Миколаївська селищна рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Проведено зустрічі з жителями Миколаївської громади щодо перейменування населених пунктів

Дата: 31.08.2023 11:33
Кількість переглядів: 102

Фото без опису

30 серпня у Миколаївській громаді головою Миколаївської селищної ради Віктором Купченком, секретарем селищної ради Галиною Козаченко, старостою Новопетрівського старостинського округу Анатолієм Фізіком проведено зустрічі з жителями населених пунктів Ульяновка та Гвоздівка, назви яких підлягають перейменуванню і приведенню у відповідність до стандартів державної мови відповідно до Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» від 21 березня 2023 року№3005-IX та рішення Національної комісії зі стандартів державної мови від 22.06.2023 №230 «Про схвалення Переліку сіл, селищ, міст, назви яких не відповідають стандартам державної мови, та рекомендацій щодо приведення назв таких сіл, селищ, міст у відповідність до стандартів державної мови й оприлюднення їх на офіційному вебсайті Національної комісії зі стандартів державної мови».

У ході зустрічей, до жителів вищевказаних населених пунктів доведено основні положення Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» та рішення Національної комісії зі стандартів державної мови від 22.06.2023 №230.

Обговорено пропозиції щодо перейменування села Ульяновка на Улянівка, а також перейменування села Гвоздівка, присвоївши йому нову назву Гвоздавка. Пропозиції були підтримані жителями населених пунктів.

Також, під час зустрічі з жителями Ульяновки, ними, порушені питання: ремонту вуличного освітлення, системи водогону, забезпечення жителям села безперебійного зв’язку оператора «Київстар», відновлення автобусного маршруту Ульяновка – Одеса, допомоги в питанні оформлення паспортів громадянина України, благоустрою на території Ульяновки.

Під час зустрічі з жителями Гвоздівки, зокрема акцентовано увагу на ямковому ремонті відрізку дороги від населеного пункту у сторону дороги Миколаївка-Андрієво-Іванівка.

На всі питання жителів Ульяновки та Гвоздівки, головою Миколаївської селищної ради Віктором Купченком, секретарем селищної ради Галиною Козаченко, старостою Новопетрівського старостинського округу Анатолієм Фізіком надані вичерпні відповіді та роз`яснення.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь