Миколаївська селищна рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

28 квітня Одесу, в рамках спільного візиту в Україну, разом з Міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, відвідали Міністри закордонних справ Латвії,Данії,Естонії,Ісландії,Литви,Норвегії,Швеції та Заступник Держсекретаря МЗС Фінляндії

Дата: 01.05.2023 15:44
Кількість переглядів: 93

28 квітня 2023 року Одесу, в рамках спільного візиту в Україну, разом з Міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, відвідали Міністри закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс, Данії – Ларс Люкке Расмуссен, Естонії – Маргус Цахкн, Ісландії – Тордіс Гілфадоттір, Литви – Габріелюс Ландсбергіс, Норвегії – Аннікен Вітфельдт, Швеції – Тобіас Більстрьом та Заступник Державного секретаря МЗС Фінляндії Кая Зауер

Спершу високоповажні гості відвідали Міжнародний форум «Безпека. Інтеграція. Потенціал. Форум відновлення Одещини», що був організований в рамках роботи з розробки Плану відновлення та Стратегії розвитку Одеського регіону.

Відкриваючи форум в.о.голови Одеської ОДА Борис Волошенков наголосив, що він є логічним продовженням ще одного важливого заходу, Міжнародного Саміту міст та регіонів, який відбувся за участі Президента України Володимира Зеленського, минулого тижня в столиці, де представники 17 країн підписали угоди та меморандуми щодо своєї участі у відновленні нашої країни після завершення війни. Борис Волошенков нагадав учасникам форуму, що серед підписантів у Києві була і Одеська область, яка тим самим визначила орієнтири щодо процесу відновлення регіональної економіки за участі французьких та польських партнерів.

«Таким чином нами зроблені перші кроки в осмисленні напрямків та глибини проведення відновлювальних робіт. Адже сьогодні Україна одночасно повинна вирішувати низку найважливіших завдань, які не можна відкладати на потім: повоєнна відбудова, повернення людей, відновлення економіки та реалізація нової регіональної політики. Тому переконаний, що сьогоднішній форум «Безпека. Інтеграція. Потенціал» є першою ланкою у формуванні Стратегії повоєнного відновлення та розвитку Одеської області. Саме сьогодні буде презентовано і розкрито потенціал унікальних для регіону активів, будуть визначені пріоритетні напрями відновлення області, напрацьовані ініціативи для розвитку людського капіталу, логістики, агропромислового комплексу та сформовані інноваційні рішення в галузі промисловості. Впевнений, що цей форум стане дієвою платформою для забезпечення прискореного соціально-економічного розвитку Одеської області» – сказав в.о.голови Одеської ОДА.

Борис Волошенков висловив вдячність Міністрам закордонних справ країн Північної Європи та Балтії і Повноважним Послам цих країни за те, що їх держави є надійними партнерами України у прагненні до збереження державного суверенітету та територіальної цілісності в межах міжнародно визнаних кордонів.

В рамках церемонії відкриття, привітали учасників та гостей форуму, Голова Одеської обласної ради Григорій Діденко та Одеський міський голова Геннадій Труханов.

В Одеському морському торговельному порту, ознайомившись з ходом реалізації Зернової Ініціативи та «Grain from Ukraine», в розмові з Главою українського МЗС, Міністри закордонних справ країн Північної Європи та Балтії ясно дали зрозуміти, що позиція їх держав ствердна щодо того, що цю ініціативу важливо продовжувати і розширювати.

Також міжнародні гості, у супроводі Бориса Волошенкова та Геннадія Труханова, оглянули ряд визначних місць Одеси, зокрема побували біля Потьомкінських сходів та інформаційної таблички, яка присвячена включенню об’єкта «Історичний центр Одеси» до Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, прогулялись Приморським бульваром повз Одеський національний академічний театр опери та балету.

 

Джерело:https://oda.od.gov.ua/28-kvitnya-2023-roku-odesu-v-ramkah-spilnogo-vizytu-v-ukrayinu-razom-z-ministrom-zakordonnyh-sprav-ukrayiny-dmytrom-kuleboyu-vidvidaly-ministry-zakordonnyh-sprav-latviyi-edgars-rinkevychs-daniyi/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь