Миколаївська селищна рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Брифінг щодо найважливих питань у сфері надання допомоги внутрішньо переміщеним особам

Дата: 13.07.2023 13:47
Кількість переглядів: 82

Фото без опису

 

12 липня директор Департаменту соціальної та сімейної політики ОВА Тетяна Дементьєва провела брифінг, в ході якого поінформувала щодо найважливих питань у сфері надання допомоги найбільш вразливій соціальній категорії нашого суспільства – внутрішньо переміщеним особам.

Тетяна Дементьєва зазначила, що в Одеській області з 2014 року в Єдиній базі даних ВПО зареєстровано 224692 особи з відповідним статусом (з них – 57701 дітей), з яких з 154062 особи – з початку повномасштабної агресії рф. За минулий місяць 112146-ти ВПО нараховано 342 млн грн грошової допомоги на проживання.

Тетяна Дементьєва закцентувала на новому порядку призначення виплат для ВПО найбільш незахищеним громадянам та родинам, що знаходяться у скруті –  виплату грошової допомоги на проживання продовжено до кінця січня 2024 року. Наразі в Україні здійснюється фінансування таких виплат для понад 2,6 млн осіб, а на поточний рік для цього в держбюджеті передбачено 57 млрд грн.

«Зазначеною постановою окремо надано можливість отримувати допомогу внутрішньо переміщеним особам, у яких народились діти після переміщення, і це врегулює певну проблему, що виникала з отриманням допомоги на дітей», – наголосила Тетяна Дементьєва, яка також визначила деякі обмеження у здійсненні виплат, що стосуються окремих категорій осіб.

Також вона додала, що 1 серпня буде автоматично продовжено допомогу, ще на 6 місяців.

Не продовжуватимуться особам:

які перебувають за кордоном більше 30 календарних днів поспіль без обгрунтованих причин;

які повернулися до покинутого місця проживання; які відбувають покарання в місцях позбавлення волі.

При цьому з 1 вересня допомога продовжуватиметься для тих громадян, чий майновий стан потребує такої підтримки, і не продовжується для громадян, чий майновий стан дозволяє здійснювати суттєві витрати без допомоги держави, критерії визначені в Порядку.

Окремо директор Департаменту поінформувала щодо допомоги мешканцям Херсонської області, які постраждали внаслідок терористичного підриву російськими окупантами Каховської ГЕС: протягом місяця після цієї події до Одеської області евакуйовано 2011 осіб (включаючи 335 дітей та 118 осіб з інвалідністю).

«Усім постраждалим особам після їх прибуття виплачено одноразову грошову допомогу як евакуйованим та надано гуманітарну допомогу», – зазначила Тетяна Дементьєва.

 

Джерело:https://oda.od.gov.ua/bryfing-shhodo-najvazhlyvyh-pytan-u-sferi-nadannya-dopomogy-vnutrishno-peremishhenym-osobam/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь