Миколаївська селищна рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ВОЛОДИМИР ЗЕЛЕНСЬКИЙ І ПРЕМ’ЄР-МІНІСТР КОРОЛІВСТВА ДАНІЯ МЕТТЕ ФРЕДЕРІКСЕН ВІДВІДАЛИ ОДЕСУ

Дата: 31.01.2023 15:45
Кількість переглядів: 70

Президент України Володимир Зеленський і Прем’єр-міністр Королівства Данія Метте Фредеріксен відвідали Одесу, де провели переговори щодо ключових аспектів двосторонньої взаємодії – однією з ключових тем переговорів була оборона.

Вітаючи на одеській землі Премʼєр-міністра Данії Метте Фредеріксен Начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко подякував Уряду Данії, в її особі, за всебічну і потужну підтримку України.

А Глава держави Володимир Зеленський відзначив, що Метте Фредеріксен прибула в Україну на чолі потужної урядової делегації, до якої також увійшли віце-прем’єр-міністр – міністр оборони Якоб Еллеманн-Єнсен і міністр закордонних справ Ларс Локке Расмуссен.

«Цей візит – важливий символ незмінної та потужної підтримки Данією нашої боротьби за свободу та спільні європейські цінності. Я дякую Данії за суттєву допомогу в посиленні нашої артилерії, зокрема за фундаментальне рішення щодо постачання гаубиць Caesar. Також дякую особисто пані Премʼєр-міністру та віце-премʼєр-міністру – міністру оборони за готовність Данії долучитися до нашої танкової коаліції», – наголосив Володимир Зеленський перебуваючи в Одесі.

Сторони також обговорили можливості посилення протиповітряної та протикорабельної оборони для півдня України; співпрацю на рівні Європейського Союзу та євроатлантичних структур. Також ішлося про продовження санкційних обмежень щодо Росії та затвердження 10-го санкційного пакету. Співрозмовники приділили увагу економічній співпраці та міжнародним зусиллям, які здатні гарантувати безпеку і українському народові, і партнерам нашої держави. Під час двосторонньої зустрічі в Одесі йшлося і про потреби у відновленні інфраструктурних та соціальних об’єктів, які постраждали від російських ударів.

Також Начальник Одеської ОВА Максим Марченко поінформував Президента України про стан енергетичної сфери регіону, роботу об’єктів критичної інфраструктури та складну ситуацію з відключенням світла в багатьох містах громадах області. Під час наради в Одесі, керівництвом держави, обговорено роботу енергетичних об’єктів і пошук ефективних шляхів та механізмів щодо забезпечення додаткових лімітів електроенергії для Одещини. А також торкнулись питання ремонту та відновлення пошкодженого обладнання в наслідок ракетних ударів російських окупантів.

Джерело:https://oda.od.gov.ua/prezydent-ukrayiny-volodymyr-zelenskyj-i-premyer-ministr-korolivstva-daniya-mette-frederiksen-vidvidaly-odesu/

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь