Миколаївська селищна рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Затверджена нова програма підвищення кваліфікації для освітян «Плекання резильєнтності в освітніх закладах»

Дата: 02.08.2023 14:53
Кількість переглядів: 106

Фото без опису

 

📍Міністерство освіти і науки України запроваджує нову програму підвищення кваліфікації для педагогічних працівників «Плекання резильєнтності в освітніх закладах».

🏫Курс стане частиною пріоритетного проєкту «Психосоціальна підтримка та психологічна допомога на всіх рівнях освіти» Міносвіти, що реалізується в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як? за ініціативою Олена Зеленська.

🔸Головна мета програми – навчити освітян та практичних психологів закладів освіти навичкам та знаннями, що дозволять їм піклуватися як про своє психічне здоров'я, розвиваючи власну стресостійкість, так і застосовувати техніки оволодіння стресом, зняття емоційної напруги та плекання психологічної стійкості у роботі з учнями.

До переліку компетентностей, що вдосконалюватимуться зокрема входять:

▫️ практичні навички щодо ідентифікації та активізації життєвих цінностей;

▫️ здатність організовувати та надавати психологічну допомогу (індивідуальну та групову);

▫️ ефективно вирішувати поширені труднощі в колективах, пов'язані з сучасними викликами у сфері психічного здоров’я, поведінковими особливостями учнів;

▫️ визначати та керувати емоційним кліматом в колективах, наповнювати діяльність ресурсними й психологічно корисними активностями.

Ініціатори впровадження курсу впевнені, що програма дозволить значно покращити соціальні стосунки та якість комунікації в освітньому середовищі.

💬 - Якщо від когось і залежить наше майбутнє, то це від освітян. Вони відіграють ключову роль у формуванні наступних поколінь. Тому коли ми кажемо, що вчителі важливі, ми маємо доводити це корисними справами. Саме такою є нова програма підвищення кваліфікації педагогів. Вона дасть можливість педагогічним працівникам підвищити стійкість та зберегти власне ментальне здоров’я під час освітнього процесу. Це безумовно позитивно відобразиться і на педагогах, і на учнях. А головне, на всій системі освіти, - наголосила керівниця Координаційного центру з психічного здоров’я при КМУ Оксана Збітнєва.

Розробником програми виступив Український інститут когнітивно-поведінкової терапії. Вона передбачена для широкого кола педагогічних працівників закладів дошкільної, загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти.

ℹ️ Програма дозволяє навчатися очно, дистанційно або за змішаною формою. Заняття згруповані у три модулі: "Модель резильєнтності для педагогічних працівників", "Модель резильєнтності у роботі з класами/групами", "Психологічне консультування техніками когнітивно-поведінкової терапії на основі моделі резильєнтності".

📄 Наказ Міністерства освіти та науки про затверждення програми доступний тут 👉🏻 https://mon.gov.ua/.../pro-zatverdzhennya-tipovoyi...

 

Джерело:https://www.facebook.com/MentalHealthUA/posts/pfbid034ZVW1cjZZML3T7DE3UG575xiifZSUYfFnb79a1vwpGEt2HFb3v5z5ATzT7T7cqY4l


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь