Миколаївська селищна рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Начальник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Бельгія в Україні паном Петером Ван де Велде

Дата: 07.06.2023 11:47
Кількість переглядів: 71

Фото без опису

06 червня 2023 року начальник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Бельгія в Україні паном Петером Ван де Велде.

Олег Кіпер висловив вдячність бельгійській стороні за беззастережну підтримку України в її протистоянні російській агресії, надану гуманітарну, фінансову і військову допомогу, активне просування санкційної політики проти країни-агресора, а також підтримку України на шляху подальшої європейської інтеграції.
Посол Бельгії вперше відвідав Одесу, був вражений красою міста, підкреслив важливість знаходження історичного центру міста Одеси у Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, також наголосив, що Одеса має неабияке економічне і стратегічне значення для чорноморського регіону та всього світу.

У ході зустрічі сторони обговорили питання роботи Зернової ініціативи та експорту збіжжя у випадку її призупинення.

Окремо торкнулись теми розмінування прибережної території, а також можливості долучення Бельгії до повоєнної відбудови нашої держави та реалізації проєктів швидкого відновлення України.

Посол Бельгії висловив особливе занепокоєння щодо підриву дамби Каховської ГЕС та різко засудив дії окупанта, які суперечать нормам міжнародного гуманітарного права, законам та звичаям ведення війни.

Петер Ван де Велде наголосив, що уряд Королівства Бельгія продовжить підтримувати нашу державу у боротьбі з агресором та надавати всебічну допомогу, поки Україна не здолає ворога і не вийде на кордони 1991 року.

Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису

Джерело:https://oda.od.gov.ua/nachalnyk-odeskoyi-oblasnoyi-vijskovoyi-administracziyi-oleg-kiper-zustrivsya-z-nadzvychajnym-i-povnovazhnym-poslom-korolivstva-belgiya-v-ukrayini-panom-peterom-van-de-velde/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь