Миколаївська селищна рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ГОЛОВА ОДЕСЬКОЇ ОБЛДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ ЗУСТРІВСЯ З НАДЗВИЧАЙНИМ І ПОВНОВАЖНИМ ПОСЛОМ РЕСПУБЛІКИ ТАДЖИКИСТАН В УКРАЇНІ

Дата: 19.01.2022 17:59
Кількість переглядів: 113

Сьогодні голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Таджикистан в Україні Давлаталі Назрізода.

Республіка Таджикистан розраховує на значне поглиблення взаємовигідного співробітництва з українською державою та бізнесом. У цьому під час бесіди з Сергієм Гриневецьким запевнив Давлаталі Назрізода.

«Між нашими двома державами панує теплий і дружній характер взаємовідносин, відбувається поступове відродження того плідного формату співробітництва у сферах міжнародної політики і безпеки, регіональної інтеграції, яке було раніше» – сказав Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Таджикистан в Україні.

Головною проблемою, яка заважає більш тісному економічному співробітництву між нашими країнами він назвав велику відстань між ними і пов’язані із цим логістичні проблеми. Даються взнаки ще й коронавірусні обмеження. Назрізода Давлаталі запевнив, що в Душанбе готові надати новий імпульс економічній співпраці з Україною. За його словами, нинішні торгово-економічні показники не відповідають рівню наших міждержавних відносин. Адже вже кілька років поспіль ці показники погіршувалися.

Тому під час переговорів сторони обмінялися думками щодо багатопланової співпраці між Одеською областю і  Таджикистаном, окресливши перспективні напрями партнерства.

« Поміж найбільш перспективних напрямків двостороннього торговельно-економічного співробітництва таджицьких та одеських компаній – агропромисловий і продовольчий комплекси, фармацевтична галузь, сільськогосподарське машинобудування, цифрові технології, розвиток транспортних і енергетичних коридорів. Очікується, що поглибленню ділових зв’язків сприятимуть заплановане налагодження прямого авіаційного сполучення між Україною і Таджикистаном (відповідні плани має український лоукостер SkyUp Airlines), а також відкриття ділових економічних місій двох країн», – сказав дипломат.

На зустрічі обговорювались не тільки питання політичного та економічного, а й культурного характеру. Щодо останньої сфери взаємодії, то тут важливою є освіта – відбувається обмін викладачами, студентами та вченими.

Голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький сказав, що Одеський регіон відкритий до міжнародного співробітництва і налагодження торговельно-економічної співпраці з таджицькими компаніями.

«Одеська область – в цьому році святкуватиме своє 90-річчя. В регіоні проживає 133 національності та народності. Завдяки цьому, наша область славиться своїм неповторним колоритом. Багата історія та культура роблять одеський регіон привабливим як для туристів, так і для представників бізнесу, адже з давніх-давен область є торговим перехрестям світового масштабу і важливим діловим центром України» – зауважив голова Одеської ОДА.

Сергій Гриневецький зазначив, що сьогодні обласна державна адміністрація докладає максимум зусиль для економічного розвитку Одеського регіону. Зокрема, активно реалізується Програма Президента України «Велике будівництво», яка полягає у масштабній розбудові якісної інфраструктури – шкіл та дитячих садочків, центрів екстреної медичної допомоги та спортивних об’єктів, мостів і доріг державного і місцевого значення.

«Одна з основних конкурентних можливостей Одеської області – транзитний потенціал. Регіон продовжує активно розвивати транспортно-логістичну інфраструктуру. Планується будівництво нових мостів через Дністровський лиман та річку Дунай. То ж ми відкриті для співпраці у всіх сферах та готові до обговорення всіх можливих форм двостороннього співробітництва, що сприятимуть розширенню взаємовигідного партнерства між Одеською областю та Республікою Таджикистан» – сказав голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький.

Джерело:https://oda.odessa.gov.ua/golova-odeskoyi-oblderzhadministracziyi-zustrivsya-z-nadzvychajnym-i-povnovazhnym-poslom-respubliky-tadzhykystan-v-ukrayini/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь