Миколаївська селищна рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Шановні жителі громади! Інформую про роботу протягом двох тижнів!

Дата: 29.05.2023 16:45
Кількість переглядів: 44

Фото без опису

Шановні жителі громади! Інформую про роботу протягом двох тижнів!

Надзвичайних подій на території нашої громади протягом періоду з 15.05. по 26.05.2023 року не відбувалось, все спокійно, ситуація знаходилася під контролем.

Дякую за сумлінну і відповідальну роботу усім, хто підтримує життєдіяльність громади: аграріям, медикам, освітянам, культпрацівникам, комунальному підприємству, підприємцям, волонтерам.

 

Допомога ЗСУ

 

✅   Проведено благодійні концерти на підтримку ЗСУ «З Україною в серці» у с. Василівка - зібрано 3250 грн.;  у с. Олексіївка - зібрано 7886 грн.; у с. Романівка - зібрано 2782 грн.;  у с. Амбарів  - зібрано 4675 грн.; у с. Антонюки - зібрано 4580 грн.  

✅   На передову для бригадної розвідки аграріями громади придбано тепловізор – 64000 грн.

Передано кошти 3500 грн. нашому земляку – військовому ЗСУ Руслану Щербюку на придбання тактичних навушників.

 

Благодійна допомога

✅25 травня у рамках співпраці Миколаївської селищної ради з Благодійною організацією "ЛюдиІкс" відділенням соціальної роботи центру надання соціальних послуг Миколаївської селищної ради було надано гуманітарну допомогу (дитяче харчування, підгузки для дітей та дорослих, одяг) сім’ям з дітьми, які перебувають на обліку, як такі, що потрапили у складні життєві обставини.

 

Благоустрій

✅ Тривають роботи з благоустрою та підтримання належного санітарного стану в селищі Миколаївка та населених пунктах громади. В смт Миколаївка скошено траву на узбіччях дороги до лікарні, пам’ятного знака «Невинно убієнним», біля старого кладовища, виїзді з Миколаївки, по вул. Гоголя, на дитячому майданчику в с. Слобідка. У с. Софіївка відремонтовано ритуальну стелу на вході на кладовище у с. Софіївка.

В с. Антонюки скошено траву біля адмінбудівлі Антонюківського старостинського округу. В с. Романівка проведено косметичний ремонт сільського клубу. В с. Амбарів скошено траву біля зупинки на повороті до населеного пункту.

В с. Новопетрівка висапано бур`ян біля каплички, скошено траву на узбіччі доріг та по вул. Благовіщенська, вул. Шкільна, території дитячого майданчика. На стадіоні встановлено столи.

Випиляно та вирубано чагарники і кущі на узбіччі дороги від с. Василівка до с. Софіївка

В с. Морозова викошено траву та бур`яни  на кладовищі до будинку культури території, обкошено містки.

В с. Василівка здійснено поточний ремонт обеліска загиблим воїнам у роки Другої світової війни, висапано бур`яни та викошено траву біля церкви, на кладовищі, біля  сільського клубу.

✅  КП «Миколаївське»  здійснено викіс трави біля артсвердловини в с.Романівка та  в смт Миколаївка біля  артсвердловини по вул. Шкільній. 23 травня здійснено ремонт водяного насоса по вул. Дениса Вербіцького в смт Миколаївка, 25 травня здійснено ремонт водяного насоса в с. Романівка.

 

Структурні підрозділи селищної ради

✅  В апараті селищної ради продовжується робота, спрямована  на вирішення важливих життєво-необхідних питань громади та громадян, надання різнопланових послуг. Протягом звітного періоду зареєстровано: 108 - вхідних документів; 39- заяв громадян; 83 - вихідних документів. Підготовлено та видано - 133 довідки різного характеру, у т.ч. – 61 довідка старостинськими округами. На особистому та виїзному прийомах громадян  посадовими особами селищної ради надано усних роз’яснень  19  мешканцям громади.   

Фінансовим відділом протягом звітного періоду проводився моніторинг надходження та виконання планових показників виконання доходів по Миколаївській селищній раді.

Щоденно проводиться робота з боржниками та платниками податків, що зареєстровані на території Миколаївській селищної ради, а також платниками податків, що провадять свою діяльність в межах Миколаївської селищної ради.

Постійно проводиться співпраця з податковою по врегулюванню питання сплати податків.

26.05.2023р відбулося засідання комісії з питань легалiзації виплати заробiтної плати зайнятостi населення. Станом на 26.05.2023р. заборгованості з виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ та з оплати за житлово-комунальні послуги відсутні.

Відділом земельних відносин, екології та використання природних ресурсів проводилася робота щодо сплати земельного податку та орендної плати за землю юридичними та фізичними особами. Надавалися роз’яснення користувачам та власникам земельних ділянок щодо плати земельного податку та мінімального податкового зобов’язання.

На виконання рішення ІХ сесії VІІІ скликання Миколаївської селищної ради Миколаївського району Одеської області від 23.06.2021 року №788-VIII про затвердження програми «Регулювання земельних відносин щодо забезпечення реалізації державної політики в галузі використання та охорони земель на території Миколаївської селищної ради на 2021-2025 роки»  розпочато роботи щодо проведення інвентаризації земель сільськогосподарського призначення комунальної власності, які розташовані на території Миколаївської селищної, ради Березівського району Одеської області (за межами населеного пункту), орієнтовною площею 92,75 га. Було проведено розгляд звернень громадян (земельні спори) з виїздом на земельні ділянки, які розташовані за межами с. Романівка, Перемога та смт Миколаївка.

Службою у справах дітей прийнято участь у одному судовому засіданні щодо захисту прав та законних інтересів малолітніх дітей. Проведено одне засідання комісії з питань захисту прав дитини -  на порядку денному розглянуто та обговорено питання: надання статусу дитини-сироти та призначення над ним піклувальника; порушення справи позбавлення батьківських прав; стан виконання батьківських обов’язків батька відносно малолітньої доньки.  За результатами роботи комісії прийняті відповідні рішення.

Відділом соціального захисту населення проводилися консультації громадян з питань отримання та надання соціальних  послуг на непрофесійній основі, надано роз’яснення щодо зняття з обліку як внутрішньо переміщеної особи в разі повернення до постійного місця проживання. Оформлено 2 пакети документів для отримання одноразової матеріальної допомоги, 1 пакет документів для отримання засобів реабілітації для особи з інвалідністю з дитинства, підготовлено 2 рішення про надання соціальних послуг, в т.ч. 1 – стаціонарний догдяд, 1 – соціальний супровід сімї, яка перебуває у складних життєвих обставинах.

Призначено компенсацію 5  фізичним особам, які надають соціальні послуги на непрофесійній основі, видано та подовжено  6 посвідчень дітям з багатодітних сімей.

До ЦНАПУ звернулося 183 замовники для отримання адміністративних послуг, із них надано 135 адмінпослуг, в тому числі:

  • паспортні послуги – 0;
  • послуги, пов’язані з державною реєстрацією бізнесу та громадських формувань - 6;
  • послуги, пов’язані з реєстрацією нерухомого майна – 53;
  • послуuи соціального характеру – 39;
  • послуги у сфері регулювання земельних відносин – 4;
  • послуги у сфері реєстрації місця проживання фізичних осіб –31;
  • послуги, пов’язані із соціально-економічним розвитком – 2.

 

Охорона здоров’я

✅ В галузі охорони здоров’я лікувальний заклад КНП «Миколаївська лікарня» працює у штатному режимі.

Протягом двох тижнів до лікарні звернулися за наданням послуг 1023 пацієнти.

На амбулаторному лікуванні в поліклінічному відділенні перебувало  579 пацієнтів.

На стаціонарному лікуванні у загальному відділенні перебувало   49 пацієнти.

Проведено 10 виїздів мобільною медичною бригадою. Оглянуто 100 чоловік.

 

Соціальний захист

✅ Центром надання соціальних послуг селищної ради за місцем проживання охоплено 46 осіб, надано 644 послуг. У відділенні надання соціальних послуг в умовах цілодобового перебування/проживання проживає 17 осіб, з них 2 внутрішньо переміщені особи, надано 714 соціальних послуг.

Соціальна робота з дітьми та молоддю. На обліку перебуває 39 сімей/осіб, в яких виховується 94 дитини. Фахівцями надавалися соціальні послуги сім’ям, які перебувають в складних життєвих обставинах відповідно до державних стандартів. За звітний період надано 63 соціальні  послуги. Здійснено 1 оцінку потреб.

Постійно проводиться збір необхідних речей для сімей, що перебувають у складних життєвих обставинах та внутрішньо переміщених сімей, зокрема: одягу, взуття, постільної білизни тощо. Проводиться постійна робота з благодійними фондами та організаціями з метою організації надання гуманітарної допомоги соціально вразливим верствам населення громади. 

 

Освіта

   ✅ Очною формою навчання  охоплено 846 здобувачів освіти, позашкільною освітою - 267 учнів. В змішаному форматі працює Миколаївський ЗДО «Сонечко» та дошкільний підрозділ Олексіївського ЗЗСО. Дошкільною освітою охоплено 121 вихованця.

В період з 15.05.2023 по 26.05.2023 рік відділом освіти, культури, молоді та спорту селищної ради була проведена наступна робота: 18 травня в Миколаївці  проведені заходи до Всесвітнього дня вишиванки; 20 травня проведено турнір з міні-футболу, присвячений пам’яті Віктора Побережнюка; 22 травня збірна команда Миколаївської селищної ради з футболу прийняла участь у товариському матчі в селі Мостовому; 26 травня в закладах загальної середньої освіти проведені заходи з нагоди свята останнього дзвоника.

24 травня отримано та передано для здобувачів освіти з числа внутрішньо переміщених осіб, що здобувають освіту в Миколаївському ліцеї та Олексіївському ЗЗСО 2 хромбуки та 1 планшет. Від Департаменту освіти і науки Одеської ОДА отримані і видані директорам закладів освіти свідоцтва про здобуття базової середньої освіти та свідоцтва про здобуття повної загальної середньої освіти для випускників 2023 року 2 золоті і 2 срібні медалі.

Голова Миколаївської селищної ради Віктор Купченко



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь