Миколаївська селищна рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПИТАННЯ КІБЕРБЕЗПЕКИ ПРЕДМЕТ ПОСТІЙНОЇ УВАГИ В ОДЕСЬКІЙ ОДА

Дата: 20.04.2023 11:53
Кількість переглядів: 137

Однією з основних ознак розвитку сучасного суспільства є стрімкий розвиток комп’ютерних інформаційних технологій. Сьогодні Інтернет став невід’ємною частиною нашого життя. У той же час у кіберпросторі існує ряд онлайн-загроз, проте щоб ефективно реагувати на інциденти тільки усвідомлення недостатньо. Питання кібербезпеки повинні бути предметом постійної уваги.

Важливим аспектом формування компетентності людини в цифровому просторі має бути культура кібербезпеки, яка є складником цифрової компетентності.

То ж з метою удосконалення знань працівників органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування Одеської області, для поглиблення рівня їх компетентності з питань кібербезпеки і захисту інформації

Управлінням цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Одеської обласної державної адміністрації спільно з Обласним інформаційно-аналітичним центром, за підтримки Міністерства цифрової трансформації України, проведено п’ятиденний щорічний онлайн тренінг з питань кібербезпеки, кібергігієни і захисту інформації.

“Всього навчанням в тренінгу ми охопили понад 470 учасників. Спільно з фаховими експертами, комплексно розглянуто управління кібербезпекою як окремим видом операційної діяльності, як органів влади, так і підприємств будь-якої форми власності. Також  опрацювали законодавчу базу у сфері кібербезпеки та технічного захисту інформації. Торкнулись  основних заходіа із забезпечення кібербезпеки в органах влади. Переконаний, що опанування новими практичними навичками із впровадження інструментів кібербезпеки та кібергігієни і реалізація їх в практичній площині, дозволить покращити діяльність органів публічної влади Одещини, і тим самим підвищиться рівень якості надання державних послуг громадянам”, – зазначає Начальник управління цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Одеської ОДА Станіслав Ніколайчук.

Джерело:https://oda.od.gov.ua/pytannya-kiberbezpeky-predmet-postijnoyi-uvagy-v-odeskij-oda/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь