Миколаївська селищна рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

НА ОДЕЩИНІ СПАЛАХІВ ІНФЕКЦІЙНИХ ХВОРОБ ТА ГРУПОВОЇ ЗАХВОРЮВАНОСТІ НЕ ЗАРЕЄСТРОВАНО

Дата: 21.06.2023 13:37
Кількість переглядів: 79

Фото без опису

За даними моніторингу ДУ «Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України», рівень захворюваності на гострі кишкові інфекції по області, порівняно з попереднім тижнем, зріс на 10,5 % (190 випадків проти 172):

👉🏻 серед дорослих – на 29,2% (93 проти 72);
👉🏻 серед дітей віком до 17 років змін не відбулось (97 проти 100).

Із зареєстрованих 168 хворих з розладами шлунково-кишкового тракту на холеру обстежено 156 – всі з негативним результатом.

Протягом тижня досліджено 100 проб із зовнішнього середовища, у тому числі морська вода – 52 проби, прісна вода – 28 проб, стічні води інфекційних стаціонарів (відділень) – 18, морепродукти (гідробіонти) – 2.

За результатами досліджень проб, які були відібрані 15.06.2023 р. із 6 моніторингових точок на холеру та холероподібні вібріони, виділено: 1 холероподібний вібріон НАГ І групи Хейберга – з водоймищ Одеського району; 1 холероподібний вібріон парагемолітікус – з водоймищ Б-Дністровського району.

Зауважимо, що виділені холероподібні НАГ вібріони НЕ Є ЗБУДНИКАМИ ХОЛЕРИ, але викликають захворювання на гострі кишкові інфекції. В області холероподібні вібріони виділяються щорічно у період з травня по жовтень.

За інформацією Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) опріснення морської води припиняється, солоність поступово зростає. Станом на 20.06.2023 р. у відібраних пробах на пляжі «Ланжерон» солоність зросла зросла до 5,3 г/дм³; на 16-ї станції В. Фонтану – до до 5,4 г/дм3; у с. Нова Дофінівка – до 5,2 г/дм³. У відібраних пробах забруднення небезпечними та завислими речовинами не виявлено.

На п’яти громадських пляжах м. Одеси 12.06.2023 р. було відібрано проби морської води на санітарно-мікробіологічні показники. За результатами лабораторних досліджень встановлено, що морська вода не відповідає гігієнічним вимогам.

🚫 Наразі вже зафіксовано значне перевищення мікробіологічних показників, тому Одеська обласна військова адміністрація вкотре наголошує, що ЗАБОРОНЕНО:

❌ купатися чи використовувати таку воду для обробки харчових продуктів;

❌ вилов риби та морепродуктів у морі та водоймах, вживання її у їжу, а також придбання таких продуктів.

Зараз санепідситуація прогнозована та керована, але загальне епідблагополуччя населення залежить від кожного з нас. Бережіть своє життя та здоров’я!

Джерело:https://oda.od.gov.ua/na-odeshhyni-spalahiv-infekczijnyh-hvorob-ta-grupovoyi-zahvoryuvanosti-ne-zareyestrovano/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь