Миколаївська селищна рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В Одесі запрацював інноваційний реабілітаційний центр для поранених військових! Це вже другий центр національної мережі Recovery, який відкрили на Одещині.

Дата: 08.06.2023 18:10
Кількість переглядів: 122

Фото без опису

За дорученям голови Одеської ОВА Олега Кіпера, реабілітаційний центр відвідав Перший заступник голови Одеської ОВА Борис Волошенков, директор Департаменту охорони здоров’я Одеської ОВА Наталія Одарій-Захар’єва, представник Урядового уповноваженого з прав осіб з інвалідністю при Одеській ОВА Олег Соколов.

Одеський реабілітаційний центр створений на базі комунального медичного закладу обласного підпорядкування та облаштований відповідно до вимог інклюзивності – з широкими коридорами та санітарними кімнатами, дверними пройомами, відсутністю порогів і поручнями в коридорах та душових. Крім того, центр оснащений інноваційним обладнанням, в тому числі з віртуальною реальністю, що значно прискорить термін відновлення пацієнтів.

Тут облаштували зали фізичної терапії та кінезотерапії, три кабінети апаратної фізіотерапії, кабінет ерготерапії, кабінет психологічної підтримки, маніпуляційну, а також 13 палат на 30 ліжок. Загалом площа створеного центру склала 630 квадратних метрів.

«Завдяки інноваційному реабілітаційному центру, українські поранені військовослужбовці зможуть проходити відновлення з різними травмами, в тому числі з пораненнями, отриманими внаслідок вибухів, за найвищими стандартами реабілітації. Відкритий центр дозволяє відновлювати ходу, втрачені функції верхніх і нижніх кінцівок на високому технологічному рівні. Ми маємо надати кожній людині, яка постраждала від російської агресії, можливість повернутись до повноцінного життя», – зазначив Перший заступник голови Одеської ОВА Борис Волошенков.

Також з кожним пацієнтом у Центрі працюватиме мультидисциплінарна команда спеціалістів, яка складається з лікарів фізичної реабілітаційної медицини, фізичних терапевтів, ерготерапевтів, асистентів, логопеда та психолога, які надаватимуть якісну, доступну та доказову реабілітаційну допомогу нашим захисникам та захисницям.
____________
RECOVERY (англ.) — відновлення, повернення до життя.
Англійську назву проєкту RECOVERY обрано не випадково. Саме в Лондоні 28 червня 2022 року подружжя українських філантропів Віктора та Олени Пінчуків представило на аукціоні Christie’s відому скульптуру «Мавпа із повітряних куль (пурпурна)» американського художника Джеффа Кунса. Скульптура була продана за 11,5 млн доларів. Усі ці кошти спрямовані Віктором та Оленою на проєкт RECOVERY.

Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису

Джерело:https://oda.od.gov.ua/v-odesi-zapraczyuvav-innovaczijnyj-reabilitaczijnyj-czentr-dlya-poranenyh-vijskovyh-cze-vzhe-drugyj-czentr-naczionalnoyi-merezhi-recovery-yakyj-vidkryly-na-odeshhyni/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь