Миколаївська селищна рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В.о. голови Одеської обласної державної адміністрації Борис Волошенков разом з начальником Одеської районної військової адміністрації Юрієм Круком відвідали з робочим візитом Авангардівську селищну громаду.

Дата: 19.04.2023 13:51
Кількість переглядів: 133

Фото без опису

Першочергово Борис Волошенков побував в модульному містечку для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб.

Авангардівський селищний голова Сергій Хрустовський розповів, що нещодавно громада отримала 5 будиночків, за підтримки Всеукраїнської асоціації громад, від Департаменту соціальної політики Рівненської міської ради. І для їх якісного та безпечного встановлення, двоє фахівців від Авангардівської громади пройшли навчання зі встановлення модульних будинків та отримали відповідні сертифікати.

«Кожен такий будинок розрахований на 5 осіб. Загалом там зможуть тимчасово перебувати 25 людей. Будиночки передбачені для короткострокового розміщення ВПО, на маршруті переміщення, тривалістю до трьох діб.

Є освітлення і опалення. За рахунок гуманітарної допомоги від організації Товариство Червоний Хреста України будиночки облаштовані ліжками, столами, стільцями, тумбами, постільною білизною, подушками та пледами. Перевезли з Рівного до Авангарду ці будиночки в рамках проекту «Згуртовані громади», за підтримки Всеукраїнської асоціації громад та Програми USAID з аграрного та сільського розвитку АГРО. Зазначу, що це тимчасове житло. І на сьогодні в Авангардівській громаді мешкає 4135 ВПО з різних куточків країни і наша селищна рада продовжує працювати над облаштуванням зручних місць для їх компактного проживання»,- повідомив Авангардівський селищний голова Сергій Хрустовський.

«Зрозуміло, що дуже важко замінити людям справжній будинок, де в кожного залишились теплі спогади, не пов’язані з війною. Та попри це, в Одеській області роблять усе можливе, аби створити комфортні умови для тимчасового перебування і проживання для вимушено переміщених осіб. Голова Авангардівської громади буде і надалі сприяти в організацією побуту та благоустрою і тримати в подальшому питання підтримки ВПО на контролі», – наголосив в.о. голови Одеської обласної державної адміністрації.

В ЦНАПі, що на сьогодні є основним місцем реєстрації ВПО та ключовим пунктом видачі гуманітарної допомоги, Борис Волошенков і начальник Одеської РВА Юрій Крук, поспілкувались з внутрішньо переміщеними особами з Херсонської області.

Також в.о.голови Одеської ОДА Борис Волошенков проінспектував в Авангарді стан завершення будівельних робіт школи, яку звели у рамках програми Президента «Велике будівництво».

«Проблема охоплення дітей селища загальною середньою освітою є досить актуальною, так як кожного року збільшується кількість населення за рахунок будівництва житлового масиву «Сьоме небо» в селищі Авангард. Крім того, за рахунок добровільного об’єднання громад населення Авангардівської територіальної громади збільшилося у двічі», – розповів голова Авангардівської громади Сергій Хрустовський.

На його думку, ведення в дію закладу загальної середньої освіти подолає чисельні проблеми, які накопичувалися роками у секторі освіти, а саме надасть право і можливість на формування ефективної системи забезпечення освітніми послугами мешканців громади. Тому для Авангардівської територіальної громади реалізація даного проект в рамках «Великого Будівництва» є вкрай важливою і актуальною.

«Велике будівництво» допомогло модернізувати інфраструктуру в Одеській області – і дорожню, і у сфері медицини. В пріоритеті звичайно ж і сфера освіти. Приклад тому, будівництво сучасних освітніх закладів в багатьох районах Одеської області, що тим самим дозволить створити комфортні та доступні умови для шкільного навчання та виховання найменших мешканців громад нашого регіону. В цілому я переконався, що Авангардівська громада – це один з прикладів успіху децентралізації та важливості її розвитку в нашій країні», – сказав Борис Волошенков.

Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису

Джерело:https://oda.od.gov.ua/v-o-golovy-odeskoyi-oblasnoyi-derzhavnoyi-administracziyi-borys-voloshenkov-razom-z-nachalnykom-odeskoyi-rajonnoyi-vijskovoyi-administracziyi-yuriyem-krukom-vidvidaly-z-robochym-vizytom-avangardivsku/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь