Миколаївська селищна рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ З ВІРУСНИМИ ГЕПАТИТАМИ В ОДЕСІ ПРОЙШЛИ ВИЇЗНІ ЕКСПРЕС-ТЕСТУВАННЯ

Дата: 28.07.2023 22:05
Кількість переглядів: 77

Фото без опису

 

👩🏻‍⚕️👨‍⚕ У ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ З ВІРУСНИМИ ГЕПАТИТАМИ В ОДЕСІ ПРОЙШЛИ ВИЇЗНІ ЕКСПРЕС-ТЕСТУВАННЯ

За ініціативи Міністерство охорони здоров'я України, Департамент охорони здоров'я Одеської обласної державної адміністрації та за сприянням КНП “Одеський обласний центр соціально значущих хвороб”, КНП "Центр первинної медико санітарної допомоги 3" Одеської міської ради в Одесі відбулись акції-тестування на вірусні гепатити „В“ та „С“, ВІЛ-інфекцію, сифиліс та анкетування на туберкульоз з нагоди Всесвітнього дня боротьби із вірусними гепатитами. Акція відбулась на 4 локаціях міста – біля адмінбудівель №1 і №2 Одеської ОВА ресурсом амбулаторії на колесах; на Привокзальній площі та на вул. Рішельєвська, 18 – розгортались наметові містечка, де також вимірювали рівень цукру в крові та артеріальний тиск.

‼️ В результаті було протестовано 168 осіб, з них позитивно підтверджено 10 вірусних гепатитів та одне тестування на ВІЛ-інфекцію.

📝 За даними Одеського обласного центру соціально значущих хвороб, за останні пів року на Одещині від гепатиту „С“ було проліковано понад 1200 людей, велика кількість з них це військові. Для порівняння, це вдвічі більше, ніж у 2022-му році. Загалом в Україні щонайменше 5% українців інфіковані гепатитом С та 1,5% - гепатитом В.

📌 Існує 5 основних вірусів гепатиту — „A“, „B“, „C“, „D“ і „E“. Зокрема, типи „B“ і „C“ призводять до хронічних захворювань у мільйонів людей і є найчастішою причиною цирозу і раку печінки. Вірусні гепатити „В“ і „С“ часто зустрічаються у поєднанні з ВІЛ-інфекцією, бо мають спільні шляхи передачі. При своєчасному початку лікування активність гепатитів повністю компенсується та людини може вести звичайний спосіб життя.

✅ Тестування – єдиний можливий спосіб діагностики вірусних гепатитів. Воно є безкоштовним. Пройти його можна у свого сімейного лікаря на постійній основі.

Регулярні обстеження, вчасне виявлення та призначене лікування гарантовано захистять від ускладнень хвороби. Бережіть себе та своїх близьких! 🇺🇦🙏🏻

————

28 липня у багатьох країнах світу проводиться Всесвітній день боротьби з гепатитом (World Hepatitis Day). Датою для його заснування став день народження американського лікаря Баруха Самюеля Блумберга, лауреата Нобелівської премії, який відкрив вірус гепатиту B.

 

Джерело:https://www.facebook.com/oda.odesa/posts/pfbid0RsXmVD9QqCCiAwPSFUBVYjoDkEkU7scgiLFD4ga3rLCaXXMaFxGg3jZHWxWfKUsVl



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь