Миколаївська селищна рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Проведено нараду щодо окремих основних новацій та перспектив податкового законодавства у 2023 році

Дата: 09.03.2023 20:44
Кількість переглядів: 61

Фото без опису

Сьогодні головою селищної ради Віктором Купченком за участі начальника Миколаївської державної податкової інспекції Головного управління ДПС в Одеській області Людмили Старник  проведено нараду зі старостами старостинських округів, керівниками та спеціалістами структурних підрозділів селищної ради, членами постійної комісії Миколаївської селищної ради з питань фінансів, бюджету, соціально – економічного розвитку, інвестицій та регуляторної діяльності  щодо змін до Податкового кодексу України, які набрали чинності у 2023 році, - введення мінімального податкового зобов’язання.

Фото без опису

У ході наради начальником Миколаївської державної податкової інспекції Головного управління ДПС в Одеській області Людмилою Старник доведено інформацію щодо мінімальної величина податкового зобов’язання (МПЗ) із сплати податків, зборів, платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, пов’язаних з виробництвом та реалізацією власної сільськогосподарської продукції та/або з власністю та/або користуванням (орендою, суборендою, емфітевзисом, постійним користуванням) земельними ділянками, віднесеними до сільськогосподарських угідь.

-Сплата МПЗ обов’язкова як для юридичних, так і для фізичних осіб. Платникам – фізичним особам податкова до 1 липня поточного року самостійно визначатиме розмір загального МПЗ і надсилатиме податкове повідомлення-рішення (ППР).

Ті, хто отримав податкове повідомлення-рішення від податкової, має сплатити визначену суму МПЗ протягом 60 днів із дня вручення. Хто не згоден із розрахунком МПЗ має право звернутися до податкового органу для проведення звірки даних протягом 30 днів з дня вручення ППР,- підкреслила Людмила Старник.

За підсумками наради головою селищної ради надані відповідні доручення.

      


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь