Миколаївська селищна рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області повідомляє. До відома суб'єктів господарювання які здійснюють обіг харчових продуктів

Дата: 27.02.2023 17:36
Кількість переглядів: 82

Фото без опису

📧 До нас надійшло інформаційне повідомлення системи швидкого реагування по харчових продуктах та кормах #RASFF від 08.02.2023 (№2023.0841 - fup 4) стосовно виявлення 𝗟𝗶𝘀𝘁𝗲𝗿𝗶𝗮 𝗺𝗼𝗻𝗼𝗰𝘆𝘁𝗼𝗴𝗲𝗻𝗲𝘀 в сирах (Гаперон) з пастеризованого молока. Вони експортувались з Франції 🇫🇷 (виробник: SOCIETE LAITIERE DE VICHY, France; експортер: Thomas Export SA, France) до України 🇺🇦 (одержувач: ТзОВ «ТД Гурмандіз», вул. Костянтинівська, 72, м. Київ, 04080).

❗️У разі виявлення вказаного вантажу в обігу просимо повідомити Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області: м. Одеса, вул. 7-а Пересипська, 6, тел. +380 48 716 1301.

📝Довідково

𝗟𝗶𝘀𝘁𝗲𝗿𝗶𝗮 𝗺𝗼𝗻𝗼𝗰𝘆𝘁𝗼𝗴𝗲𝗻𝗲𝘀 – паличкоподібна патогенна бактерія, здатна розмножуватися в харчових продуктах. Потрапляючи в організм людини, лістерія паразитує всередині клітин, при цьому може завдати шкоди центральній нервовій системі або головному мозку.

__________________

📲 Підписуйтесь на наш 𝗧𝗲𝗹𝗲𝗴𝗿𝗮𝗺 👉 t.me/gudpsso. Там інформація з’являється раніше.

 

📧 Отримали ще одне інформаційне повідомлення системи швидкого реагування по харчових продуктах та кормах #RASFF від 08.02.2023 (№2023.0925). Воно стосується виявлення неавторизованої речовини диметоат у лаймах. Вони експортувались з Бразилії 🇧🇷 (експортер: Brasfresh Importacao E Exportacao LTDA, Brazil; оптовик: Anaco Greeve International, Netherlands) в Україну 🇺🇦 (одержувач: ТзОВ «ТС ПЛЮС», вул. Краснова, 24, м. Київ).

🔴 Звертаємося до операторів ринку! У разі виявлення вказаного вантажу в обігу просимо повідомити Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області: м. Одеса, вул. 7-а Пересипська, 6, тел. +380 (48) 716 1301.

📝 Довідково

Диметоат – фосфорорганічний пестицид, розроблений у США, який використовують для знищення комах і кліщів, зокрема хлібної жужелиці, клопів, попелиць, трипсів тощо. Класифікується як можливий канцероген для людини (група С). Через отруєння диметоатом у людини з’являється нудота, слабкість, сонливість, звуження зіниць, утруднення дихання, болі в животі, діарея. При важких отруєннях спостерігається втрата свідомості, судоми, параліч.

__________________

📲 Підписуйтесь на наш 𝗧𝗲𝗹𝗲𝗴𝗿𝗮𝗺 👉 t.me/gudpsso. Там інформація з’являється раніше.

Фото без опису

До Головного управління надійшло інформаційне повідомлення системи швидкого реагування по харчових продуктах та кормах #RASFF від 09.02.2023 (№2023.0198 - fup 4) стосовно виявлення Salmonella enterica ser. Enteritidis у курячому м’ясі (ММО - м'ясо механічної обвалки), що експортувалось з Польщі 🇵🇱 (виробник: Drobiowo.Pl Mariola Krysiak, Poland; постачальник: AMP Logistyka Sp. z o.o., Poland) до України 🇺🇦 (одержувач: ТзОВ «ВІЗІЯ ТРЕЙД», вул. Надпільна, 261/101, м. Черкаси).

❗️Звертаємося до операторів ринку: у разі виявлення вказаного вантажу в обігу просимо повідомити Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області: м. Одеса, вул. 7-а Пересипська, 6; тел. +380487161301.

__________________

📲 Підписуйтесь на наш 𝗧𝗲𝗹𝗲𝗴𝗿𝗮𝗺 👉 t.me/gudpsso. Там інформація з’являється раніше.

Фото без опису

Джерело:https://www.facebook.com/consumer.odessa


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь