Миколаївська селищна рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ДО «ГВАРДІЇ НАСТУПУ» НАДІЙШЛИ ДЕСЯТКИ ТИСЯЧ АНКЕТ ВІД ДОБРОВОЛЬЦІВ, ЧАСТИНУ З НИХ ВЖЕ ПРИЙНЯТО ДО БРИГАД

Дата: 14.04.2023 14:06
Кількість переглядів: 106

Фото без опису

ДО «ГВАРДІЇ НАСТУПУ» НАДІЙШЛИ ДЕСЯТКИ ТИСЯЧ АНКЕТ ВІД ДОБРОВОЛЬЦІВ, ЧАСТИНУ З НИХ ВЖЕ ПРИЙНЯТО ДО БРИГАД

На сьогодні до штурмових бригад “Гвардії наступу” вже надійшли десятки тисяч анкет від добровольців, частину з них вже прийнято. Цю кількість не називають з міркувань безпеки. Але позитивна динаміка є. Про те, як проходить набір до лав «Гвардії наступу», розповіли представники напрямків під час брифінгу в Ukraine Media Center Odesa.

“На даний час подано за всю Державну прикордонну службу 7 200 заявок, з них понад 700 — по Одеській області. Основний контингент — це вмотивовані громадяни України до 40 років, фізично підготовлені, які будуть здійснювати наступ і захист нашої Батьківщини”, — розповів заступник начальника Південного регіонального управління з персоналу ДПСУ Денис Рижук.

До штурмової бригади “Лють” Нацполіції, які до інших, наразі добирають резерви, проте незважаючи на велику кількість охочих є значний відсоток людей, які не проходять відбір за станом здоров’я, через недостатній рівень фізичної підготовки чи інші фактори. Частина з відібраних вже проходить навчання.

“Ті хлопці й дівчата, які пройшли вже відбір, проходять навчання в різних частинах України з інструкторами, які надані Нацполіцією, ЗСУ та нашими партнерами…Більше двох місяців вже триває підготовка бійців. Люди готуються до виконання своїх основних завдань. З колишніх цивільних інструктори роблять штурмовиків, які будуть виконувати завдання разом з ЗСУ під час нашого контрнаступу”, — повідомив командир штурмового полку «Цунамі» Олександр Гостіщев.

На зараз основний штат бригад укомплектований, але формують резерв. Є багато заявок, які перебувають на стадії опрацювання. Нині в Одеській області працюють два ЦНАПи, в яких можна залишити заявку на вступ до штурмових бригад: один в Одесі, інший в Ізмаїлі. За словами старшого офіцера Південного відділення комплектування Іміджево-видавничого центру Національної гвардії України Володимира Бєлова, наразі комплектація бригад йде за планом, відбір людей триває.

«Якщо у цифрах, 35% всіх охочих приєднатися до штурмових бригад Нацгвардії приходять подати заяви. Щодо анкет, які заповнюють всі бажаючі через сайт https://storm.mvs.gov.ua/, то це  20% від усіх набраних. Решта ж приходять, зокрема, з центрів комплектування», – зазначив Володимир Бєлов.

Основний етап комплектування завершився 31 березня й бригади майже укомплектували, однак в МВС ухвалили рішення про продовження кампанії “Гвардія наступу” до 30 квітня. Детальну інформацію щодо діючих центрів можна буде дізнатися на офіційному сайті або за номером “гарячої лінії” 080 010 00 20.

Джерело:https://oda.od.gov.ua/do-gvardiyi-nastupu-nadijshly-desyatky-tysyach-anket-vid-dobrovolcziv-chastynu-z-nyh-vzhe-pryjnyato-do-brygad/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь