Миколаївська селищна рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Правова освіта

17 Листопада, 2021 р., 20:14
Уявіть ситуацію: у вас є старенька бабуся, яка жодного разу в житті не заглядала в комп'ютер чи смартфон. Аж раптом вам телефонують колектори і вимагають повернути онлайн-кредит, який нібито взяла ця бабуся. Ви точно знаєте, що такого бути не могло. Що робити в цьому випадку, розповідають юристи Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.
17 Листопада, 2021 р., 20:07
 Відповідно до статті 40 Закону України «Про Національну поліцію», – поліція для забезпечення публічної безпеки і порядку може закріплювати на однострої, у/на службових транспортних засобах, у тому числі без кольорографічних схем, розпізнавальних знаків та написів, монтувати/розміщувати по зовнішньому периметру доріг і будівель фото- і відеотехніку, у тому числі техніку, що працює в автоматичному режимі, технічні засоби з виявлення та/або фіксації правопорушень, радіаційних, хімічних, біологічних та ядерних загроз, а також використовувати інформацію, отриману з фото- і відеотехніки, що перебуває в чужому володінні, з метою: 1) запобігання правопорушенню, виявлення або фіксування правопорушення, охорони та захисту публічної безпеки, особистої безпеки осіб і власності від протиправних посягань;  2) забезпечення дотримання Правил Дорожнього руху.
13 Жовтня, 2021 р., 14:29
12 жовтня, з метою підвищення рівня обізнаності громадян щодо запобігання нелегальній трудовій міграції та торгівлі людьми, у приміщенні Миколаївської районної філії Одеського обласного центру зайнятості за участі директора установи Наталії Борш, юристки Миколаївського бюро правової допомоги Людмили Капустян проведено семінар для  безробітних на тему: «Ризики нелегальної трудової міграції».
07 Жовтня, 2021 р., 08:37
1 жовтня юристка  відділу «Миколаївське бюро правової допомоги» Подільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги з метою інформування громадян провела правопросвітницький захід в  Миколаївській районній філії Одеського обласного центру зайнятості для осіб, які перебувають на обліку в службі зайнятості на тему: «Встановлення факту належності правовстановлюючого документу».
13 Вересня, 2021 р., 11:28
Булінг (цькування) – на жаль, доволі поширене явище в освітніх закладах в усьому світі. Не є винятком і наша країна. Прийшла осінь, вулиці й транспорт заполонилися учнями та студетами, а система #БПД почала по всій Україні правопросвітницькі заходи у школах, під час яких наші фахівці роз’яснюють дітям їхні права, чому не варто приховувати факти булінгу та куди звертатися по допомогу. Також ми плануємо розміщення ситілайтів та банерів, спрямованих на протидію цьому ганебному явищу. Завдяки цьому діти та їхні батьки дізнаються, як отримати правову допомогу, зокрема, як поспілкуватися у чат-ботах з юристом. Підтримку у розміщенні зовнішньої реклами надає як місцева влада, так і приватні оператори зовнішньої реклами, за що ми їм дуже вдячні Нагадуємо: якщо вам чи вашій дитині потрібна правова допомога, її можна отримати одним із таких способів: у месенджерах Телеграм http://legalaid.gov.ua/telegram.html та Вайбер http://legalaid.gov.ua/viber.html скористатися мобільним застосунком «Безоплатна правова допомога» https://bit.ly/3hwwgqR або «Твоє право» https://bit.ly/3iorbkE у кабінеті клієнта на сайті системи БПД https://cabinet.legalaid.gov.ua зателефонувати за безкоштовним номером системи БПД 0 800 213 103. Також у разі кібербулінгу про механізм дій для дітей, батьків, вчителів можна дізнатися через інтерактивний чат-бот «Кіберпес» у Telegram https://t.me/kiberpes_bot та Viber https://viber.com/kiberpes #БПД #ПравоваДопомога #LegalAid
13 Вересня, 2021 р., 11:21
Запрошуємо представників ЗМІ взяти участь у престурах на тему «Надання безоплатної правової допомоги у сфері земельних відносин».
17 Серпня, 2021 р., 18:10
Громадська організація “ФОКУС ПРАВА” у співпраці з Координаційним центром з надання правової допомоги в рамках Угоди про партнерство та проекту “Розвиток системи надання безоплатної правової допомоги в забезпеченні допомоги в доступі до медіації”, який реалізується за підтримки Програми розвитку ООН в Україні в рамках Програми “Права людини для України”, оголошують конкурс на відбір тренерів серед медіаторів з метою проведення онлайн-навчання для фахівців системи надання безоплатної правової допомоги. 
15 Липня, 2021 р., 14:05
Відновне правосуддя – це програма, яка не лише рятує підлітків від в’язниці але й допомагає дізнатися історію кожного із них. Причини вчинення злочинів неповнолітніми бувають різними, та під більшістю із них приховуються складні життєві обставини, з якими дитина не в змозі самостійно впоратись. Часто за допомогою протиправних вчинків неповнолітній намагається привернути до себе увагу і не усвідомлює, що такі дії можуть призвести до непоправних наслідків.
15 Липня, 2021 р., 13:53
6.07.2021 р. набрав чинності наказ Міністерства юстиції України від 23.03.2021 № 1061/5, яким внесено зміни до наказу від 16.04.2019 року № 1203/5 «Про затвердження Порядку автоматизованого арешту коштів боржників на рахунках у банках за виконавчими провадженнями про стягнення аліментів».
01 Червня, 2021 р., 15:04
Відповідно до наказу Міністерства юстиції України від 24.05.2021 № 1687/7 «Про проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги» Координаційний центр з надання правової допомоги повідомляє про проведення з 28 травня по 02 серпня 2021 року конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги (далі – конкурс).

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь