Миколаївська селищна рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Шановні роботодавці! Наразі триває Інформаційна кампанія щодо отримання мікрогрантів

Дата: 31.07.2023 14:17
Кількість переглядів: 44

Фото без опису

Шановні роботодавці!

Наразі триває Інформаційна кампанія щодо отримання мікрогрантів.

Одним з основних напрямків роботи служби зайнятості сьогодні є інформування населення про активні програми, які реалізує Державна служба зайнятості. До таких програм відноситься і державна програма «єРобота», яка дає  можливість отримання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу, у тому числі учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та членам їх сімей.

За результатами 10 періодів 2023 року програми «Держпрограма «єРобота». Отримання державного гранту на створення або розвиток бізнесу до Одеського обласного центру зайнятості надійшло більше 300 заяв, з яких 91 заявнику, за рішенням ДЦЗ, надано гранти.

Сума коштів для грантоотримувачів в Одеській області, запланована для покриття витрат, складає - більше 21 млн.571 тис. грн.

Основні сфери діяльності: переробна промисловість, оптова та роздрібна торгівля,ремонт автотранспортних засобі, охорона здоров’я, сільське господарство, освіта та інші.

Згідно бізнес-планів заплановано до створення 213 нових робочих місць.

Скласти та підготувати бізнес-план вам допоможуть у ДНЗ «Одеський центр ПТО ДСЗ», де практично кожного місяця проводять короткотермінові курси: «Держпрограма "Єробота". Отримання державного гранту на створення або розвиток бізнесу та «Підприємницька діяльність у сфері малого бізнесу».

Кошти у рамках проєкту «єРобота» надаються на безповоротній основі за умови дотримання Порядку надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу(постанова КМУ від 21 червня 2022 року № 738).

Сума мікрогрантів за програмою «Власна справа» - від 50 до 250 тисяч гривень. Основною вимогою отримання коштів є створення нових робочих місць.

З 10 квітня 2023 року стартувала нова програма надання грантів для ветеранів. Відтепер учасники та учасниці бойових дій, члени їх сімей, а також особи з інвалідністю внаслідок війни можуть подати заявку на отримання гранту від держави на старт чи розвиток власної справи(постанова КМУ від 30 березня 2023 №286).

Програма передбачає надання грантів на суми:

до 250 тисяч гривень можна отримати на власний бізнес за умови створення щонайменше одного робочого місця;

до 500 тисяч гривень може отримати член родини учасника бойових дій за умови створення щонайменше двох робочих місць. Співфінансування за цією програмою таке: не більше 70% надає держава, 30% — власні кошти підприємця;

до 1 млн гривень зможе отримати учасник бойових дій, якщо він не менш ніж три роки був зареєстрований як ФОП. Головна умова — створити від чотирьох робочих місць, із яких щонайменше два — для ветеранів або людей з інвалідністю внаслідок війни. Тут так само кошти надаються на умовах співфінансування - 70% на 30%.

Подати заявку на отримання грантів можна через Портал Дія. До заяви обов’язково додається бізнес-план щодо започаткування нового або розвитку вже діючого бізнесу. 

Рішення щодо надання грантів приймає Державний центр зайнятості. Після перевірки на відповідність вимогам та погодження бізнес - проєкту грантові кошти перераховуються на окремий рахунок заявника в Ощадбанку.

Для отримання більш детальної інформації щодо реалізації активних програм зайнятості та отримання фінансової підтримки Ви можете звернутися до Миколаївського відділу Березівської філії Одеського обласного центру зайнятості.

Наталія Борш, начальник Миколаївського відділу Березівської філії Одеського обласного центру зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь