Миколаївська селищна рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ОДЕСЬКИЙ МОРСЬКИЙ ТОРГОВЕЛЬНИЙ ПОРТ ВІДВІДАЛИ І-Й ЗАСТУПНИК МІНІСТРА РОЗВИТКУ ГРОМАД, ТЕРИТОРІЇ ТА ІНФРАСТРУКТУРИ УКРАЇНИ ТА ГОЛОВА КОМІТЕТУ З ПИТАНЬ ТРАНСПОРТУ ТА ІНФРАСТРУКТУРИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

Дата: 02.03.2023 18:26
Кількість переглядів: 142

Фото без опису

Сьогодні Начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко зустрівся в Одеському морському торговельному порту з І-м заступником Міністра розвитку громад, території та інфраструктури України Василем Шкураковим та народним депутатом, головою Комітету з питань транспорту та інфраструктури Верховної Ради України Юрієм Кісєлем.

3 2

Ключова тема візиту – інспекція роботи портів задіяних в Чорноморській Зерновій Ініціативі та ознайомлення з роботою портів Дунайського пароплавства – Ізмаїльського та Ренійського. 

В Міністерстві інфраструктури зазначають, що Україна в січні експортувала «зерновим коридором» на 25% менше агропродукції, ніж у грудні через навмисні дії інспекторів РФ із затримки суден у Босфорі. Критично низький показник виходу суден із портів, лише 2-3 на добу, продовжив зберігатись і у лютому.

4 1

«Загалом за період роботи “зернового коридору” порти Великої Одеси, Чорноморський, Одеський та порт «Південний» відправили 777 суден. Світ отримав лише 22 млн тонн продовольства, а має отримати понад 30 млн тонн за умови стабільного функціонування коридору. Ось і сьогодні в Одеському порти триває завантаження 50 тисяч тонн української пшениці, на судно «AVRA I», для подальшого транспортування до Кенії. Одеса та Одеська область відіграють важливу роль у формуванні продовольчої безпеки світу. Тому закликаємо сторони Чорноморської зернової ініціативи сприяти її стабільній роботі, продовженню і розширенню, та забезпечити вільне торговельне судноплавство в Чорноморському регіоні» – сказав Начальник Одеської ОВА Максим Марченко.

2 2

Джерело:https://oda.od.gov.ua/odeskyj-morskyj-torgovelnyj-port-vidvidaly-i-j-zastupnyk-ministra-rozvytku-gromad-terytoriyi-ta-infrastruktury-ukrayiny-ta-golova-komitetu-z-pytan-transportu-ta-infrastruktury-verhovnoyi-rady-u/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь