Миколаївська селищна рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Шановні жителі громади! Інформую про роботу протягом двох тижнів!

Дата: 21.08.2023 20:51
Кількість переглядів: 74

Фото без опису

Шановні жителі громади! Інформую про роботу протягом двох тижнів!

З 07.08. по 18.08.2023р. в смт Миколаївка сталося 4 пожежі – 05.08.2023р. загоряння сухої рослинності за межами смт Миколаївка; 12.08.2023р. загоряння сухої рослинності за межами смт Миколаївка; загоряння сухої рослинності за межами с Мала Дворянка; загоряння сіннику в житловому секторі с. Ульяновка. Пожежі ліквідовано, ситуація знаходилася під контролем.

Дякую за сумлінну і відповідальну роботу усім, хто підтримує життєдіяльність громади: аграріям, медикам, освітянам, культпрацівникам, комунальному підприємству, підприємцям, волонтерам.

Благодійна допомога

✅ У рамках співпраці Миколаївської селищної ради з БФ «Добрий Самарянин»

передано 89 продуктових наборів жителям с. Переселенці Новопетрівського старостинського округу.

Благоустрій

✅ Тривають роботи з благоустрою та підтримання належного санітарного стану в селищі Миколаївка та населених пунктах громади. В смт Миколаївка скошено траву біля адмінбудівлі селищної ради, на узбіччях дороги від лікарні до зупинки при в”їзді в Миколаївку, по вул. Гоголя. Підрізано дерева в парку біля автовокзалу. Вивезено сміття з Дмитрівського та Слобідського кладовищ, розчищено водостічні канави напроти парку культури і відпочинку від автовокзалу в сторону р. Чичиклія, від вул. Дмитрівська до вул. Петра Сагайдачного та водовідвідну траншею в бік с. Копи, прокопано водовідвідну траншею від інкубаторної станції до річки Чичиклія, розчищено містки біля лікарні. Загалом вивезено 48 машин землі та сміття. Пофарбовані автобусні зупинки на виїзді з Миколаївки в напрямку до м. Одеса. та с. Олексіївка.

В с. Антонюки продовжено роботи по прибиранню прилеглих територій біля закладів старостинського округу на узбіччях доріг в межах села. В с. Романівка продовжено роботу по прибиранню території біля сільського клубу та прилеглої території. В с. Амбарів продовжено роботу по прибиранню території закладів старостинського округу парку та дитячого майданчику, скошено траву.

В с. Новопетрівка скошено трави по узбіччям доріг в межах населеного пункту та поза межами населеного пункту в напрямках до с. Антонюки і смт Миколаївка, проведені роботи по ремонту водонапірної вежі по вул. Степова. Наведено лад у квітнику біля каплички. В с. Гвоздівка пофарбовано будинок культури.

В с. Василівка скошено траву та бур`яни перед в’їздом до села, по вул. Шевченка біля нежилих садиб, на узбіччях дороги в с. Василівка, біля будинку культури ФАПу, пам’ятника загиблим воїнам у роки Другої світової війни, частково на території Василівського кладовища, навколо електропідстанцій. Скошено траву на кладовищах в с. Олексіївка.

.

✅ КП «Миколаївське» 07.08.2023 р. замінено водяний насос в с. Романівка, 11.08.2023р. проведено ремонтні роботи водогону по вул. по вул. Центральній в с. Ульяновка; 03.08.2023 р. проведено ремонтні роботи водогону в смт Миколаївка. 15.08.2023р. замінено водяний насос в с. Новопетрівка по вул. Степова, відремонтовано водяний насос в с. Гвоздівка Проведені роботи по ремонту водогону в смт Миколаїка по вул. С. Корольова, по вул. В.Карпішина.17.08.2023р. Замінено закриваючу арматуру на водонапірній вежі біля пожежного депо.

Жнива - 2023: підсумки збирання врожаю сільськогосподарських культур у Миколаївській громаді

✅ Зібрано: озимого ячменю зібрано 5744 тис. тонн з площі 1700 тис. га., зі середньою врожайністю 32 ц/га; озимої пшениці зібрано 43050 тис. тонн з площі 10500 тис. га., зі середньою врожайністю 41 ц/га; гороху зібрано 40 тонн з площі 20 га, зі середньою врожайністю 20 ц/га. Крім того зібрано: ріпаку 5629,7 тис. тонн на площі 2963 тис. га, зі середньою врожайністю 19 ц/га; льону 208,6 тис. тонн з площі 298 га., зі середньою врожайністю 7 ц/га.

Структурні підрозділи селищної ради

✅ В апараті селищної ради продовжується робота, спрямована на вирішення важливих життєво-необхідних питань громади та громадян, надання різнопланових послуг. Протягом звітного періоду зареєстровано: 139 - вхідних документів; 11- заяв громадян; 87 - вихідних документів. Підготовлено та видано - 58 довідок різного характеру, у т.ч. – 22 довідки старостинськими округами. На особистому та виїзному прийомах громадян посадовими особами селищної ради надано 15 усних роз’яснень мешканцям громади.

07 серпня відбулося позачергове засідання комісії з питань техногенно - екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при виконавчому комітеті Миколаївської селищної ради. Його провів голова Миколаївської селищної ради, голова комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при виконавчому комітеті Миколаївської селищної ради Віктор Купченко.

На порядку денному комісією розглянуто питаня: щодо демонтажу аварійної труби котельні ДМД №321/3 м. Березівка «смт Миколаївка» Одеської філії ПАТ «Укртелеком»; аварійний стан недобудованого багатоквартирного будинку в смт Миколаївка по вул. Степовій та безхазяйної будівлі колишніх очисних споруд за межами смт Миколаївка в сторону села Мар’янівка. Прийняті відповідні рішення та складено протокол.

8 серпня голова Миколаївської селищної ради взяв участь у селекторній нараді Одеської обласної військової адміністрації з головами районних військових адміністрацій, територіальних громад, районних рад та міськими головами міст обласного значення. Нараду провів начальник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

15 серпня відбулося засідання виконавчого комітету Миколаївської селищної ради. У ході засідання, затверджено план заходів щодо відзначення Дня Державного Прапору України і 32-ї річниці Незалежності України на території Миколаївської селищної ради.

Прийняті рішення щодо надання дозволу на відмову від прийняття спадщини від імені малолітньої дитини; затвердження висновку органу опіки та піклування про усунення перешкод у спілкуванні батька з дитиною; проведення робіт по демонтажу аварійних елементів в конструкції об’єктів, які знаходяться в аварійному стані.

Розглянуті звернення жителів громади які опинилися у складних життєвих обставинах та прийняте відповідне рішення щодо надання одноразової матеріальної допомоги.

15 серпня голова Миколаївської селищної ради Віктор Купченко, начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Тетяна Шаманська, директор Антонюківского ЗЗСО Василь Саломатін отримали ключі від нового шкільного автобуса українського виробництва марки «Еталон» .

Автобус придбаний за сприяння депутатського корпусу Миколаївської селищної ради на умовах співфінансування нашої громади та коштів освітньої субвенції. Із бюджету селищної ради на умовах співфінансування виділено 1 050 000 гривень.

Шкільний автобус буде використовуватися для підвезення дітей до Антонюківського закладу загальної середньої освіти. Придбання транспортного засобу стало можливим завдяки реалізації програми «Шкільний автобус» та плідної співпраці різних гілок влади.

16 серпня відбулося пленарне засідання позачергової XXIX сесії Миколаївської селищної ради VIII скликання. Зокрема у ході засідання затверджено програму «Забезпечення належних умов для надання адміністративних послуг та сервісного обслуговування платників податків та громадян Миколаївської селищної ради на 2023-2025 роки», внесено зміни до рішення селищної ради від 22 грудня 2022 року №2540-VIII «Про бюджет Миколаївської селищної територіальної громади на 2023 рік». За рахунок перерозподілу не першочергових видатків селищного бюджету затверджено субвенцію обласному бюджету для допомоги ЗСУ в сумі 1 млн 100 тис. грн.; виділено додаткові кошти: 75 000 грн. на проведення ремонту сканера, що використовується для проведення рентген-діагностики пацієнтів КНП «Миколаївська лікарня»; 411 300 грн. на оплату праці працівників КНП «Миколаївська лікарня»; 25 000 грн. на придбання автозапчастин для проведення ремонту автомобіля КНП «Миколаївська лікарня» Окрім того прийнято низку рішень з земельних питань.

Фінансовим відділом протягом звітного періоду проводився моніторинг надходження та виконання планових показників виконання доходів по Миколаївській селищній раді.

Щоденно проводиться робота з боржниками та платниками податків, що зареєстровані на території Миколаївській селищної ради, а також платниками податків, що провадять свою діяльність в межах Миколаївської селищної ради.

Постійно проводиться співпраця з податковою по врегулюванню питання сплати податків.

Станом на 18.08.2023р. заборгованість з виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ та з оплати за житлово-комунальні послуги, що фінансуються з місцевого бюджету відсутня.

Відділом земельних відносин, екології та використання природних ресурсів проводилася робота щодо сплати земельного податку та орендної плати за землю юридичними та фізичними особами. Надавалися роз’яснення користувачам та власникам земельних ділянок щодо плати земельного податку та мінімального податкового зобов’язання.

17.08.2023 року начальником відділу та головним спеціалістом відділу при обстеженні земельних ділянок було виявленно, що невідомими особами розорано та засіяно прибережно захисну смугу та русло річки Стовбова, про що повідомлено до правоохоронних органів.

Службою у справах дітей проведено засідання комісії з питань захисту прав дитини.

Відділом соціального захисту населення надано консультації громадянам щодо отримання матеріальної допомоги. Сформовано 2 пакети документів громадян для отримання матеріальної допомоги. Оформлено та надано заявку про потребу продуктових наборів для ВПО. У рамках співпраці з БФ «Добрий Самарянин» передано 89 продуктових наборів жителям с. Переселенці Новопетрівського старостинського округу.

До ЦНАПУ звернулося 185 замовників для отримання адміністративних послуг, із них надано 106 адмінпослуг, в тому числі:

- паспортні послуги – 0;

- послуги, пов’язані з державною реєстрацією бізнесу та громадських формувань - 5;

- послуги, пов’язані з реєстрацією нерухомого майна – 75;

- послуги соціального характеру – 29;

- послуги у сфері регулювання земельних відносин – 17;

- послуги у сфері реєстрації місця проживання фізичних осіб –34;

- послуги, пов’язані із соціально-економічним розвитком –0.

Охорона здоров’я

✅ В галузі охорони здоров’я лікувальний заклад КНП «Миколаївська лікарня» працює у штатному режимі.

Протягом двох тижнів до лікарні звернулися за наданням послуг 832 пацієнти.

На амбулаторному лікуванні в поліклінічному відділенні перебувало 16 пацієнтів.

На стаціонарному лікуванні у загальному відділенні перебувало 28 пацієнтів.

Проведено 10 виїздів мобільною медичною бригадою. Оглянуто 70 чоловік.

Триває робота по підготовці закладу КНП «Миколаївська лікарня» до опалювального сезону в осінньо-зимовий період 2023-2024 років: ведуться переговори по закупівлі твердого палива на опалювальний період.

Соціальний захист

✅ Центром надання соціальних послуг селищної ради за місцем проживання охоплено 46 осіб, надано 1288 послуг. У відділенні надання соціальних послуг в умовах цілодобового перебування/проживання проживає 17 осіб, з них 3 внутрішньо переміщені особи, надано 1666 соціальних послуг.

Соціальна робота з дітьми та молоддю. На обліку перебуває 37 сімей/осіб, в яких виховується 91 дитина. Фахівцями надавалися соціальні послуги сім’ям, які перебувають в складних життєвих обставинах відповідно до державних стандартів, зокрема: соціальний супровід, консультування, соціальна профілактика, представництво інтересів, натуральна допомога. За звітний період надано 46 соціальних послуг.

Проводиться робота по підготовці закладу - Центру надання соціальних послуг до опалювального сезону в осінньо-зимовий період 2023-2024 років: заключений договір на закупівлю дров, здійснюються заходи щодо закупівлі твердого палива.

Освіта

✅ В період з 21.07.2023 по 24.08.2023 рік відділом освіти, культури, молоді та спорту була проведена наступна робота: в змішаному форматі працює Миколаївський ЗДО «Сонечко», дошкільною освітою охоплено 100 вихованців; в Миколаївському ЗДО «Сонечко» з 14 по 18 серпня розпочалися заплановані ремонтні роботи: фарбування групових, службових, адміністративних приміщень, літніх майданчиків, харчоблоку, відремонтовано гойдалки; забезпечено виконання контрольних документів, таблиць до Департаментів освіти та культури обласної державної адміністрації, Березівської районної державної адміністрації; отримано та доставлено до закладів загальної середньої освіти 630 підручників. Для 5 класів НУШ -79 підручників, для 6 класів НУШ- 551підручник; проводиться робота по облаштуванню класу безпеки в Миколаївському ліцеї. Зроблено косметичний ремонт приміщення, за рахунок місцевого бюджету Миколаївської селищної ради закуплено обладнання на облаштування класу безпеки на суму 49240 грн. Відкриття класу безпеки планується у вересні 2023 року; 15 серпня Антонюківський ЗЗСО отримав новий шкільний автобус «Еталон». Автобус придбаний на умовах співфінансування нашої громади та коштів освітньої субвенції. Із бюджету селищної ради на умовах співфінансування виділено 1 050 000 гривень; 14 серпня 2023 року працівниками відділу освіти, культури, молоді та спорту селищної ради спільно з представниками ДСНС, ювенальної поліції та Держпродспоживслужби розпочато комісійні перевірки стану готовності закладів освіти до здійснення освітнього процесу в новому 2023/2024 навчальному році; спеціалістами відділу ОКМС прийнято участь в нарадах та вебінарах: 14 серпня - онлайн-нарада Березівської районної державної адміністрації з питань підготовки закладів освіти до нового навчального року; 15 серпня – вебінар швейцарсько-українського проєкту DECIDE – «Децентралізація для розвитку демократичної освіти» на тему «Підготовка до нового навчального року: кадрова документація»;16 серпня – робоча онлайн – зустріч з представниками Департаменту освіти і науки облдержадміністрації щодо використання нових моделей в організації харчування дітей та позитивного досвіду такої роботи. Продовжується робота щодо організації дозвілля молоді, забезпечено функціонування спортивно – молодіжного клубу, де жителі громади мають змогу позмагатись в іграх: більярд, настільний теніс, шахи, шашки, дартц, настільний футбол. 12 серпня відбувся турнір з міні-футболу присвячений Дню молоді; 16 серпня відбулися змагання на кращого пенальтіста; 16 серпня відбувся турнір з міні-футболу, приурочений пам’яті Андрія Бондаренка;

9 та 16 серпня в смт Миколаївка відбулися завершальні розважальні заходи для дітей «Незламне літо»

Продовжується робота по підготовці до організованого початку навчального року, стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2023/2024 навчальні роки. В закладах освіти завершуються ремонтні роботи. Проводяться закупівлі обладнання для закладів освіти: Миколаївський ліцей: світильники для класних кімнат; Ульяновський ЗЗСО: металопластикові двері.

17 серпня відділом освіти, культури, молоді та спорту були отримані 64 подарункові набори з канцелярським приладдям для першокласників ( у якості гуманітарної допомоги) від Благодійного Фонду «Вітри Змін», які будуть передані директорам закладів загальної середньої освіти селищної ради для вручення першачкам на святі першого дзвоника. Для задоволення потреб дітей з особливими освітніми потребами продовжує працювати в штатному режимі комунальна установа «Інклюзивно-ресурсний центр» Миколаївської селищної ради, в якій за останні два тижні: зроблено косметичний ремонт в кабінетах вчителя-дефектолога, соціально-побутового орієнтування, вчителя-реабілітолога, а також коридорі та фойє; проведено роботу з благоустрою прилеглої території; прийнято 8 заяв на комплексну оцінку, з них: 6 заяв первинних, 2 - повторних; прийнято 1 заяву від внутрішньо переміщеної особи для організації корекційно-розвиткових занять; постійно проводяться консультації для батьків дітей, педагогічних працівників закладів освіти щодо організації інклюзивного навчання, супроводу дітей з особливими освітніми потребами; працівники ІРЦ взяли участь у нараді КЗВО «Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради» щодо процесу підвищення кваліфікації педагогічних працівників закладів освіти.

Голова Миколаївської селищної ради Віктор Купченко



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь