Миколаївська селищна рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В Одеській області відбувається реалізація загальнодержавного соціального проєкту Президента України «Активні парки – локації здорової України».

Дата: 06.04.2023 17:23
Кількість переглядів: 137

Фото без опису

Виконавчим комітетом Миколаївської селищної ради затверджено план заходів щодо реалізації на території Миколаївської селищної ради соціального проекту «Активні парки – локації здорової України» та подано відповідну заявку до Березівської райдержадміністрації про включення нашої громади до даного проєкту.

Що таке активний парк та які спортивні знаряддя в нього входять?

«Активні парки» – це один з проєктів, що входить у загальнонаціональну програму Президента України Володимира Зеленського «Здорова Україна». Мета проєкту – зробити спорт доступним для громадян та залучити різні групи населення до оздоровчої рухової активності у місцях масового відпочинку.

Задля проведення мешканцями індивідуальних тренувань в межах локації розміщені та облаштовані спортивні знаряддя та елементи, зокрема: турнік, бруси, шведська стінка, координаційна лінія, вільний простір для тренувань. Біля входу в парк розміщено інформаційний стенд. Кожний елемент інфраструктури позначений QR-кодом з можливістю переходу на ресурс з відеоуроками, завдяки яким можна за допомогою смартфона обрати рівень складності вправ (початківець, досвідчений, професіонал).

Постановою Кабінету Міністрів україни від 20.01.2023 року №46 затверджено Порядок та умови надання у 2023 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виконання окремих заходів з реалізації соціального проекту “Активні парки - локації здорової України”. Відповідно зазначеного порядку визначено механізм надання у 2023 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виконання окремих заходів з реалізації соціального проекту “Активні парки - локації здорової України”.

Уряд надав Одеській області 8 мільйонів 259 тисяч гривень на проект "активні парки". Про це повідомили у Міністерстві молоді та спорту України. Так, влада розподілила 54 мільйони гривень субвенції по Україні з державного бюджету місцевим бюджетам на виконання окремих заходів щодо реалізації соціального проекту "Активні парки – локації здорової України". Відповідне розпорядження ухвалив Кабінет Міністрів України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь