Миколаївська селищна рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Транспорт. Логістика. Інфраструктура.

Дата: 08.08.2023 20:16
Кількість переглядів: 144

Фото без опису

 

4 серпня в Одесі відбувся Форум відновлення Одещини «Транспорт. Логістика. Інфраструктура», що став третім заходом на Півдні України, присвяченим викликам сьогодення й питанням повоєнного розвитку регіону. Форум організований Агенцією регіонального розвитку Одеської області та Одеською ОВА за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

Олег Кіпер, голова Одеської ОВА, у вітальному слові зазначив, що розвиток транспортної інфраструктури й логістики, відновлення соціальної та критичної інфраструктури – невіддільна частина відбудови України:

«Одеська область – пріоритетний регіон нашої держави, а розвиток транспортної інфраструктури залишається важливим напрямом у національних економічних реформах. Я впевнений, що на Форумі ми зможемо розкрити потенціал і проблематику Одещини, напрацювати дієві механізми щодо відновлення транспортної інфраструктури та розвитку альтернативних логістичних маршрутів для експорту української продукції».

Габріель Абрагам, керівник Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», наголосив на тому, що йдеться не просто про відновлення функціональності інфраструктури, а про створення надійної основи для майбутнього:

«Як ворота України Одеса зіткнулася зі значними викликами. Зараз надзвичайно важливо відновити зв’язок між громадами й забезпечити доступ до основних послуг, інвестувати у відновлення доріг, мостів і залізниці. Ми не тільки покращуємо транспорт, але й стимулюємо створення нових робочих місць, вливаючи нове життя в місцеву економіку. Покращена мережа доріг і залізниці прискорить транспортування вантажів до портів і зробить Одесу більш конкурентоспроможною на світовому ринку».

Олена Іванова, керівник офісу роботи з територіальними громадами Агенції регіонального розвитку Одеської області розповіла про роль Агенції у процесі стратегічного планування розвитку та відновлення регіону:

«Ми прагнемо створити сприятливе середовище для інвестицій, спрямоване в тому числі на розвиток транспортної інфраструктури та логістики, які є ключовими для ефективного функціонування господарського комплексу. Наша агенція об'єднує експертів та фахівців, які здатні аналізувати поточний стан регіону, ідентифікувати виклики та пропонувати конкретні рішення. Ми співпрацюємо з владними структурами, бізнес-спільнотою та громадськістю з метою забезпечення збалансованого та сталого розвитку. Цей форум став чудовою нагодою для обміну поглядами та досвідом з визначених напрямків. Маю надію, що наша спільна робота буде прикладом того, як об'єднані зусилля можуть перетворити плани у реальність».

У рамках Форуму було розкрито такі теми:

● синергія транспортної сфери з іншими галузями регіону;

● інвестиції в транспортну інфраструктуру;

● залучення міжнародної експертизи і трансферт технологій;

● логістичні можливості та нові транспортні шляхи;

● роль критичної та соціальної інфраструктури у створенні умов для життя й розвитку регіону;

● безпека критичної інфраструктури та управління ризиками;

● природні ресурси як джерело забезпечення життєдіяльності;

● прикордонна інфраструктура в забезпеченні економічного розвитку Одещини;

● інтеграція прикордонної інфраструктури як важливий елемент європейської інтеграції;

● розвиток портової інфраструктури тощо.

Агенція регіонального розвитку Одеської області

Одеська обласна державна адміністрація

Сергій Кононенко

HOVERLA / проєкт USAID в Україні

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

Джерело:https://www.facebook.com/OdesaRDA/posts/pfbi

d022Fc2D1ojgfXCN17967QCtvy4BkY1mPpSQGiKqYXDPApcRcqdNtVEyczPqHEAds6dl

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь