Миколаївська селищна рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

XXVII (позачергова) сесія Миколаївської селищної ради

Дата: 19.05.2023 08:46
Кількість переглядів: 114

Фото без опису

18 травня відбулося пленарне засідання позачергової XXVII сесії Миколаївської селищної ради VIII скликання. В його роботі взяли участь депутати селищної ради (ТГ), старости сіл Миколаївської селищної ради, керівники структурних підрозділів селищної ради.

Питання, запропоновані для розгляду, були детально розглянуті, обговорені та внесені депутатами на розгляд пленарного засідання позачергової сесії селищної ради на спільному засіданні постійних комісій селищної ради.

Фото без опису

Зокрема, депутати прийняли рішення щодо придбання житла із земельною ділянкою для особи із числа дітей, позбавлених батьківського піклування; внесли зміни до рішення селищної ради від 28.02.2023р. №2584-VIII «Про розробку Стратегії розвитку Миколаївської селищної ради Березівського району Одеської області на 2023-2027 роки»; затвердили базову мережу закладів культури Миколаївської селищної ради.

Фото без опису

У ході засідання заслухано інформацію Л.М. Макрій - начальника відділу державної реєстрації актів цивільного стану Миколаївського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Березівському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса), про те, що відповідно до наказу Міністерства юстиції України №958/5 від 13.03.2023 «Про відділи державної реєстрації актів цивільного стану в Одеській області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса)» відділ реорганізується і здійснює свої повноваження до 01.06.2023 року. Нещодавно дане питання викликало занепокоєння населення Миколаївської територіальної громади, тож можливі шляхи вирішення даної проблеми опрацьовувалися головою селищної ради та керівниками Миколаївського та Березівського відділу реєстрації актів цивільного стану, вирішено було створити даний підрозділ в Миколаївській селищній раді, аби жителі громади здійснювали реєстрацію народження фізичної особи та її походження, смерті, шлюбу та видачі відповідних свідоцтв про державну реєстрацію актів цивільного стану на місці. Тепер дані послуги для жителів нашої громади будуть безкоштовні, тож було запропоновано депутатами селищної ради прийняти відповідне рішення про внесення зміни до структури апарату селищної ради та ввести штатну одиницю посади головного спеціаліста з питань державної реєстрації актів цивільного стану та запропонувати Андрієво-Іванівській та Стрюківській громадам долучитися до співфінансування , з метою надання даних послуг і жителям вказаних громад.

Фото без опису

Також, прийнято рішення про внесення змін до Програми енергозбереження та енергоефективності Миколаївської селищної ради на 2021 – 2025 роки, та до рішення селищної ради від 22 грудня 2022 року №2540-VIII «Про бюджет Миколаївської селищної територіальної громади на 2023 рік».

Фото без опису

Далі депутати заслухали звіт роботи комісії фінансового відділу селищної ради та спеціалістів лікарні, яка 15 травня вивчала стан справ щодо спроможності лікарні, визначення шляхів фінансування КНП «Миколаївська лікарня» по кожному медичному пакету. Заслухано інформацію генерального директора КНП «Миколаївська лікарня» Валентини Вовченко щодо майбутньої моделі лікарні, що включає в себе первинну ланку, куди входять: сімейні лікарі, лікарі-педіатри та медичні сестри і вторинну ланку, яку пропонується зробити філією у складі Березівської міської лікарні, куди входить амбулаторно-поліклінічна допомога та стаціонарна допомога. Також, генеральному директору КНП «Миколаївська лікарня» дано доручення надати пропозиції щодо можливого утримання зубного лікаря за рахунок бюджету Миколаївської селищної ради.

Після деталізації пропозицій, дана модель лікарні пропонуватиметься для спільного обговорення за участю керівництва Березівської районної державної адміністрації, селищної ради, представникам обох лікарень та колективу лікарні КНП «Миколаївська лікарня».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь