Миколаївська селищна рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Звернення голови Миколаївської селищної ради В.Л. Купченка до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 15.02.2022 08:35
Кількість переглядів: 104

Фото без опису

 

Шановні земляки, ветерани афганської війни, учасники бойових дій на території інших держав!

15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. У цей день, 33 роки тому, було завершено виведення військ з території Афганістану. Цього дня ми вшановуємо тих, кому довелося воювати в чужих країнах, з повагою та шаною звертаємось до всіх українців, які брали участь у локальних війнах та у врегулюванні військових конфліктів за межами нашої держави.

Афганська війна була найкривавішою з усіх сучасних збройних конфліктів. Через її горнило пройшли понад 160 тисяч українців, 12 тисяч з них отримали поранення, контузії, були скалічені, а 3360 загинули на чужій землі.

Брали участь в афганській війні і наші земляки з Миколаївської громади, на жаль, сержант Микола Петренко з Ульяновки та прапорщик Василь Носков з Гвоздівки –повернулися додому в «чорних тюльпанах».

Історичні катаклізми ХХ століття, пов’язані з воєнними конфліктами в різних куточках планети, не оминули й Україну. Тисячі українців пройшли через «гарячі точки» в іноземних країнах, таких як Куба, В’єтнам, Північна Корея, Ефіопія, Ангола, Єгипет, Мозамбік, Сирія, Сомалі, Сьєрра-Леоне.

Пам’ятаємо про загиблих, часу не підвладно викреслити з нашої пам’яті приклади вірності військовому обов’язку, продемонстровані тисячами синів і дочок України, яким довелося нести нелегку військову службу в горах Афганістану, пустелях Іраку, при врегулюванні конфлікту в Югославії та інших «гарячих точках» світу.

Від щирого серця бажаю кожному з вас, вашим рідним та близьким миру, здоров'я, довголіття, душевного спокою, стабільності та благополуччя.

Слава Україні!

З повагою, голова Миколаївської селищної ради Віктор Купченко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь