Миколаївська селищна рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Шановні жителі громади! Інформую про роботу протягом двох тижнів!

Дата: 24.07.2023 15:35
Кількість переглядів: 82

Фото без опису

 

Шановні жителі громади! Інформую про роботу протягом двох тижнів!

З 10.07. по 21.07.2023р. в смт Миколаївка сталося 4 пожежі - загоряння сухої рослинності: 12.07.2023р. за межами смт Миколаївка; 18.07.2023р. за межами с. Перемога; 15.07.2023р. за межами с. Мар’янівка; 16.07.2023р. за межами с. Софіївка. Пожежі ліквідовано, ситуація знаходилася під контролем.

Дякую за сумлінну і відповідальну роботу усім, хто підтримує життєдіяльність громади: аграріям, медикам, освітянам, культпрацівникам, комунальному підприємству, підприємцям, волонтерам.

 

 

Благодійна допомога

✅ У рамках співпраці Миколаївської селищної ради з Координаційним гуманітарним штабом Одеської області, Координаційним гуманітарним штабом при Березівській РВА

21 липня було надано гуманітарну допомогу (спільні продуктові набори) багатодітним родинам, які проживають на території селищної ради.

Благоустрій

✅ Тривають роботи з благоустрою та підтримання належного санітарного стану в селищі Миколаївка та населених пунктах громади. В смт Миколаївка скошено траву на дорозі до нового кладовища, по вул. Лісовій, на території дитячого майданчика в Слобідці, на новому та старому кладовищах.

В с. Антонюки продовжено роботи по прибиранню прилеглих територій біля закладів старостинського округу на узбіччях доріг в межах села, алей в населеному пункті,територій автобусних зупинок. В с. Романівка продовжено роботу по прибиранню території біля  сільського клубу та прилеглої території. В с. Амбарів продовжено роботу по прибиранню території парку та дитячого майданчику, скошено траву.

В с. Переселенці скошено траву біля будинку культури та впорядковано квітник. В с. Переселенці триває поточний ремонт будинку культури.

На території Олексіївського старостинського округу продовжуються роботи по вирубці чагарників та кущів на узбіччях дороги від с. Василівка до с. Софіївка.

✅ КП «Миколаївське» 10.07.2023 р. замінено насос на артсвердловині в с. Новопетрівка по вул. Центральній; 11.07.2023р.замінено насос на артсвердловині в с. Антонюки по вул. Центральній; 12.07.2023р. здійснено ремонт водогону по вул. Козацькій та вул. В. Карпішина, в с. Романівка прокладено 85 метрів центрального водогону по вул. Молодіжній;  14.07.2023р. здійснено ремонт водогону по вул. Перемоги та вул. Дружби. 20.07.2023р. в с. Новопетрівка проведено ремонтні роботи центрального водогону. 21.07.2023р. проведено ремонтні роботи  водяного насосу в смт Миколаївка по вул.Петра Сагайдачного.

 

Жнива - 2023: хід збирання врожаю сільськогосподарських культур у Миколаївській громаді станом на 20.07.2023р.

✅ Намолочено: озимий ячмінь -5744 тонн; пшениця - 21935 тонн; ярий ячмінь - 2400 тонн; горох - 40 тонн; ріпак -5629,7 тонн.

 

Структурні підрозділи селищної ради

✅ В апараті селищної ради продовжується робота, спрямована  на вирішення важливих життєво-необхідних питань громади та громадян, надання різнопланових послуг. Протягом звітного періоду зареєстровано: 100 - вхідних документів; 7- заяв громадян; 101 - вихідних документів. Підготовлено та видано - 120 довідок різного характеру, у т.ч. – 47 довідок старостинськими округами. На особистому та виїзному прийомах громадян  посадовими особами селищної ради надано 6 усних роз’яснень  мешканцям громади. 

11.07.2023 року голова Миколаївської селищної ради Віктор Купченко взяв участь у селекторній нараді Одеської обласної військової адміністрації з головами районних військових адміністрацій, територіальних громад, районних рад та міськими головами міст обласного значення. Нараду провів начальник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

13.07.2023р. відбулася зустріч народного депутата України Степана Чернявського, керівництва Березівського району, Миколаївської селищної ради, керівників лікувальних закладів Березівського району з лікарями, медичним персоналом КНП «Миколаївська лікарня» і жителями Миколаївки щодо реформування та функціонування медичного закладу відповідно до Постанови КМУ від 28 лютого 2023р. № 174 «Деякі питання організації спроможної мережі закладів охорони здоров’я», яка передбачає оновлення підходів до визначення госпітальних округів та впровадження сучасних підходів до формування мережі медзакладів. Під час зустрічі, зокрема йшлося про майбутню модель КНП «Миколаївська лікарня»; залучення лікарів з інших регіонів, які постраждали у результаті агресії російської федерації проти України; роботу трудового колективу КНП «Миколаївська лікарня»; пакети медичних послуг та фінансування від НСЗУ; матеріально-технічну базу, кадровий потенціал медичного закладу та відповідність визначеним напрямкам; первинну і вторинну ланку медичної допомоги, яку було запропоновано зробити філією у складі Березівської міської лікарні, для надання стаціонарної допомоги, жителям Миколаївської громади; делеговані повноваження надані органам місцевого самоврядування.

18.07.2023р., у рамках інформаційної кампанії з популяризації сімейних форм виховання та пошуку кандидатів у патронатні вихователі, в.о. начальника служби у справах дітей Миколаївської селищної ради Тетяною Юрко спільно з фахівцем із соціальної роботи центру надання соціальних послуг Євгенією Толстовою, начальником Миколаївського відділу Березівської філії Одеського обласного центру зайнятості Наталією Борш за участю патронатного вихователя Марії Мочарної у приміщенні Миколаївського відділу Березівської філії Одеського обласного центру зайнятості проведено семінар на тему: «Створи патронатну родину».

18.07.2023р., відбулося чергове засідання комісії з питань легалiзації виплати заробiтної плати зайнятостi населення при виконавчому комiтетi Миколаївської селищної ради за участі головного державного інспектора відділу з питань праці Управління інспекційної діяльності в Одеській області Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Олександра Гонтаря. На порядку денному розглянуто питання детінізації виплати заробітної плати та легалізація трудових відносин.

Фінансовим відділом протягом звітного періоду проводився моніторинг надходження та виконання планових показників виконання доходів по Миколаївській селищній раді.

Щоденно проводиться робота з боржниками та платниками податків, що зареєстровані на території Миколаївській селищної ради, а також платниками податків, що провадять свою діяльність в межах Миколаївської селищної ради.

Постійно проводиться співпраця з податковою по врегулюванню питання сплати податків.

Станом на 21.07.2023р. заборгованість з виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ та з оплати за житлово-комунальні послуги, що фінансуються з місцевого бюджету відсутня.

Відділом земельних відносин, екології та використання природних ресурсів проводилася робота щодо сплати земельного податку та орендної плати за землю юридичними та фізичними особами. Надавалися роз’яснення користувачам та власникам земельних ділянок щодо плати земельного податку та мінімального податкового зобов’язання. Спеціалісти відділу здійснювали прийом громадян та юридичних осіб, надавали роз’яснення щодо відведення та оформлення земельних ділянок в оренду для цільового призначення передбачених законом, передачі земельних ділянок безоплатно у власність, викупу земельних ділянок, припинення користування земельними ділянками. Спеціалістами відділу надавалася необхідна інформація для нарахування плати за землю при укладенні договорів оренди, а також для коригування орендної плати відповідно до змін нормативної грошової оцінки земельної ділянки.

Службою у справах у рамках інформаційної кампанії з популяризації сімейних форм виховання та пошуку кандидатів у патронатні вихователі спільно з фахівцем із соціальної роботи центру надання соціальних послуг Євгенією Толстовою, начальником Миколаївського відділу Березівської філії Одеського обласного центру зайнятості Наталією Борш за участю патронатного вихователя Марії Мочарної у приміщенні Миколаївського відділу Березівської філії Одеського обласного центру зайнятості проведено семінар на тему: «Створи патронатну родину». Проведено 5 профілактичних бесід щодо належного виконання батьківських обов’язків батьками відносно дітей.

Відділом соціального захисту населення проводилися консультації громадян з питань отримання та надання соціальних  послуг на непрофесійній основі. Прийнято та оформлено 2 пакети документів громадян для отримання матеріальної допомоги. Складено 3 повідомлення про осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах (домашнє насильство). 21 липня за дорученням голови Миколаївської селищної ради Віктора Купченка, керівник Координаційного гуманітарного штабу селищної ради Наталя Подлесна, головний спеціаліст відділу соціального захисту населення Миколаївської селищної ради Оксана Кідготко передали чергову партію спільних продуктових сім’ям, які мають від трьох і більше дітей та проживають на території селищної ради.

До ЦНАПУ звернулося 204 замовники для отримання адміністративних послуг, із них надано 211 адмінпослуг, в тому числі:

  • паспортні послуги – 0;
  • послуги, пов’язані з державною реєстрацією бізнесу та громадських формувань - 4;
  • послуги, пов’язані з реєстрацією нерухомого майна – 112;
  • послуги соціального характеру – 33;
  • послуги у сфері регулювання земельних відносин – 12;
  • послуги у сфері реєстрації місця проживання фізичних осіб –62;
  • послуги, пов’язані із соціально-економічним розвитком –0.

 

Охорона здоров’я

✅ В галузі охорони здоров’я лікувальний заклад КНП «Миколаївська лікарня» працює у штатному режимі.

Протягом двох тижнів до лікарні звернулися за наданням послуг 965 пацієнтів.

На амбулаторному лікуванні в поліклінічному відділенні перебувало  454 пацієнти.

На стаціонарному лікуванні у загальному відділенні перебував  28 пацієнтів.

Проведено 10 виїздів мобільною медичною бригадою. Оглянуто 87 чоловік.

Триває робота по підготовці закладу КНП «Миколаївська лікарня» до опалювального сезону в осінньо-зимовий період 2023-2024 років: ведуться переговори по закупівлі твердого палива на опалювальний період.

 

 

Соціальний захист

✅ Центром надання соціальних послуг селищної ради за місцем проживання охоплено 46 осіб, надано 1288 послуг. У відділенні надання соціальних послуг в умовах цілодобового перебування/проживання проживає 16 осіб, з них 3 внутрішньо переміщені особи, надано 1398 соціальних послуг.

Соціальна робота з дітьми та молоддю. На обліку перебуває 38 сімей/осіб, в яких виховується 94 дитини. Фахівцями надавалися соціальні послуги сім’ям, які перебувають в складних життєвих обставинах відповідно до державних стандартів, зокрема: соціальний супровід, консультування, соціальна профілактика, представництво інтересів, натуральна допомога. За звітний період надано 52 соціальні  послуги.

Міжнародною організацією із міграції в Україні надано гуманітарну допомогу (стільці  та пледи) для осіб з інвалідністю та осіб похилого віку в  відділенні надання соціальних послуг в умовах цілодобового проживання/перебування.

Проводиться робота по підготовці закладу - Центру надання соціальних послуг до опалювального сезону в осінньо-зимовий період 2023-2024 років: заключений договір на закупівлю дров, здійснюються заходи щодо закупівлі твердого палива.

 

Освіта

✅ В період з 10.07.2023 по 21.07.2023 рік відділом освіти, культури, молоді та спорту була проведена наступна робота: в змішаному форматі працює Миколаївський ЗДО «Сонечко», дошкільною освітою охоплено 100 вихованців; забезпечено виконання контрольних документів, таблиць «DashBoard» до  Департаментів освіти та культури обласної державної адміністрації, Березівської районної державної адміністрації; продовжується робота щодо організації дозвілля молоді, забезпечено функціонування спортивно – молодіжного клубу; 13 липня в Миколаївці відбувся дитячий турнір з міні-футболу, присвячений пам`яті Сергія Ломовських; 19 липня - відбувся турнір з міні-футболу, присвячений пам'яті Івана Павлія; 15 липня відбулися змагання з настільного тенісу; проводяться розважальні заходи для дітей «Незламне літо»: 18.07. (с.Романівка), 19.07. (смт Миколаївка); продовжується підготовка до благодійного заходу «Мамин день краси», який відбудеться  03.08.2023 р; продовжується робота по підготовці до організованого початку навчального року, стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2023/2024 навчальні роки. В закладах освіти тривають ремонтні роботи.  Миколаївський ліцей: замінено  лампи в кабінетах та коридорах,  здійснено частковий ремонт системи опалення (заміна труб, зварювання регістрів системи опалення), ремонт їдальні ліцею. Василівська філія Миколаївського ліцею: здійснено ремонтні роботи в класних кімнатах, шкільному коридорі, спортивній залі, шкільній їдальні та кухні. Амбарівська філія Миколаївського ліцею: проведено внутрішній поточний ремонт приміщення школи. Ульяновський ЗЗСО: здійснено косметичний ремонт класних кімнат. Антонюківський ЗЗСО: здійснено поточний ремонт опалювальної системи в ЗДО та школі, поточний ремонт в кабінетах, реставрацію підлоги в ЗДО. Олексіївський ЗЗСО: проведено ремонт шкільних класів, коридорів, харчоблоку та підсобних приміщень, спортивної зали, спортивної площадки та ігрового майданчику; забезпечено підключення  закладів освіти до сервісу «Дія. Шеринг»; проводится опитування батьків щодо навчання дітей під час дії воєнного стану з 1 вересня 2023/2024 навчального року; спеціалістами відділу прийнято участь в онлайн-нараді   з питань реалізації соціального проекту «Активні парки – локації здорової України» в громадах Одеської області при Управлінні фізичної культури і спорту Одеської обласної державної адміністрації.

 

Голова Миколаївської селищної ради Віктор Купченко



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь