Миколаївська селищна рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Звернення голови Миколаївської селищної ради В.Л. Купченка до Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту

Дата: 27.01.2022 09:12
Кількість переглядів: 105

Фото без опису

Шановні жителі громади!

27 січня – Україна разом зі всією світовою спільнотою вшановує пам’ять жертв Голокосту ? однієї з найстрашніших та найжорстокіших сторінок історії людства ХХ століття. Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту — пам'ятна дата, запроваджена рішенням Генеральної Асамблеї ООН від 1 листопада 2005 року (Резолюція № 60/7). В цей день в 1945 році війська 1-го українського фронту увійшли до нацистського табору смерті Аушвіц. Цей табір став у сучасному світі символом нацистських злочинів.

Масштаби цієї страшної трагедії шокують: на українських землях жертвами Голокосту стали сотні тисяч представників єврейського народу та інших національностей.

Трагедія Голокосту не оминула й Миколаївську громаду.

У своєму історико – краєзнавчому нарисі «Між Тилігулом та Чичиклією» наш земляк історик-краєзнавець М.О. Березницький написав: «Згідно архівних матеріалів, а також свідків тих подій, 15 березня 1942 року в село Христофорове Новопетрівської сільської ради з міста Одеси етапом було пригнано 150 євреїв. З метою залякування місцевих жителів в їх присутності всіх євреїв за межами села розстріляли та спалили». У наші дні на місці трагедії встановлено пам’ятний знак невинним жертвам війни.

Схилімо в жалобі голови перед усіма жертвами Голокосту! Пам’ятаймо і будьмо єдиними у відстоюванні ідеалів гуманізму, демократії, свободи та миру!

Ми живемо у ХХІ столітті. Нехай такої страшної трагедії більше ніколи не повториться і з нами, і нашими нащадками, а залишатиметься тільки пам'ять про цю трагічну сторінку історії.

Голова Миколаївської селищної ради Віктор Купченко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь