Миколаївська селищна рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Небесна Сотня вічно житиме в безсмертній пам`яті нашого народу

Дата: 18.02.2022 17:33
Кількість переглядів: 118

Фото без опису

День Героїв Небесної сотні – пам’ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні. Його встановлено Указом Президента України від 11 лютого 2015 року № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні». Наприкінці 2013 року на майдан Незалежності в Києві вийшли молоді люди, студенти, щоб показати, що найвищою гілкою влади в Україні є народ. То була цілком мирна акція, і ніхто не міг передбачити, що в лютому 2014 року на тому ж майдані будуть розвиватися криваві події. Небесна Сотня має залишитися в пам’яті кожного українця уособленням жертовності, патріотизму, прагнення до свободи, незалежності, гідності. 20 лютого 2014 року загинуло найбільше активістів Євромайдану. Загалом революційні події зими 2013-2014 років забрали життя понад ста активістів Майдану.

Фото без описуФото без описуФото без опису

Сьогодні у Миколаївці у «Сквері Пам’яті» біля пам’ятного знака «Пам’яті невинно убієнних» відбулися заходи до Дня Героїв Небесної Сотні. У них взяли участь секретар селищної ради Г.В. Козаченко, керівники відділів селищної ради, представники трудових колективів установ, організацій, закладів. Ведуча заходу Ірина Мартинюк коротко переповіла історичні факти про події тих днів, що відбувалися на Майдані з листопада 2013 року по лютий 2014 року.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Під звуки пісні «Плине кача» хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні, які загинули під час Революції Гідності і українських воїнів, які полягли у боротьбі з ворогом на Сході нашої держави та поклали квіти до пам`ятного знака.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь