Миколаївська селищна рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

НАШЕ МАЙБУТНЄ ВИБОРЮЮТЬ ГЕРОЇ: БАТЬКОВІ ПОЛЕГЛОГО ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ ВРУЧИЛИ ДЕРЖАВНУ НАГОРОДУ

Дата: 24.05.2023 16:44
Кількість переглядів: 109

Фото без опису

Сьогодні у малій залі адмінбудівлі селищної ради, батькові нашого полеглого земляка Героя Олексієнка Олександра Анатолійовича було вручено орден «За мужність» III ступеня.

Указом Президента України Володимира Зеленського від 28 травня 2022 року №376 за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі сержанта Олексієнка Олександра Анатолійовича - нагороджено орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

З перших днів повномасштабного вторгнення військ російської федерації Олександр гідно та мужньо захищав українців від рашистських окупантів. У Олександра Олексієнка залишилася батьки Тетяна Володимирівна і Анатолій Васильович та сестра Катерина.

Фото без опису

Участь у заході взяли голова селищної ради Купченко В.Л., заступник начальника першого відділу Березівського РТЦК та СП майор Буняков К.М., секретар селищної ради Козаченко Г.В., депутати і посадові особи селищної ради, військовослужбовці і працівники першого відділу Березівського РТЦК та СП.

Фото без описуФото без опису

Орден вручив батькові Олександра заступник начальника першого відділу Березівського РТЦК та СП майор Буняков К.М.

Фото без описуФото без опису

Присутні хвилиною мовчання на знак скорботи та глибокої поваги до загиблих захисників України, схиливши голови, хвилиною мовчання віддали шану і вдячність сержанту Олександру Олексієнку, воїнам - землякам та усім захисниками, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Голова селищної ради Купченко В.Л. і заступник начальника першого відділу Березівського РТЦК та СП майор Буняков К.М висловили слова вдячності, батькові Олексієнку Анатолію Васильовичу за виховання вірного сина України.

Фото без опису

(Народився Олексієнко Олександр Анатолійович 08.12.1993 року в селі Софіївка Березівського району (колишній Миколаївський район - ліквідований відповідно до Постанови Верховної Ради України «Про утворення та ліквідацію районів» від 17 липня 2020 року № 807-IX[2]) Одеської області. Зі слів батька Анатолія Васильовича ,там же пішов до першого класу, а згодом навчання в Миколаївській ЗОШ, потім у Березівському професійно-технічному училищі №19 (зараз Березівське вище професійне училище Одеського національного політехнічного університету). Далі служба у Збройних Силах України, де Олександр залишився служити за контрактом та навчання в Миколаївському національному університеті ім. В.О.Сухомлинського. 28-річний військовий загинув 19 квітня 2022 року під час виконання бойового завдання в районі південно-східної околиці населеного пункту Торське Донецької області.)

Фото без опису

Війна, на жаль, забирає найкращих дочок і синів України. А їхнім родинам залишає невимовний біль, незагоєні рани…І тільки людська вдячність та пам’ять – єдина підтримка у найтяжчі хвилини.

Слава Україні! Героям Слава!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь