Миколаївська селищна рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Шановні жителі громади! Інформую про роботу протягом двох тижнів з 13.11. по 24.11.2023р.

Дата: 27.11.2023 20:14
Кількість переглядів: 75

Фото без опису

Шановні жителі громади! 

Інформую про роботу протягом двох тижнів з 13.11. по 24.11.2023р.

 

Гуманітарна допомога

✅23 листопада, у рамках співпраці Миколаївської селищної ради з Благодійним Фондом «Вітри змін» за підтримки, USAID's Bureau for Humanitarian Assistance, UNICEF, представниками Благодійний Фонд «Вітри змін» було надано гуманітарну допомогу - набори зимового одягу для дітей, а саме: зимові куртки з капюшоном, вовняні шапки, шарфи та рукавички, светри, вовняні шкарпетки, термобілизну (кофта та штани), зимові штани, зимове взуття. Всього отримано 17 наборів. Також за сприяння ГО «Десяте квітня» було надано пластикові ємності для води.

Гуманітарну допомогу отримали родини, які опинилися у складних життєвих обставинах з трьома та більше дітьми.

Благоустрій

✅Тривають роботи з благоустрою та підтримання належного санітарного стану в селищі Миколаївка та населених пунктах громади. В смт Миколаївка проводилися роботи з прибирання, вирубування, згрібання сухостою на Дмитрівському кладовищі.

В с. Антонюки проводилися роботи по прибиранню прилеглих територій біля закладів старостинського округу, територій автобусних зупинок.

В с. Комарешеве проводилися роботи з викошування трави та прибирання на кладовищі.

В с. Новопетрівка вирубано поросль та скошено траву на узбіччях дороги по вул. Благовіщенська.

Депутатом селищної ради Борисевич Оленою Петрівною було організовано роботу по прибиранню біля каплички в с. Новопетрівка, а саме: прибирання сухоцвіту та сухого листя з клумб, просапка та висаджування квітів – рози та хризантеми. Саджанці квітів було придбано за кошти Борисевич О.П.. В роботах з благоустрою біля каплички приймали участь: Тихонюк Марія Іванівна, Попович Надія Сергіївна, Стрельчук Оксана Богданівна, Стинкану Оксана Володимирівна, Мициблинди Олександра Георгіївна, Петросян Світлана Миколаївна.

Проводилися роботи по вирубці та прибиранні кущів та чагарників на узбіччі дороги між с. Василівка та с. Софіївка.

✅КП «Миколаївське» 20.11 та 21.11.2023р. проведено ремонтні роботи водогону в с. Василівка-замінено 250 метрів водопровідної труби.

22.11.2023р. в Миколаївка по вул. В. Карпішина – замінено 13 м водопровідної труби. 24.11.2023р. проведено ремонтні роботи водогону – ліквідовано прорив у провулку Світлий в смт Миколаївка.

Структурні підрозділи селищної ради

✅В апараті селищної ради продовжується робота, спрямована на вирішення важливих життєво необхідних питань громади та громадян, надання різнопланових послуг. Протягом звітного періоду зареєстровано: 154 - вхідних документів; 19 - заяв громадян; 115 - вихідних документів. Підготовлено та видано - 150 довідок різного характеру, у т.ч. – 70 довідок старостинськими округами. На особистому та виїзному прийомах громадян посадовими особами селищної ради надано 24 усні роз’яснення мешканцям громади.

17 листопада відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Миколаївської селищної ради під головуванням голови комісії Віктора Купченка та за участі членів комісії. На порядку денному розглянуто та обговорено два питання: щодо надання дозволу на реєстрацію місця проживання малолітньої дитини; про усунення перешкод у спілкуванні батька з дитиною, визначення способів участі у її вихованні і спілкуванні та подання до суду висновку.

За підсумками роботи комісії прийняті відповідні рішення на забезпечення законних прав та інтересів дітей.

23 листопада голова Миколаївської селищної ради Віктор Купченко, начальник фінансового відділу селищної ради Віктор Дяченко, начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту селищної ради Тетяна Шаманська та бухгалтери відділу взяли участь у черговому засіданні робочої групи «Прозорість і підзвітність», що пройшла під головуванням заступника начальника Одеської ОВА Сергія Кропиви.

В порядку денному засідання обговорено проведення деяких публічних закупівель територіальними громадами.

24 листопада відбулося пленарне засідання XXXI сесії Миколаївської селищної ради VIII скликання, під головуванням голови селищної ради Віктора Купченка.

Питання, запропоновані для розгляду, були детально розглянуті, обговорені та внесені депутатами на розгляд пленарного засідання сесії селищної ради на засіданнях постійних комісій селищної ради.

Зокрема, у ході засідання депутати ухвалили низку рішень з питань щодо об’єктів нерухомого майна комунальної власності; затвердили Програму забезпечення національного спротиву Миколаївської селищної ради на 2023-2024 роки, розроблену з метою здійснення заходів щодо надання фінансової та матеріальної допомоги для покращення та удосконалення матеріально-технічного забезпечення Сил оборони України; внесли зміни до Програми цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки на території Миколаївської селищної ради на 2023-2024 роки і рішення селищної ради від 22 грудня 2022 року №2540-VIII «Про бюджет Миколаївської селищної територіальної громади на 2023 рік» та прийняли ряд рішень по земельним питанням.

Фінансовим відділом протягом звітного періоду проводився моніторинг надходження та виконання планових показників виконання доходів по Миколаївській селищній раді.

Щоденно проводиться робота з боржниками та платниками податків, що зареєстровані на території Миколаївській селищної ради, а також платниками податків, що провадять свою діяльність в межах Миколаївської селищної ради.

Ведеться моніторинг ФОП щодо сплати єдиного та акцизного податків.

Постійно проводиться співпраця з податковою по врегулюванню питання сплати податків.

Ведеться моніторинг сплати орендної плати з фізичних осіб, в телефонному режимі проводиться робота з ФО щодо сплати.

Триває зібрання інформації з касирів старостинських округів щодо сплати земельного податку на території Миколаївської селищної ради.

Продовжується робота по плануванню бюджету на 2024 рік, проводяться розрахунки по заробітній платі, житлово-комунальних послугах та інших захищених статей видатків селищного бюджету по бюджетним установам Миколаївської селищної ради.

Станом на 24.11.2023р. заборгованість з виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ та з оплати за житлово-комунальні послуги, що фінансуються з місцевого бюджету відсутня.

Спеціалісти відділу земельних відносин, екології та використання природних ресурсів здійснювали прийом громадян та юридичних осіб, надавали роз’яснення щодо відведення та оформлення земельних ділянок в оренду для цільового призначення передбаченого законом, передачі земельних ділянок безоплатно у власність, викупу земельних ділянок, припинення користування земельними ділянками.

Видавалися довідки громадянам про членство в особистому селянському господарстві для надання до центру зайнятості з метою реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу. Спеціалістами відділу продовжується робота щодо сплати земельного податку та орендної плати за землю юридичними та фізичними особами за 2023 рік.

Надавалися роз’яснення користувачам та власникам земельних ділянок щодо cплати земельного податку та мінімального податкового зобов’язання. Надавалася необхідна інформація для нарахування плати за землю при укладенні договорів оренди, а також для коригування орендної плати відповідно до змін нормативної грошової оцінки земельної ділянки. 14.11.2023 р. проводилося обстеження самовільно зайнятої земельної ділянки за межами населеного пункту смт Миколаївка, вул. Дачна (с.Зинаїдівка) за зверненням громадянина.

Відділом соціального захисту населення селищної ради проведено засідання комісії для комплексного визначення ступеня індивідуальних потреб особи, яка потребує соціальних послуг; складено акти обстеження соціально побутових умов 4 родин; сформований та направлений пакет документів до Фонду соціального захисту інвалідів для забезпечення дитини з інвалідністю ортопедичним взуттям; проведено інспектування компактних місць проживання ВПО та наданно роз’яснення щодо умов перебування в зазначених закладах.

Службою у справах дітей селищної ради проведено 7 профілактичних бесід з батьками щодо належного виховання дітей та належного виконання батьківських обов’язків. Підготовлено 4 індивідуальних планів соціального захисту на дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. Здійснено обстеження умов проживання та виховання 6 дітей, які виховуються у 3 сім’ях.

До ЦНАПУ звернулося 217 замовників для отримання адміністративних послуг, із них надано 168 адмінпослуг, в тому числі:

- паспортні послуги – 1;

- послуги, пов’язані з державною реєстрацією бізнесу та громадських формувань - 5;

- послуги, пов’язані з реєстрацією нерухомого майна –85;

- послуги соціального характеру – 25;

- послуги у сфері регулювання земельних відносин – 12;

- послуги у сфері реєстрації місця проживання фізичних осіб –40;

- послуги, пов’язані із соціально-економічним розвитком –0.

Охорона здоров'я

✅В галузі охорони здоров’я лікувальний заклад КНП «Миколаївська лікарня» працює у штатному режимі.

Протягом двох тижнів до лікарні звернувся за наданням послуг 809 пацієнтів.

На амбулаторному лікуванні перебувало 264 пацієнтів.

На стаціонарному лікуванні у загальному відділенні перебувало 19 пацієнтів.

Проведено 10 виїздів мобільною медичною бригадою. Оглянуто 80 людей.

Соціальний захист

✅Центром надання соціальних послуг селищної ради за місцем проживання охоплено 45 осіб, надано 1288 послуг. У відділенні надання соціальних послуг в умовах цілодобового перебування/проживання проживає 21 особа, з них 7 внутрішньо переміщені особи, надано 2058 соціальних послуг.

Соціальна робота з дітьми та молоддю.

На обліку перебуває 37 сімей/осіб, в яких виховується 89 дітей. Фахівцями надавалися соціальні послуги сім’ям, які перебувають в складних життєвих обставинах відповідно до державних стандартів, зокрема: соціальний супровід, консультування, соціальна профілактика, представництво інтересів, натуральна допомога. За звітний період надано 54 соціальних послуг.

Під соціальним супроводженням перебуває: 4 прийомні сім’ї, в них виховується 10 дітей; сім’ї опікунів – 3, в них виховується дітей - 6.

Отримано 1 повідомлення про вчинення домашнього насильства, з’ясовано обставини вчинення домашнього насильства, постраждалим особам надано соціальні послуги відповідно потреб сім’ї/особи.

Освіта

✅В період з 13.11.2023 по 24.11.2023 р. відділом освіти, культури, молоді та спорту Миколаївської селищної ради була проведена наступна робота: триває очне навчання в закладах загальної середньої освіти (803 учнів), позашкільної освіти (314 учнів); в очному форматі працює Миколаївський ЗДО «Сонечко», дошкільні підрозділи Олексіївського, Антонюківського та Ульяновського ЗЗСО. Дошкільною освітою охоплено 123 вихованців.

В закладах освіти громади проведено ІІ етап конкурсу з української мови імені Петра Яцика за завданнями, підготовленими Комунальним закладом вищої освіти «Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради». У ньому взяло участь 22 учні 3-11 класів закладів загальної середньої освіти громади, а саме: 3 клас – 2 учні, 4 клас -2, 5 клас -3 учні, 6 клас – 1 учень, 7 клас – 5 учнів, 8 клас – 4 учні, 9 клас – 2 учні, 10 клас – 2 учні, 11 клас – 1 учень.

У розрізі шкіл: Миколаївський ліцей - 4 учасники, Василівська філія, Миколаївського ліцею – 4 учасники, Ульяновський ЗЗСО – 4 учасники, Антонюківський ЗЗСО – 7 учасників , Олексіївський ЗЗСО - 3 учасники.

В закладах загальної середньої освіти селищної ради проведено І етап ХІV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, в якому взяли участь 108 учнів 5- 11 класів.

З16 листопада в закладах освіти громади розпочалися І етапи Всеукраїнських учнівських олімпіад з української мови і літератури, історії, правознавства, іноземних мов (англійської, німецької), математики, фізики, біології, географії, економіки, інформатики, інформаційних технологій, технологій (трудового навчання).

16 листопада в закладах освіти відбулися заходи до Міжнародного дня толерантності

Протягом звітного періоду в усіх закладах освіти відбувалися заходи, присвячені Дню Гідності та Свободи: виставки інформаційних матеріалів, перегляди відеофільмів, історичні подорожі в часі, конкурси малюнків.

Відповідно до наказу Департаменту освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації вчителі закладів освіти громади проходять почергово в онлайн форматі курси підвищення кваліфікації на базі КЗВО «Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради».

16 листопада начальник відділу ОКМС взяла участь в робочій освітянській онлайн-нараді з нагальних питань, організованій Департаментом освіти і науки облдержадміністрації.

18 листопада в Миколаївці відбувся дитячий турнір з міні-футболу присвячений пам`яті Анатолія Гордійчука

21 листопада 2023 року з нагоди 10-ї річниці початку Революції Гідності, до Дня Гідності і Свободи в Миколаївці біля погруддя Т.Г. Шевченку із дотриманням вимог законодавства та обмежень воєнного стану відбувся захід під гаслом «Заряджені гідністю та жагою свободи!»

22 листопада 2023 року спеціалісти відділу ОКМС приєдналися до проведення методичного семінару Українського інституту національної пам’яті для державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування за темою «Актуальні питання виконання Закону «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії».

Забезпечено виконання контрольних документів. Подання до Департаменту освіти і науки річної звітності; протягом звітного періоду зареєстровано 62 вхідних документів та 34 вихідних; продовжується робота щодо організації дозвілля молоді. Забезпечено функціонування спортивно – молодіжного клубу.

Комунальна установа «Інклюзивно-ресурсний центр» Миколаївської селищної ради продовжує працювати в звичному режимі.

Протипожежна безпека

✅З 13.11. по 24.11.2023р. на території Миколаївської громади пожеж не зафіксовано, матеріального збитку не завдано.

Дякую за сумлінну і відповідальну роботу усім, хто підтримує життєдіяльність громади: аграріям, медикам, освітянам, культпрацівникам, комунальному підприємству, підприємцям, волонтерам.

Голова Миколаївської селищної ради Віктор Купченко



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь