Миколаївська селищна рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До Дня пам’яті Героїв Крут

Дата: 27.01.2023 10:21
Кількість переглядів: 74

29 січня в Україні вшановують День пам’яті Героїв Крут. Відзначається 105-а річниця бою під Крутами, який відбувся у 1918 році під час російсько-української війни між українськими військовими курсантами та студентами і московсько-більшовицькими військами, що на довгі роки став для українського народу символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність України.

Фото без описуСьогодні, щоб вшанувати пам’ять Героїв, полеглих в нерівній боротьбі за українську державність, у Миколаївці у «Сквері Пам’яті» біля пам’ятного знака «Пам’яті невинно убієнних» відбулися заходи. У них взяли участь голова селищної ради В.Л. Купченко, секретар селищної ради Г.В. Козаченко, керівники структурних підрозділів селищної ради, установ та організацій. Ведуча заходу Ірина Мартинюк здійснила мандрівку в минуле сторінками історії України, наголосивши, що захисники Української Народної Республіки власною кров’ю вписали нову героїчну сторінку в історію українського визвольного руху.

Фото без описуФото без описуХвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам’ять Героїв Крут та поклали квіти до пам`ятного знака. Сьогодні наші захисники і захисниці відстоюють незалежність і соборність України у боротьбі з російським агресором, як і українські військові курсанти та студенти понад 100 років тому.

Фото без описуСлава Україні! Героям Слава!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь