О.В. Сауляком, який порушив питання функціонування закладу в зв`язку з реформою деінституціалізації.

Фото без опису

Дане питання було взято керівництвом до відома.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь