Миколаївська селищна рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Шановні жителі громади! Інформую про роботу протягом двох тижнів!

Дата: 02.10.2023 21:46
Кількість переглядів: 69

Фото без опису

Шановні жителі громади!

Інформую про роботу протягом двох тижнів з 18.09. по 29.09.2023р.

 

Гуманітарна допомога

✅  Відділом соціального захисту населення селищної ради сформовано гуманітарну допомогу у вигляді продуктових наборів 200 шт. для внутрішньо переміщених осіб, яка надійшла від БФ «Добрий самарянин».

До місця компактного проживання при КНП «Миколаївська лікарня» прибули п’ять внутрішньо переміщених осіб. Четверо з Херсонської області, одна з Донецької.

Селищна рада забезпечила внутрішньо переміщених осіб засобами гігієни, одягом. Виділено кошти з місцевого бюджету на забезпечення повноцінного харчування внутрішньо переміщених осіб.

Під час відвідування внутрішньо переміщених осіб начальником відділу соціального захисту селищної ради Наталею Подлесною з’ясовано, що одна з внутрішньо переміщених осіб потребує стороннього догляду. Даній особі було запропоновано отримувати соціальні послуги у відділенні надання соціальних послуг в умовах цілодобового перебування/проживання центру надання соціальних послуг селищної ради.

 

Благоустрій

✅ Тривають роботи з благоустрою та підтримання належного санітарного стану в селищі Миколаївка та населених пунктах громади. В смт Миколаївка викошено траву від лікарні в бік зупинки при в'їзді в Миколаївку,  на трикутнику при в'їзді в Миколаївку, в парку культури і відпочинку біля автовокзалу, по вул. Європейська  та узбіч  дороги  в бік села Копи, біля лісового господарства,  у Слобідці на дитячій площадці та на кладовищі. В селі Дружелюбівка викошено траву біля обелісків воїнам загиблим у роки Другої світової війни. В селі Софіївка викошено траву біля обелісків воїнам загиблим у роки Другої світової війни та на кладовищі. В селі Ставкове викошено траву біля сільського клубу та на кладовищі.

В с. Антонюки продовжено роботи по прибиранню прилеглих територій біля закладів старостинського округу. В с. Романівка продовжено роботу по прибиранню території біля  сільського клубу, території біля автобусної зупинки.

В с. Амбарів продовжено роботу по прибиранню території закладів старостинського округу.

В с. Новопетрівка скошено траву по узбіччям доріг в межах старостинського округу, пофарбовано вікна у бібліотеці в с. Новопетрівка.  

В с. Ульяновка викошено траву на в’їзді в село, біля автобусної зупинки та сільського клубу.

Вирубано чагарники на узбіччі  дороги  між  с. Морозова  та  с. Василівка, викошено поросль на узбіччі дороги між с. Василівка та с. Софіївка.

Здійснено ямковий ремонт відрізку дороги від с. Василівки  до  с. Перемога, ПП «АГРО-СУР», керівник Роланд Аветісян.

✅ КП «Миколаївське» 21.09.2023р. проведено ремонтні роботи водогону в смт Миколаївка по вул. В. Карпішина, 25.09.2023р. по вул. Шкільна.

 

Структурні підрозділи селищної ради

✅ В апараті селищної ради продовжується робота, спрямована  на вирішення важливих життєво-необхідних питань громади та громадян, надання різнопланових послуг. Протягом звітного періоду зареєстровано: 134 - вхідних документів; 28 - заяв громадян; 111 - вихідних документів. Підготовлено та видано - 45 довідок різного характеру, у т.ч. – 29 довідок старостинськими округами. На особистому та виїзному прийомах громадян  посадовими особами селищної ради надано 23 усні роз’яснення  мешканцям громади.

20 вересня голова Миколаївської селищної ради Віктор Купченко, у режимі відеоконференції взяв участь у засіданні членів Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

25 вересня Миколаївську селищну раду з робочим візитом відвідали народний депутат України Степан Чернявський, директор ДЗ «Український медичний Центр реабілітації матері та дитини МОЗ України», радниця Міністра охорони здоровʼя України Наталія Одарій-Захарʼєва.

Під час зустрічі голова Миколаївської селищної ради Віктор Купченко і народний депутат України Степан Чернявський обговорили нагальні питання з життєдіяльності громади та її подальшого розвитку, ознайомилися з ходом підготовчих робіт, які проводить підрядник по реконструкції мосту через річку Чічіклея по вул. Центральна в смт Миколаївка Одеської області. Також голова Миколаївської селищної ради Віктор Купченко, народний депутат України Степан Чернявський, директор ДЗ «Український медичний Центр реабілітації матері та дитини МОЗ України», радниця Міністра охорони здоровʼя України Наталія Одарій - Захарʼєва завітали до КНП «Миколаївська лікарня» де зустрілись із колективом та керівництвом Миколаївської лікарні, представниками громадськості обговорили подальший план розвитку медичного закладу відповідно до погодженої МОЗ України спроможної мережі закладів охорони здоровʼя Одеської області, поспілкувались із переселенцями з Херсонщини.

27 вересня під головуванням голови виконавчого комітету Віктора Купченка відбулося засідання виконавчого комітету Миколаївської селищної ради. Участь у засіданні взяли секретар виконкому Галина Козаченко, члени виконкому, старости старостинських округів громади.

У ході засідання, зокрема підведено підсумки роботи Миколаївської селищної ради по організації особистого прийому громадян, проаналізовано стан роботи зі зверненнями громадян та виконання Закону України «Про звернення громадян» протягом 9 місяців 2023 року. Розглянуті звернення жителів громади які опинилися у складних життєвих обставинах. З усіх питань прийняті відповідні рішення.

28 вересня голова Миколаївської селищної ради Віктор Купченко взяв участь  у Форумі відновлення Одещини «Регіональний розвиток. Просторове планування» в м. Одеса.

29 вересня, напередодні Дня захисників і захисниць України у Миколаївці біля пам`ятної стели «Героям АТО, які загинули за свободу і незалежність своєї Батьківщини», голова Миколаївської селищної ради Віктор Купченко, керівники установ, організацій, військові, поліцейські вшанували пам’ять полеглих захисників і захисниць України, борців усіх часів за волю і незалежність України.

29 вересня голова Миколаївської селищної ради Віктор Купченко взяв участь у селекторній онлайн - нараді Віце-прем’єр-міністра України - Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук і голови (начальника) Одеської обласної державної (військової) адміністрації Олега Кіпера з головами районних державних (військових) адміністрацій, сільськими, селищними та міськими головами Одеської області з питань надання допомоги внутрішньо переміщеним особам.

Фінансовим відділом протягом звітного періоду проводився моніторинг надходження та виконання планових показників виконання доходів по Миколаївській селищній раді.

Щоденно проводиться робота з боржниками та платниками податків, що зареєстровані на території Миколаївській селищної ради, а також платниками податків, що провадять свою діяльність в межах Миколаївської селищної ради.

Проведено уточнення отриманої інформації від старостів щодо кількість ФОП та фізичних осіб які не зареєстровані та провадять свою діяльність на території Миколаївської селищної ТГ, додатково опрацьовано проблемні питання щодо сплати податків даними платниками. Ведеться моніторинг ФОП щодо сплати єдиного та акцизного податків.

Постійно проводиться співпраця з податковою по врегулюванню питання сплати податків.

Станом на 29.09.2023р. заборгованість з виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ та з оплати за житлово-комунальні послуги, що фінансуються з місцевого бюджету відсутня.

Відділом земельних відносин, екології та використання природних ресурсів проводилася робота щодо сплати земельного податку та орендної плати за землю юридичними та фізичними особами.

Спеціалісти відділу здійснювали прийом громадян та юридичних осіб, надавали роз’яснення щодо відведення та оформлення земельних ділянок в оренду для цільового призначення передбаченого законом, передачі земельних ділянок безоплатно у власність, викупу земельних ділянок, припинення користування земельними ділянками.

Надавалися роз’яснення користувачам та власникам земельних ділянок щодо плати земельного податку та мінімального податкового зобов’язання.

Видавалися довідки громадянам про членство в особистому селянському господарстві для надання до центру зайнятості з метою реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу.

Відділом соціального захисту населення селищної ради проведено засідання комісії з комплексного визначення індивідуальних потреб; призначено 3 особові справи на отримання компенсації за надання соціальних послуг на непрофесійній основі; сформовано списки осіб, які отримали статус УБД; сформовано гуманітарну допомогу у вигляді продуктових наборів для ВПО, яка надійшла від БФ «Добрий самарянин».

Службою у справах дітей селищної ради проведено 3 профілактичні бесіди з батьками щодо належного виховання дітей та належного виконання батьківських обов’язків. Підготовлено 8 індивідуальних планів  соціального захисту на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.  

До ЦНАПУ звернулося 193 замовники для отримання адміністративних послуг, із них надано 153 адмінпослуг, в тому числі:

  • паспортні послуги – 0;
  • послуги, пов’язані з державною реєстрацією бізнесу та громадських формувань - 10;
  • послуги, пов’язані з реєстрацією нерухомого майна –59;
  • послуги соціального характеру – 26;
  • послуги у сфері регулювання земельних відносин – 16;
  • послуги у сфері реєстрації місця проживання фізичних осіб –40;  
  • послуги, пов’язані із соціально-економічним розвитком –2.

 

Охорона здоров’я

✅ В галузі охорони здоров’я лікувальний заклад КНП «Миколаївська лікарня» працює у штатному режимі.

Протягом двох тижнів до лікарні звернулися за наданням послуг 881 пацієнт.

На амбулаторному лікуванні в поліклінічному відділенні перебувало 230 пацієнтів.

На стаціонарному лікуванні у загальному відділенні перебувало  13 пацієнтів.

Проведено 10 виїздів мобільною медичною бригадою. Оглянуто 94 людини.

Триває робота по підготовці закладу КНП «Миколаївська лікарня» до опалювального сезону в осінньо-зимовий період 2023-2024 років: ведуться переговори по закупівлі твердого палива на опалювальний період.

 

Соціальний захист

✅ Центром надання соціальних послуг селищної ради за місцем проживання охоплено 45 осіб, надано 1288 послуг. У відділенні надання соціальних послуг в умовах цілодобового перебування/проживання проживає 16 осіб, з них 3 внутрішньо переміщені особи, надано 1152 соціальні послуги. Громадською організацією «Десяте квітня» надано гуманітарну допомогу підопічним з числа внутрішньо переміщених осіб відділення надання соціальних послуг в умовах цілодобового перебування/проживання.

Соціальна робота з дітьми та молоддю. На обліку перебуває 35 сімей/осіб, в яких виховується 85 дітей. Фахівцями надавалися соціальні послуги сім’ям, які перебувають в складних життєвих обставинах відповідно до державних стандартів, зокрема: соціальний супровід, консультування, соціальна профілактика, представництво інтересів, натуральна допомога. За звітний період надано 52 соціальні  послуги.

Отримано 1 повідомлення  про вчинення домашнього насильства, з’ясовано обставини вчинення домашнього насильства, постраждалим особам надано соціальні послуги відповідно потреб сім’ї/особи.

Проводиться робота по підготовці закладу - Центру надання соціальних послуг до опалювального сезону в осінньо-зимовий період 2023-2024 років: заключений договір на закупівлю дров, здійснюються заходи щодо закупівлі твердого палива.

 

Освіта

✅ В період з 18.09.2023 по 29.09.2023 рік відділом освіти, культури, молоді та спорту Миколаївської селищної ради була проведена наступна робота: триває очне навчання в закладах загальної середньої освіти (803учнів), позашкільної освіти (314 учнів); в очному форматі працює Миколаївський ЗДО «Сонечко», дошкільні підрозділи Олексіївського, Антонюківського та Ульяновського  ЗЗСО. Дошкільною освітою охоплено 123 вихованців; забезпечено виконання контрольних документів та подання до Департаменту освіти і науки  таблиці «DashBoard»; протягом звітного періоду зареєстровано 72 вхідних документів та 28  вихідних. Видано 2 путівки до закладів дошкільної освіти селищної ради, розпочато прийняття від закладів освіти громади річного звіту 83-РВК; продовжується робота щодо організації дозвілля молоді. Забезпечено функціонування спортивно – молодіжного клубу. 

20 вересня в Миколаївці відбувся дитячий турнір з міні-футболу, присвячений пам'яті Володимира Орла; 28 вересня 2023 року спеціалісти відділу освіти, культури, молоді та спорту взяли участь  у вебінарі швейцарсько-українського проєкту DECIDE – «Децентралізація для розвитку демократичної освіти» на тему «Підтримка дітей і дорослих у стресових станах: антистресовий гід»; відділом освіти, культури, молоді та спорту селищної ради отримано з книжкової бази «ОДЕСА-КНИГА»    506 підручників,  з них 119  підручників для 5 класу та 387 підручників для 6 класу. Всі підручники розподілено по закладам згідно попереднього замовлення; - 20 вересня в закладах освіти громади відбулися зустрічі із старшим інспектором з ЮП СП Березівського РВП ГУМП в Одеській області підполковником поліції Тодоренко О.О. Тема профілактичної бесіди:«Запобігання правопорушень, профілактика нещасних випадків і травмування, протидії всім формам насильства та жорстокого поводження з дітьми».

Комунальна установа «Інклюзивно-ресурсний центр» Миколаївської селищної ради продовжує працювати в звичному режимі. Фахівці ІРЦ продовжують надавати консультації батькам дітей з особливими освітніми потребами, педагогічним працівникам, учасникам команд супроводу  закладів освіти щодо організації інклюзивного навчання, супроводу осіб з особливими освітніми потребами. Працівники продовжують підвищувати свій кваліфікаційний досвід завдяки участі в різних онлайн - вебінарах, семінарах,  тренінгах, нарадах.

20 вересня на базі комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» для асистентів вчителів закладів загальної середньої освіти Миколаївської селищної ради пройшов семінар на тему «Роль асистента вчителя в організації навчально-виховного процесу в класі з інклюзивним навчанням».

Триває робота по підготовці закладів освіти та культури до опалювального сезону в осінньо-зимовий період 2023-2024 років: закуплено та доставлено деревену, відходи соняшника. Проводиться доставка брикетів паливних вугільних у заклади.

 

Протипожежна безпека

✅ З 18.09. по 29.09.2023р. на території Миколаївської громади сталося 4 пожежі: 22.09.2023р. загоряння сухої рослинності за межами с. Романівка та легкового автомобіля,  в результаті якої автомобіль згорів, збиток встановлюється. 26.09.2023р.  пожежі сухої рослинності за межами с. Василівка та с. Ульяновка в результаті яких матеріального збитку не завдано. 26.09.2023р. загоряння сухої рослинності в с. Каре, було завдано шкоди трьом домогосподарствам: згоріли покрівля будинку, господарські будівлі, а також пасіка, яка знаходилася навпроти одного з домогосподарств через дорогу. Загиблих та постраждалих немає.

Дякую за сумлінну і відповідальну роботу усім, хто підтримує життєдіяльність громади: аграріям, медикам, освітянам, культпрацівникам, комунальному підприємству, підприємцям, волонтерам.

Голова Миколаївської селищної ради Віктор Купченко



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь