Миколаївська селищна рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В Україні створено Навчально-науковий інститут психічного здоров’я

Дата: 15.11.2023 16:35
Кількість переглядів: 73

Фото без опису

👩🏻‍⚕️ В Україні створено Навчально-науковий інститут психічного здоров’я. Навчальний заклад буде займатися підготовкою медичних психологів.

🏥 Відповідне рішення ухвалено в Національний медичний університет імені О.О. Богомольця: медико-психологічний факультет реорганізовано в окремий інститут.

✔️ Директором Навчально-наукового інституту психічного здоров’я призначено доктора медичних наук, професора, академіка Академії Наук Вищої Освіти України Олега Чабана.

💬- Створення Інституту психічного здоров’я - це не формальна дія, а відповідь на реалії сьогодення. Наразі як ніколи потрібне навчання фахівців, які будуть працювати з українцями, важливо вчасно виявляти психологічні проблеми, долучатися до лікування та реабілітації, адаптивно реагувати на запити щодо ментального здоров’я, проводити педагогічну та наукову роботу з провідними медичними університетами світу, - впевнений директор.

📍Керівник закладу вищої освіти наголошує, що новий, більш масштабний формат роботи дозволить консолідувати зусилля всіх стейкхолдерів, які орієнтовані на освіту у сфері ментального здоров’я.

💬- Це і стандартизація освітніх програм, і перепідготовка фахівців. Взагалі мої перші кроки на посаді - виробити нову ідеологію та концепцію інституту, відповідно адаптувати кафедри нашого університету під ці вимоги. Роботи неймовірно багато, але вона того вартує. Тому що життя само по собі - це вже велике щастя. А якщо ще є усвідомлене задоволення від цього життя, то це подвійне, а то й потрійне щастя. Власне це і є ментальне здоров’я, - поділився Олег Чабан.

❤️‍🩹 Координаційний центр КМУ / Mental Health UA вітає пана Олега Чабана та усю професійну спільноту зі створенням вищого навчального закладу. Щиро вдячні ректору Національний медичний університет імені О.О. Богомольця пану Юрій Кучин за своєчасне та необхідне рішення створити Навчально-науковий інститут психічного здоров’я. Впевнені, що навчальний заклад буде відігравати важливу роль у підготовці професійних фахівців. Сподіваємось на плідну співпрацю у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як?, яка впроваджується за ініціативою першої леді Олена Зеленська та завжди готові надати експертну підтримку розвитку сфери ментального здоров’я в нашій країні.

ℹ️ За Навчально-науковим інститутом психічного здоров’я закріплені такі кафедри: загальної й медичної психології; медичної психології, психосоматичної медицини та психотерапії; ендокринології; фізіології; психіатрії та наркології.

#тияк

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь