Миколаївська селищна рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ВЕЛИКОДНЯ СЛУЖБА: ЯК ВІДБУДЕТЬСЯ СВЯТКУВАННЯ ПАСХИ В ХРАМАХ ОДЕЩИНИ

Дата: 14.04.2023 13:42
Кількість переглядів: 120

Фото без опису

Другий рік поспіль православні одесити відзначатимуть Великдень в умовах війни. У зв’язку з цим багатьох жителів нашої області хвилює питання, чи зможуть вони традиційно піти до церкви у Великодню ніч та наскільки це безпечно.

В Одеській обласній державній адміністрації дали рекомендації

представникам релігійних громад та настоятелям храмів щодо безпекових питань під час проведення богослужінь на Великдень.

Враховуючи те, що зазвичай Великодні богослужіння здійснюються вночі, якраз у той період, коли діє комендантська година, в Одеській ОДА зазначають, що питання щодо відміни комендантської години на Великдень не розглядається. То ж на території Одеси та Одеської області продовжує діяти комендантська година з 00.00 – до 05.00.

Представники релігійних громад та настоятелі храмів Одещини повідомили, що всі Великодні богослужіння розпочнуться 16 квітня о 6 ранку. Тож відповідно їх початок відбудеться вже по завершенню комендантської години і всі віряни матимуть можливість безперешкодно дістатись до храмів.

Міськелектротранспорт розпочне свою роботу 16 квітня з 5.15-5.30 (в залежності від маршрутів), маршрутні автобуси вийдуть на лінії з 5.30-6.00.

«Просимо мешканців Одеси та Одеської області, усіх гостей нашого регіону, дотримуватись режиму військового стану та перш за все дбати про власну безпеку. Якщо під час богослужінь лунатиме тривога і буде загроза ракетних ударів, то настоятелі церков будуть просити мешканців перейти в найближчі укриття. Великдень – це перемога Христа над смертю, добра над злом та світла над темрявою. Коли ми святкуємо Пасху, ми усвідомлюємо, що як би важко не було, які б скорботні умови ми не переживали, все одно перемога буде за добром – за Україною!», – наголосив в.о. голови Одеської обласної державної адміністрації Борис Волошенков.

Джерело:https://oda.od.gov.ua/velykodnya-sluzhba-yak-vidbudetsya-svyatkuvannya-pashy-v-hramah-odeshhyny/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь