Миколаївська селищна рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій обласної державної адміністрації

Дата: 07.06.2023 16:17
Кількість переглядів: 79

Сьогодні, 7 червня, відбулось позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій обласної державної адміністрації.

Під час засідання розглядались питання сприяння евакуації населення з Херсонської області у зв’язку з підтопленням населених пунктів внаслідок підриву окупантами дамби Каховської ГЕС, створення умов для евакуйованих, протидії можливим епідемічним загрозам.

За інформацією директора Департаменту соціальної та сімейної політики облдержадміністрації Тетяни Дементьєвої, область готова надавати всебічну допомогу внутрішньо переміщеним особам, для чого підготовлено 4822 місця для їх тривалого розміщення, також можуть бути залучені приміщення закладів освіти для короткострокового розміщення. Організовано харчування, соціальний і медичний супровід.

У взаємодії з оперативним штабом у м.Херсон визначається потреба в силах та засобах для проведення аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт на території Херсонської області. Наразі готуються до відправлення фури з питною водою та помпи для відкачування води.

Головним управлінням ДСНС в Одеській області до аварійно-рятувальних робіт залучено 32 особи, 14 одиниць техніки, 10 мотопомп, 1 човен, 1 електростанція, 1 система зв’язку «Старлінк», 1 БПЛА, 2 намети.

Також на засіданні розглядались можливі екологічні наслідки катастрофи. Здійснюється відбір проб морської води, показники якої станом на сьогодні в межах гранично припустимих. Проте, як зазначають екологи, найближчими днями ситуація може змінитися.

Голова Одеської обласної державної адміністрації Олег КІПЕР наголосив на необхідності проведення щоденного контролю за епідситуацією в області, оскільки потрапляння неочищених стоків в акваторію Чорного моря може призвести до збільшення кишкових інфекцій. Цей фактор та посилення мінної небезпеки ще раз доводить, що відкриття пляжів не на часі. Він зауважив, що безпека населення залишається основним пріоритетом обласної державної адміністрації, але у ситуації, що склалася, багато що залежить від свідомого ставлення до цього кожного громадянина, і зокрема, це стосується обмеження доступу до пляжних зон.

«Всі служби працюють у посиленому режимі та готові до швидкого реагування», – зазначив Олег КІПЕР та доручив членам комісії вжити додаткових заходів із забезпечення громадського порядку, контролю за пожежною безпекою в місцях компактного проживання внутрішньо переміщених осіб, надання їм вчасної медичної допомоги, ветеринарного контролю, моніторингу епідеміологічної та екологічної ситуації тощо.

Всі регіони України роблять все необхідне, щоб ліквідувати наслідки, які завдала держава-терорист.

Джерело:https://oda.od.gov.ua/pozachergove-zasidannya-komisiyi-z-pytan-tehnogenno-ekologichnoyi-bezpeky-ta-nadzvychajnyh-sytuaczij-oblasnoyi-derzhavnoyi-administracziyi/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь