Миколаївська селищна рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Третій етап медичної реформи: лікарні розділять за рівнями та профілями

Дата: 13.07.2023 11:51
Кількість переглядів: 99

Фото без опису

Сьогодні, в Україні триває третій етап реформи, що стосується перезавантаження медичної галузі. Мешканці Миколаївки та інших населених пунктів Миколаївської громади вкрай стурбовані, яким буде рівень медичного обслуговування у сільській місцевості в результаті нововведень, чи не призведуть вони до закриття закладу охорони здоров’я КНП «Миколаївська лікарня», скорочення спеціалістів. Відповіді на ці та інші питання хотіли почути, учасники зустрічі, 12 липня, з народним депутатом України Степаном Чернявським, головою Березівської районної державної (військової) адміністрації Віталієм Лабушем, заступником Березівської РДА (РВА) Оленою Болотенко, головою Миколаївської селищної ради Віктором Купченком, директором КНП «Березівська ЦМЛ» Геворгом Бзнуні, генеральним директором КНП «Миколаївська лікарня» Валентиною Вовченко.

Фото без опису

Нагадаємо, що 28 лютого 2023 року Кабінет Міністрів України схвалив Постанову № 174 «Деякі питання організації спроможної мережі закладів охорони здоров’я», яка передбачає оновлення підходів до визначення госпітальних округів та впровадження сучасних підходів до формування мережі медзакладів.

У ході зустрічі народний депутат України Степан Чернявський пояснив, що у рамках реформи охорони здоров’я медустанови госпітального кластера розділять за видами допомоги, що надається ними. При їх створенні враховуватимуться: географічні особливості регіону - стан автомобільних доріг; чисельність населення…

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Під час зустрічі, зокрема йшлося про залучення лікарів з інших регіонів, які постраждали у результаті агресії російської федерації проти України; роботу трудового колективу КНП «Миколаївська лікарня»; пакети медичних послуг та фінансування від НСЗУ; матеріально-технічну базу, кадровий потенціал медичного закладу та відповідність визначеним напрямкам; первинну і вторинну ланку медичної допомоги, яку було запропоновано зробити філією у складі Березівської міської лікарні, для надання стаціонарної допомоги, жителям Миколаївської громади; делеговані повноваження надані органам місцевого самоврядування.

Також обговорено питання оплати праці медичних працівників, можливі шляхи фінансування КНП «Миколаївська лікарня».

Голова Березівської районної державної (військової) адміністрації Віталій Лабуш, акцентував увагу на особливостях оплати праці медичних працівників первинної і вторинної ланок медичної допомоги.

Директор КНП «Березівська ЦМЛ» Геворг Бзнуні виступив про подальшу співпрацю КНП «Миколаївська лікарня» з КНП «Березівська ЦМЛ» щодо створення виїзних медичних бригад лікарів для прийому та обслуговування жителів Миколаївської громади. Обговорено було і питання надання невідкладної допомоги.

Народний депутат України Степан Чернявський виходив на зв’язок з представницею Департаменту охорони здоров’я Одеської обласної державної (військової) адміністрації, щоб учасники зустрічі змогли почути, відповіді, зокрема й як, функціонуватиме вторинна медична допомога у КНП «Миколаївська лікарня». На що, було отримано телефонну відповідь, що у планах КНП «Миколаївська лікарня» фунціонуватиме й надалі, буде посилено первинну медичну допомогу, а стаціонарна і амбулаторна допомога без хірургічного втручання надаватиметься на місці, але, як філії кластерного закладу «Березівська ЦМЛ»… Парламентарій також звернувся до представниці Департаменту охорони здоров’я Одеської обласної державної (військової) адміністрації зробити фінансову перевірку по заробітній платі в КНП «Миколаївська лікарня» найближчим часом та запевнив учасників зустрічі, що посприяє у вирішенні надання медичних послуг.

Голова Миколаївської селищної ради Віктор Купченко акцентував увагу на аспектах медичної реформи для сільської місцевості - зміні моделі фінансування надання медичної допомоги.

Фото без описуФото без опису

На сьогодні, пріоритетним напрямком медицини залишається надання якісних та своєчасних медичних послуг для населення, тому за результатами зустрічі робота з даного питання продовжуватиметься, а керівництвом району і селищної ради надано ряд доручень відповідальним посадовим особам щодо розроблення спільного плану дій з надання якісної первинної та вторинної допомоги населенню Миколаївської громади.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь