Миколаївська селищна рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Мінцифра та COOP Україна дадуть відповіді на запитання щодо користування цифровими послугами в Дії людям похилого віку

Дата: 21.02.2022 15:46
Кількість переглядів: 105

Мінцифра спільно з COOP Україна проводять декаду запитань і відповідей, під час якої інформуватимуть про те, як отримати кошти за вакцинацію онлайн у Дії та офлайн у відділеннях банків за програмою єПідтримка. А також деталі програми отримання людьми похилого віку 60+ смартфонів від держави; якими документами та послугами людям похилого віку можна скористатися онлайн у застосунку та на порталі Дія без відвідин установ. 

До 1 березня надсилайте свої запитання в соцмережі COOP Україна у Facebook чи Instagram. На початку березня очільник Мінцифри Михайло Федоров та керівник із розвитку електронних послуг у Мінцифрі Мстислав Банік дадуть детальні відповіді та алгоритм користування послугами.

«‎Потяг цифровізації у 2022-му мчить на повну, і приємно, що Україна є прикладом у цьому та для багатьох країн світу. Водночас у населення виникають питання щодо нових можливостей, надійності цифрових документів та й елементарні — як із цим всім впоратися, здобути нові навички. Тож ми розпочинаємо цю інформаційну декаду та готові буди містком для діалогу»‎, — відзначив голова Правління Укркоопспілки (COOP Україна) Ілля Гороховський. 

«‎За два роки існування Дії ми запустили десятки нових революційних послуг. Найшвидшу реєстрацію бізнесу у світі, єМалятко, інноваційну для України та світу єПідтримку, реформу будівельної сфери. Стали першою країною у світі із цифровими паспортами. Але розуміємо, що рівень цифрової грамотності в частки населення потребує покращення, і є над чим працювати. Тому ми раді новим партнерам, які долучаються до Мінцифри та стають амбасадорами держави у смартфоні. Разом ми зможемо ще ефективніше поширювати корисну інформацію про нові цифрові продукти та навчати ними користуватися. Щоб дедалі більше українців отримували зручні сервіси»‎, — зазначив керівник із розвитку електронних послуг у Мінцифрі Мстислав Банік.

Також ви можете проголосувати в застосунку Дія в розділі «Опитування»‎ за назву нової програми Президента України Володимира Зеленського, яка спрямована на забезпечення сучасними смартфонами людей похилого віку. Наразі запропоновані такі назви: Бабусяфон, Єдідусь та Єбабуся, єСмартфон.

Дія — це новий рівень взаємодії держави та громадян: зручний і людяний. Усе дуже зручно та завжди під рукою у смартфоні.

На порталі можна отримати онлайн 72 державні послуги, а в оновленому мобільному застосунку — доступ до 13 своїх цифрових документів та 15 послуг. 

Серед документів: ID-картка та закордонний біометричний паспорт, студентський квиток, посвідчення водія, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, страховий поліс транспортного засобу, податковий номер (РНОКПП), свідоцтво про народження, довідка переселенця (ВПО), а також COVID-сертифікати. Особливої уваги заслуговує революційна технологія Дія.Підпис — найзахищеніший електронний підпис просто у смартфоні.

Система споживчої кооперації України входить до складу Міжнародного кооперативного альянсу (ICA), Європейської спільноти споживчих товариств — Euro COOP. В Україні підприємства та організації COOP розвивають, зокрема, освітні, інфраструктурні, соціальні напрямки, серед яких Університет третього віку Полтавського університету економіки і торгівлі (ПУЕТ) та інші.

Джерело:https://thedigital.gov.ua/news/mintsifra-ta-coop-ukraina-dadut-vidpovidi-na-zapitannya-shchodo-koristuvannya-tsifrovimi-poslugami-v-dii-lyudyam-pokhilogo-viku


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь