Миколаївська селищна рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Вшанували пам’ять прикордонників, які загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави відкриттям монументу «Стіна Героїв»

Дата: 01.05.2023 16:21
Кількість переглядів: 136

Фото без опису

29 квітня 2023 року, в Одесі, напередодні Дня прикордонника, в Південному регіональному управлінні державної прикордонної служби України, вшанували пам’ять прикордонників, які загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави відкриттям монументу «Стіна Героїв».

Присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання і у спільній молитві помолились за упокій душ військових.

«На жаль, статистика війни гірка і невтішна – з початком збройної агресії росії у Південному регіональному управлінні загинуло 68 прикордонників. Схиляю голову перед Героями, які до кінця виконали свій військовий обов’язок, до останнього подиху залишились вірними Військової присяги і віддали найдорожче – своє життя – за Україну. Вічна пам’ять кожному! Цей Меморіал символізує незламність та стійкість вартових кордону, котрі загинули, захищаючи територіальну цілісність та державний суверенітет нашої країни. Ми всі у вічному боргу перед матерями і батьками за те, що вони виростили мужніх і сміливих патріотів. I схиляємося перед дітьми, які втратили батьків!» – сказав виступаючи на церемонії відкриття в.о.голови Одеської ОДА Борис Волошенков.

Також Борис Волошенков особисто привітав одеських прикордонників, тих, хто під час жорстокої війни надійно захищає відповідальний рубіж, подякував за сумлінне виконання службового обов’язку та вручив Почесні грамоти обласної державної адміністрації і цінні подарунки.

«Бути прикордонником, особливо сьогодні — це першими зустрічати бій, першими вступити у війну і, сподіваюся, першим вигнати ворога з нашої країни! Бо кордон – це не просто лінія на карті. Для України – це межа між життям і смертю. Від професійності та ефективності прикордонної служби залежить і захист Одеської області, бо ваша служба – одна з фундаментальних опор безпеки Одещини. І я вдячний кожному й кожній, хто боронить державний кордон!» – сказав в.о.голови Одеської ОДА Борис Волошенков.

Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису

 

Джерело:https://oda.od.gov.ua/vshanuvaly-pamyat-prykordonnykiv-yaki-zagynuly-u-borotbi-za-nezalezhnist-suverenitet-i-terytorialnu-czilisnist-nashoyi-derzhavy-vidkryttyam-monumentu-stina-geroyiv/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь