Миколаївська селищна рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Шановні жителі громади! Інформую про роботу протягом двох тижнів!

Дата: 01.05.2023 16:33
Кількість переглядів: 129

Фото без опису

Надзвичайних подій на території нашої громади протягом періоду з 17.04. по 28.04.2023 року не відбувалось, все спокійно, ситуація знаходилася під контролем.

Дякую за сумлінну і відповідальну роботу усім, хто підтримує життєдіяльність громади: аграріям, медикам, освітянам, культпрацівникам, комунальному підприємству, підприємцям, волонтерам.

Гуманітарна допомога

✅ 28 квітня в рамках співпраці Миколаївської селищної ради з Благодійним Фондом «Добрий Самарянин» надано чергову гуманітарну допомогу 200 жителям Миколаївської територіальної громади, які перебувають у складних життєвих обставинах.

✅ Продовжується співпраця Миколаївської селищної ради з Координаційним гуманітарним штабом Одеської області щодо забезпечення малозабезпечених жителів громади спільними продуктовими наборами. Так, 28 квітня на Олексіївський та Новопетрівський старостати передано 90 спільно сформованих продуктових наборів для подальшої видачі громадянам, яким виповнилось 70 і більше років.

Потреба на квітень становила 250 продуктових наборів. Миколаївською селищною радою зі своєї сторони придбано 250 наборів: гречана крупа, пшенична крупа, томатна паста. Від обласного гуманітарного штабу надійшло 90 наборів: макарони, борошно, вівсяна крупа, олія. Після одержання недоотриманої частини гуманітарної допомоги від обласного гумштабу робота по забезпеченню громадян, яким виповнилось 70 і більше років продовжиться.

Допомога ЗСУ

✅ Придбано шини для автомобіля УАЗ -6400 грн.

✅ Проведено підготовку до благодійного концерту в с. Ульяновка на підтримку ЗСУ.

Благоустрій

✅ Тривають роботи з благоустрою та підтримання належного санітарного стану в селищі Миколаївка та населених пунктах громади. Зокрема, викошено траву та оброблено клумби в центральній парковій зоні, на території КНП «Миколаївська лікарня».

Продовжено роботу на кладовищах з вирубки чагарників, косіння трави в селах Антонюки, Амбарів та Ульяновка.

В селі Антонюки проведено косметичний ремонт автобусної зупинки, викошено траву біля адмінбудівлі старостинського округу, сільського клубу, зупинки та будівлі амбулаторії, пам’ятника загиблим воїнам. Продовжено прибирання прилеглої території біля сільського клубу та біля пам’ятного знаку Голодомору в с. Романівка.

В с. Ульяновка викошено траву на території дитячого майданчика.

Викошено узбіччя дороги в межах села Новопетрівка та дороги від села Новопетрівки в напрямку села Антонюки. В с. Новопетрівка побілено дерева по вулиці Виноградній. Здійснено випилювання, вирубування та прибирання кущів та чагарників біля будинку культури в с. Василівка.

Здійснено грейдерування узбіч дороги між селами Олексіївка - Василівка, грейдерування дороги між селами Олексіївка - Сухий Овраг.

Проводяться роботи з вирубки чагарників та кущів на узбіччі дороги від с. Василівка до с. Софіївка.

У зв’язку з несприятливими погодними умовами робіт з благоустрою проведено менше, ніж хотілось би.

✅ КП «Миколаївське» замінено водяний насос в смт Миколаївка по вул. Козацькій та усунено прорив на водогоні в с. Ульяновка по вул. Перемоги.

Структурні підрозділи селищної ради

✅ 28.04.2023 голова громади взяв участь у Форумі відновлення Одещини з ініціативи Одеської ОВА, Одеської обласної Ради та Агенції регіонального розвитку.

✅ В апараті селищної ради продовжується робота, спрямована на вирішення важливих життєво-необхідних питань громади та громадян, надання різнопланових послуг. Протягом звітного періоду зареєстровано: 111 - вхідних документів; 10 - заяв громадян; 50 - вихідних документів. Підготовлено та видано - 107 довідок різного характеру, у т.ч. – 71 довідка старостинськими округами. На особистому та виїзному прийомах громадян посадовими особами селищної ради надано усних роз’яснень 26 мешканцям громади.

Фінансовим відділом протягом звітного періоду проводився моніторинг надходження та виконання планових показників виконання доходів по Миколаївській селищній раді. Постійно проводиться співпраця з податковою по врегулюванню питання сплати податків. Станом на 28.04.2023р. заборгованості з виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ та з оплати за житлово-комунальні послуги відсутні.

Відділом земельних відносин, екології та використання природних ресурсів проводилася робота щодо сплати земельного податку та орендної плати за землю юридичними та фізичними особами. Надавалися роз’яснення користувачам та власникам земельних ділянок щодо плати земельного податку та мінімального податкового зобов’язання. Відділом бухгалтерського обліку та господарського забезпечення проводилася робота по підготовці тендерних документів та вирішення питань щодо проведення публічних закупівель предметів та послуг.

Службою у справах дітей прийнято участь у судовому засіданні щодо захисту прав та законних інтересів малолітніх дітей, здійснено прийом громадян із питань щодо встановлення днів та часу побачень батька із малолітньою дитиною.

Відділом соціального захисту населення проводилися консультації громадян з питань отримання та надання соціальних послуг на непрофесійній основі, надано роз’яснення щодо зняття з обліку як внутрішньо переміщеної особи в разі повернення до постійного місця проживання.

До ЦНАПУ звернулося 145 замовників для отримання адміністративних послуг, із них надано 172 адмінпослуги, в тому числі:

- паспортні послуги – 2;

- послуги, пов’язані з державною реєстрацією бізнесу та громадських формувань - 3;

- послуги, пов’язані з реєстрацією нерухомого майна – 115;

- послуuи соціального характеру – 24;

- послуги у сфері регулювання земельних відносин – 1;

- послуги у сфері реєстрації місця проживання фізичних осіб – 26;

- послуги, пов’язані із соціально-економічним розвитком – 1.

Охорона здоров’я

✅ В галузі охорони здоров’я лікувальний заклад КНП «Миколаївська лікарня» працює у штатному режимі.

Протягом тижня до лікарні звернулися за наданням послуг 838 пацієнтів.

На амбулаторному лікуванні в поліклінічному відділенні перебувало 570 пацієнтів.

На стаціонарному лікуванні у загальному відділенні перебувало 26 пацієнтів

Проведено 9 виїздів мобільною медичною бригадою. Оглянуто 75 чоловік.

Соціальний захист

✅ Центром надання соціальних послуг селищної ради за місцем проживання охоплено 48 осіб, надано 1344 послуг. В відділенні надання соціальних послуг в умовах цілодобового перебування/проживання проживає 15 осіб, з них 2 внутрішньо переміщені особи.

Соціальна робота з дітьми та молоддю. На обліку перебуває 41 сім’я/особа, в яких виховується 98 дітей. Фахівцями надавалися соціальні послуги сім’ям, які перебувають в складних життєвих обставинах відповідно до державних стандартів. За звітний період надано 92 соціальні послуги. Здійснено 3 оцінки потреб.

Постійно проводиться збір необхідних речей для сімей, що перебувають у складних життєвих обставинах та внутрішньо переміщених сімей, зокрема: одягу, взуття, постільної білизни тощо. Проводиться постійна робота з благодійними фондами та організаціями з метою організації надання гуманітарної допомоги соціально вразливим верствам населення громади.

Міжнародною організацією міграції в Україні продовжує проводитися ремонт у відділенні надання соціальних послуг в умовах цілодобового проживання/перебування та в стаціонарному пункті незламності для покращення умов перебування громадян, а саме: заміна нових дверей та вікон, капітальний ремонт в душовій кімнаті та вбиральні.

Освіта

✅ Очною формою навчання охоплено 846 здобувачів освіти, позашкільною освітою - 267 учнів. В змішаному форматі працює Миколаївський ЗДО «Сонечко» та дошкільний підрозділ Олексіївського ЗЗСО. Дошкільною освітою охоплено 121 вихованця.

В КЗ «Миколаївська мистецька школа» селищної ради навчається 58 вихованців. У КЗ «Центр позашкільної освіти» селищної ради охоплено навчанням 211 вихованців.

В період з 14.04.2023 по 28.04.2023 рік відділом освіти, культури, молоді та спорту селищної ради була проведена наступна робота: 15 квітня в Миколаївці був проведений турнір з міні-футболу присвячений пам`яті Миколи Павлія; 22 квітня проведений турнір з міні-футболу присвячений пам`яті Олександра Щербини. Продовжується робота щодо організації дозвілля молоді, забезпечено функціонування спортивно – молодіжного клубу.

25 квітня проведено громадську панахиду у «Сквері пам’яті».

26 квітня проведені заходи до Міжнародного дня пам’яті про Чорнобильську катастрофу у Миколаївці біля пам’ятної стели учасникам ліквідації на Чорнобильській АЕС та учасникам ядерних випробувань.

З метою забезпечення сталого функціонування закладів освіти громади проводилася робота по підготовці тендерних документів для проведення публічних закупівель.

Голова Миколаївської селищної ради Віктор Купченко



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь