Миколаївська селищна рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

НА ОДЕЩИНІ ПЛАНУЮТЬ ПРОВЕСТИ КАМПАНІЮ З ПЕРОРАЛЬНОЇ ІМУНІЗАЦІЇ ДИКИХ М’ЯСОЇДНИХ ТВАРИН

Дата: 05.04.2023 19:10
Кількість переглядів: 136

Епізоотична ситуація щодо сказу в Одеській області вимагає радикальних заходів, серед яких одне з основних місць посідає пероральна імунізація диких м’ясоїдних, що спрямована на запобігання поширення сказу серед диких тварин, котрі є основними розповсюджувачами збудника цієї хвороби, зокрема – лисиці та шакали.

Саме тому, І-й заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Борис Волошенков провів робочу зустріч з новопризначеним начальником Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області Мариною Петросянц.

«Ключа мета нашої розмови – визначення порядку взаємодії та посилення співробітництва у сферах, що належать до компетенції Держпродспоживслужби. Зокрема і в такому важливому та актуальному наразі питанні, як епізоотичне благополуччя Одеської області. Ми обговорили відновлення роботи Одеської обласної державної надзвичайної протиепізоотичної комісії та поновлення її складу» – наголосив І-й заступник голови Одеської ОДА.

В свою чергу, начальник ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області Мариною Петросянц, підтримала ініціативу Одеської ОДА щодо посилення заходів з профілактики сказу тварин та мінімізації ризиків для здоров’я людини, а також організації низки протиепізоотичних заходів в регіоні з метою недопущення занесення на територію України збудників хвороб тварин з інших держав, зокрема організації в умовах воєнного стану кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин на території Одеської області.  

«Для ефективного розповсюдження вакцини заплановано охопити територію області, особливо з врахуванням ареалу проживання лисиць та появою шакалів. Вакцина складатиметься з поживної принади, яка має харчові та привабливі компоненти для тварин, в тому числі лисиць та шакалів, у вигляді брикету коричневого кольору, в середині якої знаходиться полімерний блістер з активними компонентами вакцини. Якщо лисиця протягом 3-5 років їсть таку приманку, то в неї зберігається постійний імунітет, який передається  наступним поколінням. То ж проведення пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин знизить, а в подальшому дасть можливість забезпечити звільнення території Одещини від сказу» – зазначила Марина Петросянц.

Окрім цього, на думку Бориса Волошенкова, важливо оновити формат спільної роботи Одеської ОДА і Держпродспоживслужби, ще й в таких сферах, як ветеринарна медицина;  сфера безпечності та окремих показників якості харчових продуктів; сфера санітарного законодавства, санітарного та епідемічного благополуччя населення; сфера здійснення державного нагляду (контролю) за дотриманням законодавства про захист прав споживачів; дотримання вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін; а ще –  карантин та захист рослин, насінництво, розсадництво та якість зерна» – зазначив Борис Волошенков.

3 3
 
2 3
 

Джерело:https://oda.od.gov.ua/na-odeshhyni-planuyut-provesty-kampaniyu-z-peroralnoyi-imunizacziyi-dykyh-myasoyidnyh-tvaryn/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь