Миколаївська селищна рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Шановні жителі громади! Інформую про роботу протягом двох тижнів з 01.04.2024 року по 12.04.2024 року

Дата: 15.04.2024 19:28
Кількість переглядів: 34

Фото без опису

Шановні жителі громади!

Інформую про роботу протягом двох тижнів з 01.04.2024 р. по 12.04.2024 р.

 

Гуманітарна допомога

✅9 квітня в рамках проєкту «Згуртовані громади», який реалізує Всеукраїнська асоціація громад за підтримки Програми USAID аграрного та сільського розвитку (АГРО), тимчасово виконуюча обов`язки начальника відділу соціально – економічного розвитку, комунальної власності, житлово – комунального господарства, архітектури, транспорту та благоустрою Миколаївської селищної ради Надія Чашук передала гуманітарну допомогу у вигляді насіння овочів від міжнародних насіннєвих компаній Bayer, Enza Zaden, Syngenta внутрішньо переміщеним особам, які проживають на території Миколаївської селищної ради.

Благоустрій

✅Протягом звітного періоду проводилися роботи з благоустрою та підтримання належного санітарного стану в селищі Миколаївка та населених пунктах громади. В Миколаївці вивезено сміття від прибудинкових територій багатоквартирних будинків, прибрано та вивезено намул по вул. Центральній, проведені роботи з благоустрою на території КНП «Миколаївська амбулаторія ЗПСМ».

В Антонюківському старостинському окрузі проведені роботи по прибиранню узбіч центральної дороги в межах села від сміття та порослі. Проведені роботи по прибиранню зупинок та прилеглих територій від сміття Прибрано територію біля адмінбудівлі старостинського округу, клумби, клумби біля сільського клубу, територію біля пам’ятника загиблим воїнам у роки Другої світової війни. Продовжуються роботи по прибиранню території кладовища в с.Антонюки (вирубка порослі, загрібаня залишків сухого листя та трави). В с. Романівка проведені роботи по прибиранню території парку біля сільського клубу та прилеглої території. В с.Амбарів проведені роботи по прибиранню території кладовища (вирубка порослі, загрібаня залишків сухого листя та трави, косіння трави).

В Ульяновському старостинському окрузі проведені роботи з благоустрою на кладовищі в с.Новопокровка та на Тарасівському кладовищі в с. Ульяновка (косіння трави, вирубка кущів, згрібання листя).

В Новопетрівському старостинському у с. Новопетрівка окрузі підрізано та побілено дерева біля пам’ятника загиблим воїнам у роки Другої світової війни, вирубано поросль та сухостій на кладовищі в с. Гвоздівка, проведено ремонт пам’ятника загиблим воїнам у роки Другої світової війни у с. Гвоздівка.

В Олексіївському старостинському проводилися роботи з вирубки кущів та чагарників на узбіччі дороги між селами Василівка та Софіївка та порослі і сухостою на кладовищі в с. Василівка.

12 квітня в рамках щорічної всеукраїнської акції «За чисте довкілля» у Миколаївській громаді проведено День благоустрою територій населених пунктів. У заходах із прибирання та приведення до належного санітарного стану територій населених пунктів взяли активну участь працівники селищної ради, працівники відділу освіти, культури, молоді та спорту, учні та працівники закладів освіти, культури Миколаївської селищної ради, установ та організацій, небайдужі жителі громади.

✅КП «Миколаївське» працює у штатному режимі. 01.04.2024р. проведено ремонт водяного насоса на артсвердловині в Миколаївці по вул. Дениса Вербіцького та ремонт водяного насоса на артсвердловині в с.Новопетрівка по вул. Степова. 11.04.2024р. проведено ремонт водогону в Миколаївці по вул. Козацька.

Структурні підрозділи селищної ради

✅В апараті селищної ради продовжується робота, спрямована на вирішення важливих життєво необхідних питань громади та громадян, надання різнопланових послуг. Протягом звітного періоду зареєстровано: 163 - вхідних документів; 9 - заяв громадян; 160 - вихідних документів. Підготовлено та видано - 126 довідок різного характеру, у т.ч. – 75 довідок старостинськими округами. На особистому та виїзному прийомах громадян посадовими особами селищної ради надано 10 усних роз’яснень мешканцям громади.

Фінансовим відділом протягом звітного періоду проводився моніторинг надходження та виконання планових показників виконання доходів по Миколаївській селищній раді. Щоденно проводиться робота з боржниками та платниками податків, що зареєстровані на території Миколаївській селищної ради, а також платниками податків, що провадять свою діяльність в межах Миколаївської селищної ради. Постійно проводиться співпраця з податковою по врегулюванню питання сплати податків.Ведеться моніторинг сплати орендної плати з фізичних осіб, в телефонному режимі проводиться робота з ФО щодо сплати.

Відділом земельних відносин, екології та використання природних ресурсів видавалися довідки про наявність земельних ділянок, які знаходяться у власності та користуванні фізичним та юридичним особам. Спеціалісти Відділу здійснювали прийом громадян та юридичних осіб, надавали роз’яснення щодо відведення та оформлення земельних ділянок в оренду, викупу земельних ділянок, припинення права користування земельними ділянками та вирішення інших питань передбачених Земельним кодексом та іншими законами України у сфері земельних відносин. Продовжується робота щодо сплати земельного податку та орендної плати за землю юридичними та фізичними особами за 2023-2024 роки та опрацьовується інформація по боржниках зі сплати мінімального податкового зобов`язання. Надавалися роз’яснення користувачам та власникам земельних ділянок щодо сплати земельного податку та мінімального податкового зобов’язання. Надавалася необхідна інформація для нарахування плати за землю при укладенні договорів оренди, а також для коригування орендної плати відповідно до змін нормативної грошової оцінки земельної ділянки. Головним спеціалістом відділу проводилися обстеження земельних ділянок за межами с. Софіївка.

Відділом соціального захисту населення селищної ради сформовано та внесено в соціальну програму «Прихисток» 4 заяви на отримання компенсації за безоплатне розміщення внутрішньо переміщених осіб; підготовлено відповіді на 7 звернень щодо надання матеріальної допомоги; розпочато наповнення даними реєстру посвідчень батьків з БДС та дитини з БДС. Внесено дані на 5 сімей; відвідано місця тимчасового проживання ВПО. Оформлено та видано з числа БДС, УБД проїзні квитки.

До служби у справах дітей селищної ради звернулося четверо жителів селищної ради з питань захисту прав та законних інтересів дітей. Заявникам надано роз’яснення в межах чинного законодавства. Здійснено перевірку умов проживання та виховання 5 дітей, які виховуються у двох прийомних сім’ях. На первинний облік дітей, які залишилися без батьківського піклування, дітей – сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування взято 1 дитину. З батьками дітей проведено 5 профілактичних бесід щодо належного виконання батьківських обов’язків. Здійснено перевірку умов проживання та виховання 12 дітей, які виховуються у 5 сім’ях, які опинилися в складних життєвих обставинах.

До ЦНАПУ звернулося 230 замовників для отримання адміністративних послуг, із них надано 174 адмінпослуги, в тому числі:

- послуги, пов’язані з державною реєстрацією бізнесу та громадських формувань - 7;

- послуги, пов’язані з реєстрацією нерухомого майна –45;

- послуги соціального характеру – 61;

- послуги у сфері регулювання земельних відносин – 17;

- послуги у сфері реєстрації місця проживання фізичних осіб – 41;

-послуги у сфері соціально-економічного розвитку – 2;

- паспортні послуги -1

Охорона здоров'я

✅В галузі охорони здоров’я лікувальний заклад КНП «Миколаївська амбулаторія ЗПСМ» працює у штатному режимі. Протягом двох тижнів до лікарні звернулося за наданням послуг 581 пацієнт. На амбулаторному лікуванні перебувало 308 пацієнтів.

Соціальний захист

✅Центром надання соціальних послуг селищної ради за місцем проживання охоплено 47 осіб, надано 1128 послуг. У відділенні надання соціальних послуг в умовах цілодобового перебування/проживання проживає 23 особи, з них 7 внутрішньо переміщені особи, надано 2093 соціальних послуг. Соціальна робота з дітьми та молоддю. На обліку перебуває 36 сімей/осіб, в яких виховується 89 дітей/ Фахівцями надавалися соціальні послуги сім’ям, які перебувають в складних життєвих обставинах відповідно до державних стандартів, зокрема: соціальний супровід, консультування, соціальна профілактика, представництво інтересів. За звітний період надано 52 соціальні послуги. Під соціальним супроводом перебуває: 4 прийомні сім’ї, в них виховується 10 дітей; сім’ї опікунів – 1, в них виховується дітей - 1. У рамках проєкту «Забезпечення надання послуг з психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, кейс-менеджменту дітям та особам, які здійснюють догляд в Одеській та Миколаївській областях», що реалізується Громадською організацією «Зв’язок» спільно з Дитячим фондом ООН (UNICEF), 9 та 11 квітня фахівцями відділення соціальної роботи проведено тренінг для батьків «Батьківство без стресу». Здійснено виїзд з метою обстеження умов проживання дітей – 5 сімей, в яких виховується 12 дітей.

Освіта

✅В період з 01.04.2024р. по 12.04.2024р. відділом освіти, культури, молоді та спорту Миколаївської селищної ради була проведена наступна робота: триває очне навчання в закладах загальної середньої освіти (803 учнів), позашкільної освіти (314 учнів); в очному форматі працює Миколаївський ЗДО «Сонечко», дошкільні підрозділи Олексіївського, Антонюківського та Ульяновського ЗЗСО, Василівської філії. Дошкільною освітою охоплено 136 вихованців.

1 квітня в закладах освіти селищної ради традиційно відзначено річницю 116 -ту річницю дня народження українського поета – гумориста, сатирика Степана Олійника. Проведено ряд заходів в навчальних закладах до 80-ї річниці визволення від фашистських загарбників населених пунктів Миколаївської селищної ради. Багато людей заплатили своїм життям за визволення нашої рідної землі, забезпечивши мирне та щасливе життя для наступних поколінь;

4 квітня, в Міжнародний день просвіти з питань мінної безпеки, в закладах освіти проведено ряд заходів, мета яких підвищувати обізнаність про загрозу, яку несуть вибухонебезпечні предмети та нагадування про те, що засвоєння та виконання простих правил врятує життя.

7 квітня до Всесвітнього дня здоров'я, в закладах освіти громади проводилися спортивно-оздоровчі заходи, націлені на формування навичок вести здоровий спосіб життя, який є однією з найвагоміших умов та чинників формування, збереження і зміцнення здоров'я.

Забезпечено виконання контрольних документів та подання до Департаменту освіти і науки таблиці «DashBoard»; спеціалістами відділу протягом звітного періоду зареєстровано та надано 3 путівки для влаштування в ЗДО громади дітей віком від 2 років; протягом звітного періоду зареєстровано 68 вхідних документів та 38 вихідних.

03 квітня начальник відділу ОКМС Тетяна Шаманська взяла участь в онлайн-нараді, на якій були обговорені нагальні питання організації освітнього процесу, використання коштів освітньої субвенції, впровадження реформ Нової української школи, шкільного харчування, реалізації Плану проведення спортивних та спортивно-масових заходів серед учнів на 2023-2024 навчальний рік.

Продовжується робота щодо організації дозвілля молоді. На громадських засадах продовжує працювати спортивний клуб, де жителі селища Миколаївка та громади мають змогу позмагатись в іграх: більярд, настільний теніс, шахи, шашки, дартц, настільний футбол.

02.04.2024 відбулися змагання з дартцу серед молоді селища Миколаївка;

08.03.2024 в Миколаївці відбувся дитячий турнір з міні-футболу, присвячений пам’яті Володимира Кучеренка.

Заклади культури працюють в штатному режимі, здійснюється благоустрій прилеглих територій в рамках акції «За чисте довкілля»;

Закладами культури проводиться робота з підготовки заходів до Міжнародного дня пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф, Дня пам’яті та примирення, Дня Європи, Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, Дня матері, Міжнародного дня сім’ї, Всесвітнього дня вишиванки.

Комунальна установа «Інклюзивно-ресурсний центр» Миколаївської селищної ради функціонувала у звичному режимі.

Протипожежна та техногенна безпека

✅З 01.04.2024р. по 12.04.2024р. на території Миколаївської громади на території Миколаївської громади пожеж та надзвичайних ситуацій не виникало.

Дякую за сумлінну і відповідальну роботу усім, хто підтримує життєдіяльність громади: аграріям, медикам, освітянам, культпрацівникам, комунальному підприємству, підприємцям, волонтерам.

Голова Миколаївської селищної ради               Віктор КУПЧЕНКО



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь