Миколаївська селищна рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Перебуваючи з робочим візитом на Подільщині, заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Антон Шалигайло відвідав заклади освіти Савранської та Балтської громад

Дата: 19.04.2024 20:56
Кількість переглядів: 25

Фото без опису

✔️Перебуваючи з робочим візитом на Подільщині, заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Антон Шалигайло відвідав заклади загальної середньої та дошкільної освіти Савранської та Балтської громад.

☝️Через повномасштабну війну в Україні та безжальні ракетні обстріли, наразі пріоритетним є питання безпеки у закладах освіти.

👉Наявність укриттів - головний аргумент для очного навчання.Тож разом з колегами та керівництвом району й громади, перевірили стан сховищ в одному з місцевих ліцеїв та дитячому садку Саврані. Також оглянули "Клас безпеки", де рятувальники та поліцейські проводять єдині уроки, навчаючи дітей простим правилам, які можуть вберегти життя.

🔹️Крім того, Антон Шалигайло відвідав Балтський ліцей №3-колегіум, який постраждав від пожежі ще у 2018 році та ознайомився з ходом будівельних робіт.

✅️ Триває реконструкція закладу. Передбачено реалізацію зазначеного проєкту у 3 черги.

Наразі будівельна готовність І черги об’єкту становить 97 %: відновлено ІІ та ІІІ поверхи (16 кабінетів, 2 лабораторії, технічні приміщення, встановлено ліфт, придбано меблі та обладнання). Після завершення І черги учні 5-11 класів будуть переведені в основну будівлю, що дозволить повноцінно проводити освітній процес.

🏣Варто додати, що після завершення реконструкції колегіум стане опорним закладом, в якому навчатимуться близько 900 здобувачів освіти.

🗣"На Одещині наразі ще 44 школи здійснюють освітній процес дистанційно через відсутність там укриттів або за бажанням батьків, зважаючи на безпекову ситуацію. До 1 вересня ситуацію плануємо виправити, щоб всі діти мали змогу здобувати якісну освіту. На сьогодні громади активно працюють з системою DREAM, подають заявки, щоб отримати державну субвенцію, створити необхідні умови та підвищити рівень безпеки у своїх закладах", - наголосив Антон Шалигайло.

📚Завітали також до культурного центру громади, а саме Балтської публічної бібліотеки.

👉Це сучасний, комфортний простір для відвідувачів всіх вікових категорій. На її базі працюють 6 клубів за інтересами, мовні курси з вивчення української, англійської мови, компʼютерний клас, молодіжний клуб «Творчий хаус».

🔹️Не залишаються поза увагою і люди поважного віку, для них працює клуб «Між нами жінками». Сьогодні бібліотекою впроваджується 11 іміджевих культурно-освітніх проєктів. Фахівці бібліотеки охоче діляться своїм досвідом роботи з бібліотекарями громад області.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Джерело:https://www.facebook.com/oda.odesa/posts/pfbi

d02WgAYTkRJzYJfnwVTqXkQv6ew1UhKE7zsGSAJ5GehKFpEW1xzE5o66W6FwghYTwtBl


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь