Миколаївська селищна рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ОДЕСЬКА ДОПОМОГА ХЕРСОНЩИНІ

Дата: 09.06.2023 21:47
Кількість переглядів: 131

Фото без опису

Одеська область продовжує оперативно допомагати Херсонщині, яка постраждала внаслідок підриву російськими окупантами Каховської ГЕС.

Активно триває робота за різними напрямками надання допомоги від органів державної влади та місцевого самоврядування, небайдужих мешканців Одещини мешканцям Херсонської області, які постраждали внаслідок підриву російськими окупантами Каховської ГЕС.

Основною проблемою у постраждалих населених пунктах Херсонщини залишається нестача питної води. В оперативному вирішенні цього нагального питання через забезпечення місцевих мешканців бутильованою питною водою вже активно взяли участь всі райони області.

Також сформовано та направлено до Херсонської області вантаж з гуманітарною допомогою: набори продуктів харчування швидкого приготування, миючі засоби, засоби гігієни тощо.

Вкрай необхідними для усунення та подолання важких наслідків ворожого терористичного акту на Каховській ГЕС є спеціальні технічні засоби та обладнання. Для вирішення цього питання були придбані надувні човни та мотори до них, катери, підготовлено до відправки спеціалізовану бригаду з дренажними насосами, мотопомпи та насоси для відкачки води.

Навіть у найскладніших обставинах та в умовах загрози для життя українці завжди виявляють людську гідність і людяність, найяскравішим прикладом чого, зокрема, є відношення до тварин, які також перебувають у біді. Під час катастрофи, спричиненої підривом російськими окупантами Каховської ГЕС, КП «Муніципальний центр екологічної безпеки» Одеської міської ради разом з ГО «Animal SOS Одеса» та ГО «Закон природи» першими здійснили евакуацію безпритульних тварин з м. Херсон до м. Одеси у зв’язку із затопленням. Всього врятовано більше 60 тварин. Наразі значна частина евакуйованих тварин знайшла нових господарів серед небайдужих мешканців Одещини.

Організація оперативного надання всебічної та значущої допомоги постраждалим мешканцям Херсонщини – як евакуйованим з зони катастрофи, так і тим, хто залишився на місцях – є пріоритетною задачею для Одеської обласної військової адміністрації та районних військових адміністрацій Одеської області.

Для підвищення ефективності та швидкості надходження необхідної допомоги активно та широко залучаються органи місцевого самоврядування, організації та представники комерційної сфери нашого регіону, місцеве населення.

Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису

Джерело:https://oda.od.gov.ua/odeska-dopomoga-hersonshhyni/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь