Миколаївська селищна рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Їхній подвиг житиме у віках

Дата: 14.12.2021 20:51
Кількість переглядів: 113

Фото без опису

День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС – день пам’яті в Україні. Відзначається щорічно 14 грудня у день закінчення будівництва захисного саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС. Це, по суті, була перша серйозна та важлива перемога над зловісним атомом, який вирвався з-під контролю людини після квітневого вибуху.

Фото без опису

З цієї нагоди в Миколаївці біля пам`ятної стели учасникам ліквідації на Чорнобильській АЕС та учасникам ядерних випробувань відбулися заходи. У них взяли участь голова Миколаївської селищної ради (ТГ) В.Л. Купченко, старости сіл селищної ради, ліквідатори наслідків Чорнобильської катастрофи, представники трудових колективів установ та організацій.

До присутніх звернувся голова Миколаївської селищної ради (ТГ) В.Л. Купченко

Фото без опису

-Чорнобильська катастрофа, озивається пекучим болем і стражданнями у багатьох родинах. Чорнобильська трагедія – це жорстке і безкомпромісне попередження людству. 26 квітня 1986 року – дата, яка розпочала новий відлік українського часу, - гіркий, болісний та печальний. Сьогодні ми повертаємось пам’яттю і серцем до трагічних подій, дякуємо тим, завдяки кому маємо можливість жити і працювати. Згадуємо тих, хто пожертвував життям та здоров’ям, захистив нас та увесь світ від згубної дії атому… Сьогодні усі, кого травмував Чорнобиль, щоденно пожинають наслідки трагедії. Їм потрібна особлива турбота держави та громади, дієва підтримка у боротьбі з недугами та іншими життєвими негараздами. Сьогодні ми низько вклоняємося світлій пам’яті людей, які ціною власного життя зупинили розлючений атом,- наголосив Віктор Леонідович.

Фото без описуФото без описуФото без опису

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і поклали квіти до пам’ятного знака.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь