Миколаївська селищна рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні і Дня Європи

Дата: 09.05.2023 14:21
Кількість переглядів: 137

Фото без опису

Сьогодні у Миколаївці, біля Меморіалу загиблим воїнам у роки Другої світової війни відбулися заходи до Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні і Дня Європи.

Друга світова війна стала найбільш кривавою і жорстокою в історії людства. Життя понад 80 мільйонів людей, було обірване насильством світового масштабу. Цей день присвячений тим, хто загинув на фронтах, в окопах, і тим, хто загинув під час бомбардувань, побував у полоні, концтаборах, чи просто зник безвісти у вихорі воєнного лихоліття. Українці на боці антигітлерівської коаліції зробили значний внесок у перемогу над нацизмом та союзниками гітлерівської Німеччини. Ціна цього внеску – надзвичайні людські втрати впродовж 1939–1945 років. Тоді загинуло понад вісім мільйонів осіб.

Участь у них взяли керівництво селищної ради, керівники структурних підрозділів, старости старостинських округів, керівники установ та організацій, громадськість.

До присутніх звернувся голова селищної ради Віктор Купченко.

Фото без опису

«Сьогодні, Україна воює з рашистами, які зазіхають на територіальну цілісність України та несуть небезпеку всьому цивілізованому світу. Сьогоднішній день уособлює героїзм, незламну силу духу і вічну скорботу за мільйонами синів і дочок України. В цей день особливі слова шани адресую нашим дідам - фронтовикам, які на своїх плечах перенесли тягар воєнного лихоліття та кожному і кожній, хто боронить Україну сьогодні від рашистських загарбників. Для нинішнього покоління захисники рідної землі назавжди залишаються яскравим прикладом самовідданості і пожертви. Цього дня вклонімося доземно усім борцям з нацизмом та віддамо шану пам’яті ветеранам Другої світової війни, нашим хлопцям землякам – військовослужбовцям ЗСУ, які віддали своє життя у боротьбі з російським агресором відстоюючи державний суверенітет і територіальну цілісність України. Вічна пам’ять захисникам рідної землі! Разом до перемоги! Слава Україні! Героям Слава!»,-наголосив Віктор Купченко.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять ветеранів Другої світової війни, а також земляків – військовослужбовців ЗСУ, які віддали своє життя, захищаючи Україну. Після чого поклали квіти до Меморіалу загиблим воїнам у роки Другої світової.

Фото без опису

Фото без опису

Також, сьогодні, відбулися заходи до Дня Європи, адже 8 травня 2023 року Президент України Володимир Зеленський підписав указ №266/2023, згідно з яким відтепер щорічно 9 травня в Україні відзначатимуть День Європи. Ведуча заходу Ірина Мартинюк наголосила на тому, що Європа починається не за кордоном України – вона починається у серці кожного українця. Центральна ідея відзначення Дня Європи зосереджена на європейських цінностях, повазі до людської гідності, свободи, демократії, рівності, верховенства права.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь