Миколаївська селищна рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

З нагоди відзначення 104-ї річниці Дня Соборності України

Дата: 20.01.2023 15:20
Кількість переглядів: 67

Цій даті судилося навічно закарбуватися в історії України. Саме тоді в місті Києві на Софійській площі було урочисто проголошено про злуку Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря, як велике державне свято – День Соборності України. Цій даті судилося навічно закарбуватися в історії України. Саме тоді в місті Києві на Софійській площі було урочисто проголошено про злуку Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки, про яку мріяли покоління українських патріотів та було проголошено довгоочікуваний Універсал.

Фото без опису

Сьогодні, напередодні цієї знаменної дати в Миколаївці на подвір`ї Миколаївського ліцею відбулися заходи присвячені відзначенню 104-й річниці Дня Соборності України. Участь у них взяли голова Миколаївської селищної ради Віктор Купченко, секретар селищної ради Г.В. Козаченко, керівники структурних підрозділів селищної ради, керівники установ та організацій.

Фото без описуВедуча заходу Ірина Мартинюк коротко переповіла історію доленосних історичних подій утворення єдиної незалежної Української Народної Республіки.

Фото без описуУчасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх Героїв України, воїнів, борців, патріотів – усіх тих, хто ціною власного життя здобував і здобуває право прийдешніх поколінь на свободу та цілісність нашої держави.

Фото без опису

Фото без описуНа знак шани, подяки та пам’яті про Великого Сина українського народу, всіх борців за Незалежність та Соборність України у різні часи її історії учасники заходу поклали квіти до погруддя Великого Кобзаря. Слава Україні! Героям Слава!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь