Миколаївська селищна рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Шановні жителі громади! Інформую про роботу протягом двох тижнів!

Дата: 11.07.2023 11:26
Кількість переглядів: 124

Фото без опису

 

 

Шановні жителі громади! Інформую про роботу протягом двох тижнів!

З 26.06. по 07.07.2023р. в смт Миколаївка сталася одна пожежа (загоряння гаражу). Пожежу ліквідовано, ситуація знаходилася під контролем.

Дякую за сумлінну і відповідальну роботу усім, хто підтримує життєдіяльність громади: аграріям, медикам, освітянам, культпрацівникам, комунальному підприємству, підприємцям, волонтерам.

Благодійна допомога

✅ У рамках співпраці Миколаївської селищної ради з Благодійним Фондом «Добрий самарянин» було надано гуманітарну допомогу (продуктові набори) жителям сіл Ставкове та Дружелюбівка.

Допомога ЗСУ

✅ З благодійних концертів на підтримку ЗСУ організованих сектором культури відділу освіти культури молоді та спорту селищної ради передано зібрані кошти в сумі 20 тис. грн. землякам - військовим Збройних Сил України 22 бригади ОМБР,що знаходяться на Донецькому напрямку для придбання автомобіля.

Благоустрій

✅ Тривають роботи з благоустрою та підтримання належного санітарного стану в селищі Миколаївка та населених пунктах громади. В смт Миколаївка скошено траву на Дмитрівському та на Новому кладовищщах. Розчищено дорогу від гілля по вул. Польовій. В с. Софіївка скошено траву біля клубу, пам’ятникам загиблим воїнам у роки Другої світової війни.

В с. Антонюки продовжено роботи по прибиранню прилеглих територій біля закладів старостинського округу скошено траву на узбіччях доріг та в межах селища. В с. Романівка продовжено роботу по прибиранню території біля сільського клубу та прилеглої території. В с. Амбарів продовжено роботу по прибиранню території парку та дитячого майданчику, скошено траву.

В с. Новопетрівка здійснено підвіз води жителям.

На території Олексіївського старостинського округу продовжуються роботи по вирубці чагарників та кущів на узбіччях дороги від с. Василівка до с. Софіївка. Викошено траву та бур`яни в с. Олексіївка біля школи.

✅ КП «Миколаївське» 04.07.2023 р. здійснено ремонт водогону по вул. С. Олійника. Замінено водяний насос в с. Новопетрівка по вул. Центральна.

Структурні підрозділи селищної ради

✅ В апараті селищної ради продовжується робота, спрямована на вирішення важливих життєво-необхідних питань громади та громадян, надання різнопланових послуг. Протягом звітного періоду зареєстровано: 118 - вхідних документів; 13- заяв громадян; 122 - вихідних документів. Підготовлено та видано - 112 довідок різного характеру, у т.ч. – 35 довідок старостинськими округами. На особистому та виїзному прийомах громадян посадовими особами селищної ради надано усних роз’яснень 19 мешканцям громади.

28 червня, під головуванням голови виконавчого комітету Віктора Купченка відбулося засідання виконавчого комітету Миколаївської селищної ради. У ході засідання затверджено план проведення в смт Миколаївка благодійного заходу «Beauty Mother's day» для жінок різних категорій вразливості: соло мам, багатодітних, ВПО жінок військових тощо. Зокрема прийняті рішення: щодо надання статусу дитини-сироти; призначення піклувальником над неповнолітнім; стосовно закріплення території обслуговування та проведення обліку дітей дошкільного віку та шкільного віку на території Миколаївської селищної ради у 2023р. Розглянуті звернення жителів громади, які опинилися у складних життєвих обставинах та прийняте відповідне рішення щодо надання одноразової матеріальної допомоги.

29 червня відбулася робоча зустріч голови Березівської районної державної (військової) адміністрації Віталія Лабуша, заступника Березівської РДА (РВА) Олени Болотенко, Березівського міського голови Валерія Григораша, голови Миколаївської селищної ради Віктора Купченка, директора КНП «Березівська ЦМЛ» Геворга Бзнуні, генерального директора КНП «Миколаївська лікарня» Валентини Вовченко з лікарями та трудовим колективом КНП «Миколаївська лікарня».

Під час зустрічі обговорено: майбутню модель КНП «Миколаївська лікарня», що включатиме в себе первинну ланку, куди входитимуть: сімейні лікарі, лікарі-педіатри та медичні сестри і вторинну ланку, яку було запропоновано зробити філією у складі Березівської міської лікарні, куди входитиме амбулаторно-поліклінічна допомога та стаціонарна допомога, питання відповідної матеріально-технічної бази, кадрового потенціалу медичного закладу та відповідність визначеним напрямкам, які відповідно до постанови обов’язково повинні бути в загальних закладах охорони здоров’я та кластерних лікарнях, можливі шляхи фінансування КНП «Миколаївська лікарня».

29 червня відбулося засідання координаційної ради з питань гендерної рівності, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статті, протидії торгівлі людьми при виконавчому комітеті Миколаївської селищної ради.

У ході роботи учасники засідання проаналізували повідомлення, заяви, звернення про вчинення домашнього насильства протягом І півріччя 2023 року. Обговорили організацію надання соціальних послуг по зареєстрованим фактам домашнього насильства та насильства за ознакою статі, соціальну роботу з особами які відбувають покарання без позбавлення волі за вчинення домашнього насильства, попередження насильства у сім’ї та жорстокого ставлення з дітьми, насильства по відношенню до дітей, звернення осіб постраждалих від домашнього насильства з заявою про видачу обмежувального припису, стан проведення інформаційно-просвітницьких заходів з питань запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі та запобіганню потрапляння в ситуацію пов’язану з торгівлею людьми, а також заплановані заходи до Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми (30 липня).

Фінансовим відділом протягом звітного періоду проводився моніторинг надходження та виконання планових показників виконання доходів по Миколаївській селищній раді.

Щоденно проводиться робота з боржниками та платниками податків, що зареєстровані на території Миколаївській селищної ради, а також платниками податків, що провадять свою діяльність в межах Миколаївської селищної ради.

Постійно проводиться співпраця з податковою по врегулюванню питання сплати податків.

Станом на 07.07.2023р. заборгованості з виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ та з оплати за житлово-комунальні послуги відсутні.

Відділом земельних відносин, екології та використання природних ресурсів проводилася робота щодо сплати земельного податку та орендної плати за землю юридичними та фізичними особами. Надавалися роз’яснення користувачам та власникам земельних ділянок щодо плати земельного податку та мінімального податкового зобов’язання. Спеціалісти відділу здійснювали прийом громадян та юридичних осіб, надавали роз’яснення щодо відведення та оформлення земельних ділянок в оренду для цільового призначення передбачених законом, передачі земельних ділянок безоплатно у власність, викупу земельних ділянок, припинення користування земельними ділянками.

Службою у справах дітей здійснено на первинний облік дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування взято 1 дитину. До сімейних форм виховання, а саме піклування влаштовано 1 дитину.

Відділом соціального захисту населення проводилися консультації громадян з питань отримання та надання соціальних послуг на непрофесійній основі. Спільно з представниками прийнято участь у вручені продуктових наборів від БФ «Добрий Самарянин» жителям сіл Ставкове та Дружелюбівка. Прийнято та підготовлено на виконком 2 пакети документів для отримання одноразової грошової допомоги. Сформовано пакет документів для отримання матеріальної допомоги сім’ї зниклого безвісти в ході виконання бойового завдання з захисту територіальної цілісності та суверенітету України військовослужбовця ЗСУ.

До ЦНАПУ звернулося 113 замовників для отримання адміністративних послуг, із них надано 63 адмінпослуги, в тому числі:

- паспортні послуги – 0;

- послуги, пов’язані з державною реєстрацією бізнесу та громадських формувань - 6;

- послуги, пов’язані з реєстрацією нерухомого майна – 53;

- послуuи соціального характеру – 29;

- послуги у сфері регулювання земельних відносин – 4;

- послуги у сфері реєстрації місця проживання фізичних осіб –33;

- послуги, пов’язані із соціально-економічним розвитком –0.

Охорона здоров’я

✅ В галузі охорони здоров’я лікувальний заклад КНП «Миколаївська лікарня» працює у штатному режимі.

Протягом двох тижнів до лікарні звернулися за наданням послуг 1107 пацієнтів.

На амбулаторному лікуванні в поліклінічному відділенні перебувало 636 пацієнтів.

На стаціонарному лікуванні у загальному відділенні перебував 51 пацієнт.

Проведено 10 виїздів мобільною медичною бригадою. Оглянуто 101 чоловік.

Триває робота по підготовці закладу КНП «Миколаївська лікарня» до опалювального сезону в осінньо-зимовий період 2023-2024 років: підготовлено котельню N 1 до роботи, перевірено технічний стан обладнання та засоби вимірювальної техніки, вузлів керування, розташованих в теплових пунктах по котельні. Укомплектовано робочі місця обслуговуючого персоналу технічою документацією. Тривають переговори по закупівлі твердого палива на опалювальний період.

Соціальний захист

✅ Центром надання соціальних послуг селищної ради за місцем проживання охоплено 46 осіб, надано 1288 послуг. У відділенні надання соціальних послуг в умовах цілодобового перебування/проживання проживає 16 осіб, з них 3 внутрішньо переміщені особи, надано 1398 соціальних послуг.

Соціальна робота з дітьми та молоддю. На обліку перебуває 38 сімей/осіб, в яких виховується 94 дитини. Фахівцями надавалися соціальні послуги сім’ям, які перебувають в складних життєвих обставинах відповідно до державних стандартів, зокрема: соціальний супровід, консультування, соціальна профілактика, представництво інтересів, натуральна допомога. За звітний період надано 54 соціальні послуги.

Міжнародною організацією із міграції в Україні встановлено поручні по коридору та у ванній кімнаті для осіб з інвалідністю та осіб похилого віку у відділенні надання соціальних послуг в умовах цілодобового перебування/проживання.

Проводиться робота по підготовці закладу - Центру надання соціальних послуг до опалювального сезону в осінньо-зимовий період 2023-2024 років: закуплено колісники для котла, 200 л бензину для генератора, 30 л скрапленого газу, заключений договір на закупівлю дров, здійснюються заходи щодо закупівлі твердого палива.

Освіта

✅ В період з 27.06.2023 по 07.07.2023 рік відділом освіти, культури, молоді та спорту була проведена наступна робота: в змішаному форматі працює Миколаївський ЗДО «Сонечко». Дошкільною освітою охоплено 100 вихованців; забезпечено виконання контрольних документів, таблиць «DashBoard»; продовжується робота щодо організації дозвілля молоді. Забезпечено функціонування спортивно – молодіжного клубу; проводяться розважальні заходи для діток «Незламне літо»; прийнято до розгляду та опрацьовано заяви на виплату одноразової грошової допомоги дітям, позбавленим батьківського піклування, після досягнення 18-річного віку; в рамках допомоги дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) проводиться робота щодо проведення ремонту підлоги в шкільній їдальні Миколаївського ліцею.

З метою охоплення дітей дошкільною та повною загальною середньою освітою проводяться заходи щодо проведення щорічного обліку дітей.

метою забезпечення своєчасного та належного обліку дітей дошкільного віку та шкільного віку, а також виконання чинного законодавства у частині охоплення їх дошкільною освітою

З метою якісної підготовки до організованого початку навчального року, стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2023/2024 навчального року відділом освіти культури молоді та спорту селищної ради: продовжується здійснюватися доставка деревини до закладів освіти та культури; ужито заходів для проведення ремонтних робіт, закупці необхідних матеріали та обладнання для закладів освіти та культури. Проведено процедури закупівель товарів, робіт та послуг для забезпечення потреб закладів освіти та культури; закуплено обладнання для створення «Класу безпеки» в Миколаївському ліцеї.

Начальник відділу ОКМС прийняла участь в онлайн-нараді з керівниками органів управління освітою районних військових адміністрацій та територіальних громад з питань підготовки закладів освіти до нового навчального року в умовах воєнного стану.

Голова Миколаївської селищної ради Віктор Купченко



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь