Миколаївська селищна рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Перша леді України Олена Зеленська та її Фундація презентували проєкт «Адреса дитинства»

Дата: 13.09.2023 17:27
Кількість переглядів: 102

Фото без опису

Фундація Олени Зеленської розпочала будівництво чотирнадцяти будинків для великих прийомних родин (так званих ДБСТ), які через війну втратили житло, у 8 регіонах України. Проєкт реалізується винятково коштом міжнародних донорів.

Однією із перших новий дім отримає велика прийомна родина Алли та Олександра Ярославцевих із Запорізької області. Їхня домівка у рідній Михайлівці вщент зруйнована. Батьки виховують одинадцять дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування. Зараз родина живе у орендованому житлі на Київщині. Ділянка під будівництво нового дому розташована в с. Ревне неподалік Борисполя.

Нові домівки також отримають ще 13 великих прийомних родини із Запорізької, Херсонської, Харківської, Донецької, Луганської та Дніпропетровської областей, які перемістилися в більш безпечні регіони та громади України. Кожна із родин виховує в теплі та родинній атмосфері від 5 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування.

Житло будується у Київській, Львівській, Івано-Франківській, Закарпатській, Харківській, Житомирській, Волинській та Черкаській областях.

Пресреліз на вебсайті Фундації: https://zelenskafoundation.org/news/fundaciya-oleni-zelenskoyi-buduye-pershi-14-budinkiv-dlya-velikih-prijomnih-rodin-iz-prifrontovih-regioniv

Пресреліз на вебсайті Офісу Президента України: https://www.president.gov.ua/news/olena-zelenska-prezentuvala-proekt-svoyeyi-fundaciyi-adresa-85577

Комунікація першої леді України Олени Зеленської: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0eZk2X4h5PP3gWQATJ1NBegpgRxXVxhfKt4TSFJZ6tymiYu6L8ydhmygXKzjfiQ4Yl&id=100047217572864

Відео про запуск проєкту «Адреса дитинства»: https://fb.watch/n1eaVJxTpi/

Детально про будинки, які споруджує Фундація Олени Зеленської:

Дім буде одноповерховим, безбар’єрним, енергоефективним, матиме утеплений фасад, буде забезпечений тепловим насосом та автономним джерелом живлення. Площа кожного будинку – 285,5м2.

У будинку буде п’ять дитячих спалень, батьківська кімната,  кімнати для ігор та навчання, а також необхідна побутова техніка та меблі.

У дворі буде встановлено підземне модульне укриття (ЗСЦЗ) із морозостійкого бетону та із металевими вибухостійкими дверима. Укриття відповідатиме усім державним стандартам.

Побудоване в межах проєкту соціальне житло передається на баланс громади. Жити у ньому сім’ї зможуть протягом усього часу існування їхньої великої прийомної родини (ДБСТ).

Детально про проєкт «Адреса дитинства»:

У 2023 році Фундація Олени Зеленської розпочала проєкт «Адреса дитинства» – проєкт будівництва житла для великих прийомних родин, так званих ДБСТ.

Фундація з моменту створення опікується великими прийомними родини, адже підтримує зусилля держави із поступової відмови від виховання дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування в інтернатних закладах. Фундація першої леді надає таким родинам гуманітарну допомогу, організувала цього року для сімей із прифронтових регіонів відпочинок в Карпатах. Новий проєкт із підтримки великим прийомних родин та сімейного виховання – будівництво домівок для сімей, які втратили житло через війну.

За час повномасштабної війни без дому залишилися щонайменше 80 великих прийомних родин.

Детально про партнерів проєкту «Адреса дитинства»:

Проєкт «Адреса дитинства» реалізується винятково коштом міжнародних донорів. На будівництво перших 14-ти домівок Фундації вдалось залучити 5,5 млн доларів США. Проєкт підтримали уряди Об’єднаних Арабських Еміратів та Естонії (Центр міжнародної співпраці розвитку Естонії, ESTDEV), а також австралійський фонд Minderoо Foundation.

Також партнерами будівництва пілотного проєкту «Адреса дитинства» в Україні стали «Українська холдингова лісопильна компанія» (CLT-Rezult), компанія  ROCKWOOL Україна та благодійна організація Global Empowerment Mission (Gem).

Партнерами Фундації Олени Зеленської також є місцева влада, яка допомагає із добором земельних ділянок та із пошуком родин, які найбільше потребують житла.

Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису

 

Джерело:https://oda.od.gov.ua/persha-ledi-ukrayiny-olena-zelenska-ta-yiyi-fundacziya-prezentuvaly-proyekt-adresa-dytynstva/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь